Eublepharis macularius (Leopardigekko)

021226381_r
Eublepharis macularius (Leo...
018929970_r
Eublepharis macularius (Leo...
022455863_r
Eublepharis macularius (Leo...
019412414_r
Eublepharis macularius (Leo...

Leopardigekko on hämäräaktiivinen hyönteissyöjä, jonka ruokavalioon kuuluvat sirkat, jauhomadot, jättijauhomadot sekä kesän hyönteiset. Kerran kuussa voi myös tarjota vastasyntynyttä hiirenpoikasta, pinkkiä, joka toimii myös hyvänä lihotusruokana laihoille ja muniville naaraille.

Yhden leopardigekon terraarion olisi hyvä olla vähintään 80x40x40 cm (pituusleveyskorkeus). kuitenkin mitä isompi sen parempi. Pohjan ala on tärkeämpi kuin korkeus, sillä leopardigekko elää maassa eikä sen kiipeilytaidot ole kovin kehittyneet. Tästä huolimatta leopardigekot nauttivat kiipeilystä ja oksat sekä muut kiipeiltävät käyvät hyvin virikkeistä.

Leopardigekko viihtyy hyvin yksin, mutta sen voi yhdistää lajitoverin kanssa jos haluaa. Yhtä koirasta kohden tulee olla vähintään kaksi naarasta. Kahta koirasta ei saa laittaa samaan terraarioon, sillä nämä ovat hyvin reviiritietoisia eivätkä hyväksy muita koiraita reviirilleen.

Vaikka leopardigekot kesyyntyvätkin helposti ja tulevat luottavaisiksi pitää kuitenkin muistaa, että muiden matelijoiden tapaan se ei ole sylieläin. Jottei gekko stressaannu, käsittelyn tulisi rajoittua max. 30 min/kerta. Käsittelyt myös tapahtuvat gekon ehdoilla, jot

Laji
Intro_terrariumanimal
Mainos
Logo-labyrintti