Laidunkauden ruokinta (Hevoset > Hevosten ruoka)

25.04.2011 16.18
Avatar_female
Viestejä: 282

Miten teidän hevostenne ruokinta muuttuu laitumelle siirryttäessä, annatteko ollenkaan väkirehuja vai pidättekö pelkällä vihreällä koko kesän ?

Kertokaa myös, millaisessa käytössä hevonen on ja eroaako ruokinta jotenkin rajusti sisäkauden ruokinnasta (esim. puolitatteko rehumäärät tms.), keskustelu siis lähinnä hevosista, jotka ovat kesällä 24/7 laitumella ilman lisäheinää.

25.04.2011 16.23
022654184_r
Viestejä: 2432
Porvoo
Väkirehuja tuo nyt ei tänä talvena ole saanutkaan, (eikä kesälläkään saa) mutta esim. viime talvena sai -kesällä ei. Kivennäiset ja muut lisävitamiinit (sinkki jne) kylläkin. Pitää katsoa, syötetäänkö tänä kesänä vielä pellavaista, vai annetaanko sitä vain talvikaudella...
|: http://krrsu.blogspot.fi :||: http://dise-pics.blogspot.fi :|
25.04.2011 17.48

Laidunheinä on niin optimaalista ruokaa hevoselle että meillä ei mitään väkirehuja syötellä. Toki ovat sen verta kevyellä käytölläkin, ettei tarvitse antaa. Varmaan saavat kivennäisten kera jonkun mitättömän määrän kauraa että saavat kivennäiset alas. Muuten ei mitään.

Tuosta vanhuksesta en kyllä ole ihan varma vielä, sillä on sen verta huono ruoansulatus että saattaa joutua jotakin muutakin antamaan. Mutta luultavasti vähemmän kuin nyt (nyt vetää litran kauraa ja litran teollista rehua plus öljyä eikä ole käytössä ollenkaan).

"If we understand that horses can't separate the way they feel from the way they act, then we can start to see that unwanted behavior isn't bad behavior at all."
25.04.2011 18.43
Avatar_female
Viestejä: 4350
Meillä ei aluksi alkukesästä saa laitumelle väkirehuja kuin imettäjät ja vanhukset. Sitä mukaa kun mennään loppukesää kohti ja laitumien ravintoarvo heikkenee, lisätään väkirehun osuutta. Ruokintaa hollataan vähän hevosten tarpeiden mukaan ja sen mukaan, millä laidunlohkolla ollaan ja miltä laidun näyttää. Kivennäinen ja suola ovat toki annossa myös laidunkaudella. Sekä itse annosteltuina että irtona annettuna. Jälleen hevosten tarpeiden mukaan.
08.05.2011 22.08
Avatar_female
Viestejä: 282

Ok. Muiden käytäntöjä ?

Meillä pitää vielä miettiä tämä laidunkauden ruokinta kuntoon - edellisessä kodissa Ripsu sai kesällä puolet normaalista väkirehuannoksestaan lisärehujen keran, mutta olikin silloin kisoihin tähtäävässä treenissä, nykyään monipuolisena harrasteratsuna, vaikka liikutetaan kyllä hikeenkin välillä. Olin tosin tässä vähän miettiny,t että voisi järjestää siten, että liikutuspäivinä saa pienen määrän kauraa lisärehujensa kyytipoikana, muina päivinä vain lisärehut. katsotaan nyt, miten tuo menee

10.05.2011 17.30
Mun hoitoheppa syö ihan vaan laitumen heiniä, sitte illalla ja aamulla sabuskaa jossa prixiä ja kauraa sekoitettuna kivennäiseen ja plus vesi.
10.05.2011 19.15
022351745_r
Viestejä: 479
Kouvola

Meillä hevoset syövät koko kesän pelkkää laidunruohoa, laitumella lisänä tosin jonkinsortin mineraalikivi.

Eipä nuo meidän pollet nyt kovin hurjasti liiku, eli kyllä ainakin viime kesän pärjäsivät näillä eväillä. Myös tämä meidän 'kisapolle'.

14.05.2011 22.16
Meillä hevoset syövät väkirehunsa ihan samalla tavalla liikunnan ja tarpeen mukaan kuin talvellakin. Treeni aikaan saavat rehuja loma aikana ei. Suola ja kivennäinen eri asia.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti