Kalojen sairaudet (Muut Lemmikit > Hoitaminen)

17.10.2010 10.59

En ole varma, että onko tällaista aihetta. En ainakaan löytänyt. Täällä siis voidaan puhua kalojen sairauksistaja kuolintapauksista.

Mitä olen tehnyt väärin, kun omistan miljoonakaloja ja ne uivat 60 litrassa akvaariossa, ja niistä jo peräti kolme on kuollut oudosti. Ensimmäinen kala, joka kuoli, oli jo aika vaisu muuttaessaan uuteen akvaan. Ei oikein syönyt ja pysytteli mahdollisimman lähellä veden rajaa. Lopulta kuoli ja ei mennyt kuin muutama päivä, kunnes tuli toinen kala sairaaksi ja muuttui täysin samanlaiseksi kuin se ensimmäinen kuollut kala. Kaikki ovat olleet naaraita ja kantavana. Olisiko mahdollista, että olisi tullut jokin vaikeus synnytyksessä? Vai olenko antanut väärin ruokaa vai mitä? Olen etsinyt netistä eri sivuilta tietoa, mutta en ole saanut vielä vastausta tähän kysymykseen.

17.10.2010 11.10
Avatar_female
Viestejä: 357
mullakin kuolee noita miljoonakaloja aika reippaasti, olettaisin että ne ei löydä kunnollista synnytyspaikkaa ja kuolla kuukahtaa mielummin entä tekee poikaset huonoon paikkaan.. tai toinen on se että se naaras on jo niin rasittunut synnyttämisestä että se ei enää jaksa/pysty. (Kaikki oletusta, faktaa ei ole..)
17.10.2010 11.24

Kiitos tiedosta. En ole siis ainoa, jolta näitä miljoonakaloja kuolee reippaaseen tahtiin. (Täytyy hankkia kunnolla näitä vesikasveja). Sitten kysyn tässä samalla, joka tietää, että mikä on tämän näköinen otus akvassani: (väärässä aiheessa kysymys, mutta ...)

thumbnail

Ensin se on tollainen uiva mönkiäinen ja sitten kun se kasvaa se tulee pois vedestä ja on ihan kuin jonkun heinäsirkan näköinen. Siivet on ja osaa lentää ja pitkä piikin näköinen "häntä" tulee. Näitä tulee säännöllisesti akvaariooni, en tiedä mistä. Tietääkö joku, mikä tämä on?

17.10.2010 13.35

Kuvassa oleva mönkiäinen on jonkin korennon toukka.
Esim. http://www.kuusamonperhokalastajat.net/kalapaikat/Jounin%20harjussivut/ephemeroptera3.jpg
näyttääkö tutulle?

Ja noista miljoonakalojen kuolemista.
Kantavat naaraat reagoivat herkästi vesiolojen muutoksiin, onhan altaan vesikemiat kunnossa? Nitriitti- ja nitraattitasot ainakin kannattais mitata pikana, ja se onko vesi tarpeeksi kovaa. Pitäisi myös selvittää onko tarpeen käyttää vedenparannusainetta, jos käyttää akvaariossaan kunnan vesiverkoston vettä. Myös lämpötila ja suodatus on syytä tsekata.

18.10.2010 19.53

Kiitos (:Näyttäisi olevan tuo uiva nymfi (?)

Tosiaankin lämpötila ja suodatuskin on ok. Tänään laitoin tuota vedenparannusainetta, kun vaihoin vedet akvaan. Pintakasvejakin käyn pian ostamassa. Toivottavasti nyt ei kuolisi enempää kaloja (:

18.10.2010 20.03
Avatar_female
Viestejä: 985
Altaan vesiarvot?
18.10.2010 20.29
Vesitestejä ostoon, ei ne kasvit mitään auta jos vedet on väärät/myrkylliset.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti