Amerikancockerspanieli

018636108_r
Amerikancockerspanieli
021249829_r
Amerikancockerspanieli
022687530_r
Amerikancockerspanieli
022426278_r
Amerikancockerspanieli

HISTORIA

Amerikancockerit, joita kutsutaan myös jenkeiksi, ovat vilkkaita ja kekseliäitä koiria, jotka alunperin kehitettiin kurpan metsästykseen. Rotu polveutuu Amerikkaan viedystä englannin cockerspanielista, jota meillä Suomessa kutsutaan vain cockerspanieliksi. 1800-luvun lopussa amerikkalaiset alkoivat jalostaa cockerspanielia omaan suuntaansa, hienostuneemmaksi ja runsasturkkisemmaksi.

Ei ihan pieni, mutta mahtuu kainaloon.

KOKO

Englantilaiseen serkkuunsa verrattuna jenkki on kooltaan hieman pienempi ja sen karvapeite on huomattavasti runsaampaa. Amerikancockerin pää on pyöreämpi ja kuono leveämpi, mikä antaa sille lutuisen ilmeen. Ja kukapa noita ruskeita mantelisilmiä muutenkaan voisi vastustaa.

LUONNE

Luonteeltaan amerikancockerspanieli on ikuinen pentu, aina valmis seuralainen, vilkas, avoin ja utelias. Jenkit ovat kuuluisia myös hyvästä ruokahalusta, joten mikäli ruokakuppiin joskus jää jotain tähteeksi, on syytä kaivaa kuumemittari esiin! Vauhdikas ylitys

Amerikancockerin kanssa voi harrastaa melkeimpä mitä vain. Esiintymisestä nauttiva, huomion keskipisteenä viihtyvä ja upeaturkkinen jenkki on loistava näyttelykoira, viihtyy sohvalla saippuaoopperaa seuraamassa, lähtee mielellään metsään jäljestämään, on nopeaoppinen tottelevaisuuskoulutuksessa ja ketterä agilitykoira.

AMERIKANCOCKERSPANIELIT SUOMESSA

Suomen Kennelliitossa rekisteröitiin vuonna 2003 yli 38 000 puhdasrotuista koiraa, joista 207 oli amerikancockerspanieleita.

Rodulla on aina ollut Suomessa uskollinen kannattajajoukko ja reksisteröintimäärät ovatkin vuodesta toiseen olleet suhteellisen tasaiset.

LÄHDE: [http://www.amerikancockerspanielit.com]

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti