Chamaeleo calyptratus (Jemeninkameleontti)

021160339_r
Chamaeleo calyptratus (Jeme...
021821154_r
Chamaeleo calyptratus (Jeme...
021603460_r
Chamaeleo calyptratus (Jeme...
022124731_r
Chamaeleo calyptratus (Jeme...

Jemeninkameleontti (Chamaeleo Calyptratus)


On kotoisin Jemenistä ja eteläisestä Saudi Arabiasta.


Se on haastava mutta samalla palkitseva terraarion asukki. Se vaatii oikeat olosuhteet joiden ylläpito vaatii jatkuvaa tarkkailua. Luonteeltaan jokainen jemeninkameleontti on erillainen, ei yleensä pidä käsittelystä. Se kokee ihmisen uhkana koska on saaliseläin jonka puolustautumiskeinot ovat olemattomat. Poikkeuksiakin kameleonteissa on jotka tepastelevat kädelle terraariota avattaessa mutta aina on mentävä liskon ehdoilla jo niiden hauraan rakenteensa vuoksi.

Väriään lisko ei yleisestä harhaluulosta huolimatta vaihada taustan vaan lämmön, kosteuden ja mielialan mukaan.Silmät tarkkailevat toinen uhkia ja toinen ruokaa vuorollaan, kun kameleontti havaitsee saaliinsa se kohdistaa molemmat silmät siihen arvioidakseen tarkan etäisyyden. Kameleontin kieli voi olla jopa pidempi kuin itse lisko, joka mahdollistaa saalistamisen pidemmältäkin etäisyydeltä. Kielen päässä on kovempi osa missä on tarramaista sylkeä ja tämän kovemman osan perässä on venyvä jännemäinen lihas joka palautuu kuminauhan tapaan pieneksi vetäen kielenpään saaliineen liskon suuhun.

Terraarion olisi hyvä olla vähintään 80cm korkea mieluusti yli ja korkealle sijoitettuna kameleontti ei tunne oloansa uhatuksi, pohjan mitat voisi olla 40X70 tai enemmän, korkeus kuitenkin tärkeämpi.

Laji
Intro_terrariumanimal
Mainos
Logo-labyrintti