Eurasier

022625385_r
Eurasier
020073364_r
Eurasier
018984773_r
Eurasier
019931154_r
Eurasier

Eurasier on saksalainen rotu, joka kehitettiin risteyttämällä keeshond ja chow chow ja myöhemmin jalostukseen käytettiin myös samojedinkoiraa. Alunperin rotu tunnettiin nimellä wolf-chow, mutta vuonna 1973 FCI hyväksyi rodun ja rotu nimekseen eurasier. Rotu on alunperin kehitettykin seurakoiraksi jasitä käytetään seura- ja harrastuskoirana.

Ulkonäkö ja turkinhoito

Eurasier on pystykorvatyyppinen, rakenteeltaan tasapainoinen ja keskikokoinen koira, jolla on paksu ja tiheä karvapeite. Säkäkorkeus on 48 - 60 cm, narttujen ollessa pienempiä Uroksen ihannesäkäkorkeus on 56 cm ja nartun 52 cm. Karvapeite on kaksinkertainen; pohjavilla on tiheä ja peitinkarva on keskipitkää ja melko tuuheaa. Kaikki värit ja väriyhdistelmät puhtaan valkoista, valkokirjavaa ja maksanruskeaa lukuun oottamatta ovat sallittuja. Turkkia hoidetaan säännöllisellä harjauksella noin kerran viikossa, karvanlähtöaikaan useammin. Pestään tarvittaessa ja mielellään fönataan kuivaksi.

Luonne ja käyttäytyminen

Tasapainoinen, itsevarma ja rauhallinen koira, joka kiintyy vahvasti perheeseensä ja saattaa olla vieraita kohtaan pidättyväinen. Ei ole mikään turhan haukkuja, mutta ilmoittaa kyllä äänellä saapuvista vieraista, ei kuitenkaan ole mikään varsinainen vartiokoira, eikä sen tule koskaan suhtautua vieraisiinkaan aggressiivisesti. Oikein sosiaalistettu eurasier tulee yleensä ihan hyvin toimeen muiden koirien kanssa, etenkin eri sukupuolta olevien. Valpas ja tarkkaavainen koira.

Harrastukset ja käyttö

Eurasier on seura- ja harrastuskoira. Niiden kanssa harrastetaan mm. näyttelyjä, agilityä ja tokoa. Toki eurasierin kanssa voi harrastaa paljon muutakin, kuten flyballia, koiratanssia, raunioita, jälkeä...

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti