Fieldspanieli

021414430_r
Fieldspanieli
020747893_r
Fieldspanieli
022088932_r
Fieldspanieli
022608099_r
Fieldspanieli

Fieldspanieli eli "fieldi" on Iso-Britanniasta kotoisin oleva, ylösajava ja noutava metsästyskoira. Se on jalostettu työskentelemään vaikeakulkuisessa maastossa ja on säilyttänyt tässä käyttötarkoituksessa tarvittavat ominaisuutensa tähän päivään asti. Rotumääritelmässä mainitaan, että se sopii kumppaniksi maaseudulle, ei kaupunkikoiraksi. Ensimmäinen fieldi tuotiin Suomeen vuonna 1972.

Ulkonäkö ja turkinhoito

Fieldi on ulkönäöltään "perusspanieli"; sopusuhtainen, tasapainoinen, eikä siinä ole mitään liioiteltua. Muistuttaa ulkonäöllisesti hieman isoa cockerspanielia. Fieldin ihannesäkäkorkeus on 46 cm. Hyväksytyt värit ovat musta, maksanruskea ja roan (kimo), ja mikä tahansa näistä väreistä punaruskeilla (tan) merkeillä. Yksivärisillä koirilla sallitaan valkoista tai kimon väriä rinnassa. Fieldin karva on pitkää, sileää, silkkistä ja kiiltävää. Turkki on tiivistä ja säältä suojaavaa. Korvissa, rinnassa, etujalkojen takaosassa, mahan alla sekä hännässä ja housukarvoissa on hapsuja. Karva on helppohoitoista, näyttelykoiriakin trimmataan mahdollisimman vähän ja huomaamattomasti. Kotikoiran turkki tarvitsee sitäkin vähemmän siistimistä.

Luonne ja käyttäytyminen

Fieldi on erinomainen, vaatimaton perhekoira, metsästäjän kumppani ja lenkkikaveri. Se on hyvin ystävällinen ja tasapainoinen ja sen kanssa on helppo elää. Oppivaisuutensa ansiosta helppo kouluttaa. Vieraita kohtaan se saattaa suhtautua etäisen pidättyväisesti. Hyvin mukautuvainen koira, joka tykkää miellyttää isäntäänsä/emäntäänsä. Rotumääritelmän mukaan se on epätavallisen oppivainen koira. Se on kuitenkin melko herkkä koira, eikä kestä kovaotteista koulutusta. Fieldi tykkää olla siellä missä perhe, joten ulkokoiraksi se ei sovellu. Fieldi on älykäs ja sopuisa, iloinen ja rauhallinen. Lisäksi se on hyvin toimelias ja liikunnallinen, aktiivinen koira, joka rakastaa työskentelyä. Fieldin rotuominaisuuksiin kuuluu, että se on hiljainen, eikä juurikaan hauku.

Harrastukset

Käyttöominaisuuksiltaan monipuolinen koira, joka sopii moneen harrastukseen. Omimmillaan se on siinä, mihin se on jalostettukin; metsällä. Sillä on yhä reilusti riistaviettiä tallella. Se työskentelee tarkasti ja menee mielellään veteenkin. Fieldien kanssa harrastetaan mm. mejää, jälkeä, agilityä, tokoa ja näyttelyitä.

Laji
Intro_dog
Mainos
Logo-labyrintti