Achatina Achatina (Tiikerikotilo)

021813839_r
Achatina Achatina (Tiikerik...
021940367_r
Achatina Achatina (Tiikerik...
020595840_r
Achatina Achatina (Tiikerik...
021940369_r
Achatina Achatina (Tiikerik...

Tiikerikotilot eli tikrut kuuluvat maailman suurimpiin maakotilolajeihin. Tiikerikotilo on vaikuttavan näköinen ilmestys. Kotimaassaan sitä arvostetaan sen ravintorikkaan ja herkullisen lihan vuoksi. Tiikerikotilon nimi tulee sen upeasta kuoresta. Kuori voi olla musta keltaisin raidoin tai keltainen mustin raidoin.

Tiikerikotilot ovat hoidon suhteen vaativampia: niiden terraarion lämpötilan tulee olla huonelämpötilaa lämpimämpi: noin 25-28 astetta. Lisäksi ne tarvitsevat akaattikotiloja enemmän tilaa. Siksi ne eivät sovi kovin hyvin aloittelijoille. Tiikerikotilon ruokahalu on 3 kertaa suurempi kuin akaateilla. Tikrut ovat siitä mukavia, että ne erittävät huomattavasti vähemmän limaa kuin akaattikotilot.

Tiikerikotilon terraarion tulee olla huomattavasti suurempi kuin akaateilla. Suositus on n. 100L terraario. Ison terraarion kostutus voi olla käsisumuttimella hankalaa. Myynnissä on sumugeneraattoreita, jotka käyvät tähän tarkoitukseen. Ne maksavat noin 30€. Tiikerkotiloiden hinta on akaattiin verrattuna korkea. Eläinkaupassa niiden hinta on suunnilleen 50€/kpl.

Lue lisää tiikerikotiloista

Laji
Intro_terrariumanimal
Mainos
Logo-labyrintti