Käärmeiden horrostaminen (Terraarioeläimet > Terraarioeläinten hoitaminen)

11.02.2011 00.45

Täällä vois keskustella yleisesti horrostamisesta ja kokeneemmat vois vastailla kysymyksiin:D

Eli itte laitoin matosen ekaa kertaa horrostamaan. Paikkana häkkivarastot. Asteita siellä 11-15. Mistä mie tiedän et mato käy varmasti juomassa? Kyseessä siis viljakäärme. Pitäskö miun sitä jotenkin juottaa?

25.02.2011 17.50
021333551_r
Viestejä: 2
Kuusamo

Vähän myöhäsessä tuleepi kyllä vastaus, mutta joskos tästä olisi jollekin muulle apua :) tuossa 11-15 asteessahan (jolloin itseasiassa puhutaan mieluummin levosta kuin horroksesta!) käärme pystyy liikkumaan, alle 10 ku menee niin sit saattaa olla vähän kohmeessa, ja kun mennään lähemmäs 5 astetta niin voidaan horroksesta puhua.

Ite olen säännöllisesti tarjonnut käärmeelle vettä, tarkistaakseni että onko päässyt juomaan. Eli jos juo reippaasti -> janoinen = ei ole päässyt itse juomaan. Erityisesti nuorille ja pienille tämä on tärkeää, kuivuvat helpommin kuin isot.

Jos käärme vaikuttaa kuivuneelta, niin voi myös kylvettää haaleassa vedessä. Silloin väkisinkin menee sitä nestettä elimistöön. Sitte vaan tärkeää kuivata vähän ennen viileään laittoa, tietäähän sitä itsekin että iho kosteana viluttaa helpommin :S

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti