Amerikanravuri

019817190_r
Amerikanravuri
020100503_r
Amerikanravuri
013512733_r
Amerikanravuri
020092314_r
Amerikanravuri

Historia

Ensimmäisiä kilparavureita Amerikan mantereella olivat narragansettinpeitsari ja kanadanpeitsari, jotka kilpailivat Uudessa Englannissa 1600-luvulla. Kun englantilaisia täysiverisiä risteytettiin moneen muuhun rotuun, esimerkiksi norfolkinravuriin, hackneyhevoseen, morganhevoseen ja kanadanpeitsariin, tuloksena oli hevonen, joka tuli tunnetuksi kahdesta erilaisesta kilpa-askellajista, ravista ja passista. Alkuperäiset 1600-luvun ravikilpailut pidettiin niityillä ja hevosia ratsastettiin. Maanviljelijät ja hevosenkasvattajat alkoivat kuitenkin ottaa kilpajuoksut entistä vakavammin, ja 1700-luvun puolivälissä kilpailut pidettiin virallisilla radoilla ja tällä kertaa rattaiden eteen valjastetuilla hevosilla. Kasvattajat alkoivat parantaa ravureitaan, ja valitsivat sukulinjoja, jotka tuottivat nopeampia hevosia. Vuonna 1788 Englannista tuotiin Yhdysvaltoihin Messenger, kimo englannintäysiveriori, ja siitä tuli yksi ravurirodun merkittävimmistä periyttäjistä. Se tuotti sekä laukkakilpailu- että ravihevosia. Ravureilla oli mahtavat liikkeet, nopeutta ja rohkeutta.

Ulkonäkö ja luonne

Rotumääritelmän mukaan amerikanravurin kuuluu olla rotevarakenteinen, suoraselkäinen ja sillä on pyöreähkö lantio, voimakas takaosa ja suurehko pää. Amerikanravurin luonne on tasainen, ihmisystävällinen. Rodun edustajat ovat helposti koulutettavissa. Amerikanravuri on yleisimmin väritykseltään ruunikko, musta, harvoin rautias tai päistärikkö. Kimoväri periytyy useimmiten orlov-risteytyksistä. Amerikanravuri on korkeudeltaan yleensä 155cm - 175cm

Käyttö

Amerikanravureita koulutetaan useimmiten ravuriksi. Monia ravureita on uran päätyttyä koulutettu ratsuiksi. Ravurista ratsuksi koulutus on hyvin vaativaa.

Laji
Intro_horse
Mainos
Logo-labyrintti