Beagle

016959671_r
Beagle
020603843_r
Beagle
019863699_r
Beagle
016030423_r
Beagle

Ulkonäkö

Beaglen ihannesäkäkorkeus on 33-40 cm. Ruumiinmuodoltaan rotu on vankka ja neliömäinen. Kallo on kaareva ja leveähkö. Kuono ja kallo ovat yhtä pitkät, niskakyhmy verrattain havaittavissa. Häntä on pystyssä, vahva ja kiinnittynyt korkealle. Hännänpää on aina valkoinen. Karva on tiheää, lyhyttä säänkestävää. Beaglen yleisin väri on mustan, ruskean ja valkoisen kirjava; lisäksi tavallinen väri on kaksivärinen punavalkoinen. Eli kaikki hyväksytyt hound-värit, paitsi maksanruskea. Hampaissa virheetön, leikkaava purenta.

Luonne

Luonteeltaan beaglet ovat älykkäitä ja säyseitä. Myös hiukan itsepäisiä. Joskus kouluttaminen on vaikeaa koiran itsepäisyyden ja metsästysvietin vuoksi. Myös se vaikuttaa koulutukseen, kuinka paljon koiralla on miellyttämisen halua, toisilla enemmän, toisilla vähemmän. Rotu on uskollinen ja ihmisystävällinen. Beaglet eivät saa olla agressiviisia ja tulevat yleensä erinomaisesti toimeen lasten ja muiden koirien kanssa.

Käyttötarkoitus

Beagle on tarkoitettu pääasiassa jäniksen ajoon, mutta jotkut ajavat myös kettua. Sorkkaeläimiä beagle ei saa ajaa. Ei sovellu hyvin pelkäksi kotikoiraksi sillä omaa voimakkaan metsästysvietin, eli sen on päästävä toteuttamaan viettejään.

Lähde: wikipedia.org

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti