Bullmastiffi

022105464_r
Bullmastiffi
021339861_r
Bullmastiffi
021620519_r
Bullmastiffi
021875278_r
Bullmastiffi

HISTORIAA LYHYESTI:

Bullmastiffi polveutuu mastiffista ja bulldogista. Lisäksi jalostuksessa on käytetty myös tanskandoggeja. Englannin kennelliitto tunnusti bullmastiffin virallisesti vasta vuonna 1924. Bulmastiffit toimivat alun perin lähinnä vartiointitehtävissä. Englantilaiset metsänvartijat käyttivät bullmastiffeja salametsästäjien kiinniotossa, koska bullmastiffilla on kyky erottaa, onko sen alueelle tullut ihminen sinne tervetullut vai tungettelija.

ULKONÄKÖ:

Bullmastiffi on vankkarakenteinen, sopusuhtainen ja olemukseltaan vahva molossikoira. Sen tulee olla myös reipas, luotettava ja uskollinen. Pään tulee olla suuri ja neliömäinen, kuono lyhyt ja leveä. Tasapurenta toivottu, lievä alapurenta sallitaan. Silmät tummat tai pähkinänruskeat. Korvat ovat V-muotoiset, väriltään runkoa tummemmat. Kaula on hyvin kaareutunut, kohtuullisen pitkä ja lihaksikas. Raajojen tulee olla vahvaluustoiset, voimakkaat ja lihaksikkaat. Selkä lyhyt ja suora, antaen tiiviin vaikutelman. Lanne leveä ja lihaksikas, eturinta leveä ja syvä. Häntä tyvestä voimakas, kärkeä kohti kapeneva. Turkki on lyhyt, kova ja säänkestävä, väriltään brindle, fawn tai punainen. Kuono-osan tulee olla musta, tummat merkit silmien ympärillä tehostavat ilmettä. Koko uroksilla 63,5-68,5 cm, paino 50-59 kg. Nartuilla 61-66 cm, paino 41-50 kg.

Ulkonäöltään suomalaiset bullmastiffit ovat korkeatasoisia, tosin eri linjoissa on hieman erityyppisiä koiria. Suomeen tuodaan myös jatkuvasti "siitosmateriaalia" ulkomailta, joten rodun jalostus uusien linjojen kautta auttaa laajentamaan omaa geenipohjaamme. Kansainvälisen muotovalion arvoja bullmastiffeille myönnetään 1-2 kappaletta vuosittain.

LUONNE:

Bullmastiffit ovat älykkäitä koiria, ja niillä on kyky toimia itsenäisesti. Kotikoirina bullmastiffit ovat lempeitä, rauhallisia ja seurallisia mutta vahtikoirina valppaita. Bullmastiffit tarvitsevat johdonmukaisen koulutuksen jo pennusta asti, jottei iso koira pääse perheen johtajaksi. Bullmastiffi yleensä tietää paikkansa "kotilaumassaan", eikä niiden kanssa tarvitse käydä johtajuustaisteluja. Toisia koiria ja muita eläimiä kohtaan bullmastiffi on kohtalaisen sosiaalinen, tosin yksilöllisiä eroja on paljon.

Lähde: Wikipedia

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti