Bengali

022325024_r
Bengali
022092340_r
Bengali
020473177_r
Bengali

Bengalikissa on saanut alkunsa kesykissasta (abessinialainen, amerikkalainen lyhytkarva, burma, tai egyptiläinen mau) ja Aasian leopardikissasta (ALC). 1960-luvulla tutkijat kuten kalifornialainen Jean Sugden (nykyisin Jean Mill) opiskeli kissoihin kuuluvia sairauksia kuten leukemiaa ja muita syöpään liittyviä viruksia. Oli huomattava että villikissa tyypit kuten leijona ja tiikeri olivat immuuneja muutamille näille sairauksille. Villi Aasian leopardikissa siitettiin tavallisen kotikissan kanssa yrittäen tutkia villikissa suvun immuuni suojaa näistä sairauksista.

Vuonna 1963 Jean Sugden (Mill) risteytti Aasian leopardikissa (ALC) naaraan ja mustan kesykissa uroksen, tuloksena oli sekoitus yhtenäisiä ja täplikkäitä kissanpentuja. Yksi täplikäs naaras jälkeläinen astutettiin takaisin isällä ja tuloksena pentueessa oli täplikkäitä kissanpentuja. Tämä oli alku bengalille, mutta kehitystä ei tapahtunut kun Jean Sugden jäi leskeksi.

1970-luvulla Jean Sugden hankki Kalifornian yliopistosta 8 naarasta jotka olivat Aasian leopardikissan (ALC)/kesykissan jälkeläisiä. Kissat olivat projektin tulos tutkittaessa Aasian leopardikissan (ALC:n) luontaista immuniteettia kissaleukemiaa vastaan. Tästä hetkestä lähtien bengali vakiintui ja bengali rotu vihdoin rekisteröitiin vuonna 1983 TICA:an (The International Cat Association), ensimmäisen kerran bengalia näyttelytettiin vuonna 1985 uusi rotu/väri luokassa.

Bengali on ainulaatuinen kissarotu se on ainoa täplikäs rotu joka suoraan polveutuu villistä esi-isästä. Tämä upea esi-isä on Aasian leopardikissa (ALC). Kesy bengali sai nimensä Aasian leopardikissan tieteellisestä nimestä (Felis bengalensis). Päämääränä luotaessa bengali oli luoda se uudestaan näyttämään villiltä esi-isältä Aasian leopardikissalta (ALC) kesykissana. Copyright By: www.royal-family.co.cc

Laji
Intro_cat
Mainos
Logo-labyrintti