Englanninluppa

021711837_r
Englanninluppa
020301432_r
Englanninluppa
022219034_r
Englanninluppa
021946069_r
Englanninluppa

Englanninluppa kuuluu suuriin kanirotuihin. Englanninluppa on rotu, jonka korvat ovat hyvin pitkät ? ihanne yli 62 cm kärjestä kärkeen mitattuna. Ihannepaino rodulla on yli 4.01 kg. Yleisin väri madagaskar. Rotua ei ole Suomessa tällä hetkellä.

Englanninluppa vaatii todella suuret tilat suuren kokonsa (ja jättimäisten korviensa) vuoksi. Enkku on yksi vanhimmista lemmikkikaniroduista.

Enkun pitkät korvat vaativat erityistä huomiota. Korvien vauroituiminen ja tulehdusriski on suurempi kuin muilla kaniroduilla. Enkun korvat on tarkastettava ja puhdistettava säännöllisesti. Jo korviensakin vuoksi enkun häkin on oltava todella suuri pehmeällä alustalla varustettuna. Lisäksi kynsien leikkuusta on syytä huolehtia säännöllisesti. Kynnet kannattaa pitää niin lyhyinä kuin mahdollista ettei kani pääse epähuomiossa vahingoittamaan omia korviaan. Yleensä enkun korvat lopettavat kasvunsa kanin ollessaan noin 4 kuukauden ikäinen.

Enkku on luonteeltaan rauhallinen, rohkea ja hyvin lempeä. Se ei kuitenkaan ole ehkä parhain vaihtoehto ensimmäistä kania haluavalle.

Lisätietoa: Wikipedia

Laji
Intro_rabbit
Mainos
Logo-labyrintti