Amerikanpitbullterrieri

022413302_r
Amerikanpitbullterrieri
019602362_r
Amerikanpitbullterrieri
021705152_r
Amerikanpitbullterrieri
021618320_r
Amerikanpitbullterrieri

Amerikanpitbullterrieri

Amerikanpitbullterrierin tyyppisiä koiria on aina ollut olemassa. Ensimmäiset tarkat kuvaukset tästä rodusta ovat niinkin vanhoja kuin 350 vuotta. Näissä vanhoissa maalauksissa koirat ovat metsästyskäytössä. Tämän jälkeisissä kuvauksissa pitbullterrieri toimi karjankasvattajan ja teurastajan apuna karjan erottelussa ja käsittelyssä. Samalla amerikanpitbullterrierille lankesi myös muut koiran työtehtävät ja vahtikoirana olo. Olosuhteet olivat varmasti ankarat nykyoloihin nähden ja jo senkin takia pitbullterrierit jalostuivat vahvoiksi, rohkeiksi ja tasapainoisiksi koiriksi. Nämä ominaisuudet ovat osoittautuneet vertaansa vailla oleviksi myös muussa käytössä.

Amerikanpitbullterrieristä kiinnostunut kohtaa myös muita ongelmia ja omituisuuksia. Amerikanpitbullterrierinä kaupitellaan ja nykyään jopa "kasvatetaan" koiria, jotka eivät ole amerikanpitbullterrierejä. Tämä ongelma oli aikaisemmin tuttu mm. Ruotsissa ja Venäjällä mutta nykyään myös Suomessa voi ostaa monirotuisen koiran, jota kaupitellaan hyväuskoisille pitbullina. Yleensä nämä koirat ovat alunperin Venäjältä tulleita amstaffi-risteytyksiä, jotka ostajan toiveiden mukaisesti myydään pitbullina.

APBT on kokoisekseen voimakasrakenteinen, keskikokoinen koira. Ulkonäkö vaihtelee suuresti yksilöiden välillä, verrattuna moneen muuhun koirarotuun. Selvän jalostustaustan omaava amerikanpitbullterrieri on työkoira, eli rotua ei ole näyttelyjalostettu. Samasta syystä pitbull on terverakenteinen ja tukevaa, kestävää mallia oleva koirarotu. Amerikanpitbullterrieri on ulkonäöltään lyhytkarvainen, kompakti, lihaksikas ja leveähymyinen koira, joka on taatusti valmis seuraamaan omistajaansa minne vain ja koska tahansa.

Lähde: http://www.sathy.fi'''

Katso myös: - http://www.pitbullsontheweb.com/petbull/sadreality.html - Suomen pitbullyhdistys ry http://www.pitbullyhdistys.fi/ - Finnish American Pi Bull Terrier Association www.fapbta.com

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti