Bernhardinkoira

022163545_r
Bernhardinkoira
022405849_r
Bernhardinkoira
018747861_r
Bernhardinkoira
022563115_r
Bernhardinkoira

Bernhardinkoira on sveitsiläinen vuoristokoira, josta on olemassa sekä pitkä- että lyhytkarvainen muunnos. Ensin mainittu on tullut elokuvan Beethoven myötä erittäin tunnetuksi. Se kuuluu FCI:n roturyhmään 2. Ensimmäiset bernhardilaiset tulivat Suomeen jo vuonna 1886 (SKL:n rekisteröintiarkisto). Menestyksekkäin hengenpelastuskoira oli bernhardilainen nimeltä Barry. Se pelasti yhteensä 40 ihmistä.

Alkuperä

Pyhän Bernhardin luostarissa on pidetty tätä lauhkeaa rotua jo 1660-luvulta alkaen. Bernhardin munkit käyttivät sitä veto- ja laviinikoirana. Sitä käytettiin myös avaamaan polkuja umpihankeen. Lyhytkarvainen bernhardinkoira on alkuperäinen muunnos, josta jalostettiin myös pitkäkarvainen muunnos risteytysten avulla. Munkit uskoivat aluksi pidemmän karvan auttavan vuoriston kylmissä olosuhteissa, mutta joutuivat kuitenkin pian toteamaan sen keräävän liiaksi lumipaakkuja, jotka hidastivat koiran etenemistä ihmisiä etsittäessä. Tämän vuoksi lyhytkarvaisen muunnoksen käyttöä jatkettiin munkkiluostareissa, ja vastaavasti pitkäkarvaiset pennut annettiin kylän asukkaiden lemmikeiksi.

Ulkonäkö

Bernhardinkoiralla on erittäin leveä kallo ja suuret leuat. Sen alahuuli roikkuu, joten se kuolaa aika paljon. Sillä on vankkaluustoiset raajat, joten pennun kasvatus on kallista, koska se vaatii tarkkuutta ruokavaliossa. Bernhardinkoira on hyvin massiivinen ja voimakas rotu.

Luonne

Luonteeltaan bernhardilaiset ovat hyväntahtoisia, ystävällisiä, rauhallisia ja luotettavia. Lyhytkarvaiset ovat yleensä pitkäkarvaisempia vilkkaampia. Bernhardilaiset sopivat todella hyvin lapsiperheisiin, koska ne ovat hyvin sosiaalisia ja kiintyvät perheeseensä. Bernhardinkoira on reviiritietoinen.

Lähde: Wikipedia

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti