Bokseri

022077466_r
Bokseri
022217259_r
Bokseri
020572492_r
Bokseri
018805230_r
Bokseri

Bokseri on palveluskoira ja sen kotimaa on Saksa. Ensimmäinen bokseri vietiin kantakirjoihin Saksassa v. 1895 - Mühlbauers Flocki. Noihin aikoihin oli bokserin ulkomuoto hyvin kaukana tämän päivän ihannetyypistä.

Ensimmäiset bokserit saapuivat Suomeen noin v. 1910, jonka jälkeen boksereita alettiin tuoda enemmänkin Suomeen.

Bokseri on palveluskoirarotu ja rotumääritelmän mukaan sen tulee olla mm. vahvahermoinen, itsetietoinen, rauhallinen ja tasapainoinen. Rodunomainen luonne on erittäin tärkeä ja sitä tulee vaalia.

Bokseri on aina ollut kuuluisa uskollisuudestaan isäntäänsä ja koko perhettään kohtaan. Osoittamastaan kiintymyksestä sekä valppaudestaan, pelottomuudestaan ja rohkeudestaan se on ystävällinen leikkikaveri. Silti bokseri voi olla epäluuloinen vieraita kohtaan ja tosipaikan tullen peloton.

Bokseri on helposti koulutettavissa, koska se on valmis alistumaan, se on tarmokas ja rohkea, luonnollisen terävä.

Vaatimattomuutensa ja siisteytensä takia se on yhtämiellyttävä perhekoira kuin suojelu-, seura- ja palveluskoira. Bokseri on koko ikänsä suora, ei petollinen eikä salakavala. Bokseri on hyvä harrastuskoira oli sitten kyseessä esim.näyttely, TOKO, agility, haku, erikoisjälki tai suojelu.

Yleisvaikutelmaltaan bokseri on aika suuri, lyhytkarvainen, vankka koira, jolla on lyhyt neliömäinen rakenne ja vahva luusto. Voimakkaasti kehittynyt kuiva lihaksisto on selvästi erottuva. Liikkeet ovat eloisat, voimakkaat ja ylväät. Bokseri ei saa vaikuttaa kömpelöltä eikä raskaalta, ei kevytrunkoiselta eikä ilmavalta.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti