Blockemel-kivennäiskivi (Hevoset > Hevosten ruoka)

06.05.2011 22.26
Avatar_female
Viestejä: 282

Onkos jollain kokemusta Blockemel-kivennäiskivestä (ent. Basiblock)? Lähinnä kiinnostaa, että kauanko yksi tuommoinen kestää käytössä ja minkä kokoinen tuo sankko on ? Niin, ja jos joku tietää, mistä noita saisi Korholan lisäksi Suomesta, niin vinkkejä otan vastaan !

Lisää tietoa ko. kivestä tästä linkistä

07.05.2011 19.33
Avatar_female
Viestejä: 4350

Sankomallinen nuolukivi ei ole ollut käytössä kestävä. Joko hevoset potkivat sen muhjuksi tai vesi kertyy muoviastiaan ja sulattaa sen velliksi. Se perusmallinen kuution muotoinen isoa suolakiveä muistuttava mineraalikivi jonka saa ripustettua sen sijaan on kestänyt koko kesän useamman hevosen laumalla. Hitsi en muista merkkiä mutta Agrimarketin myymä, vähän vaaleanpunertava viisikiloinen kivi kuitenkin. Joskus kun laitumella oli vain "joutohevosia" eli harrasteratsuja se riitti sellaisenaan, nyt siitostammoillani se on vähän kaiken varalta ja ne saavat mineraalit myös väkirehujen sekaan. Osa hevosistani on osannut käyttää kiveä hyvin ja ahkerasti, osa ei oikein ymmärrä ja niiden tarpeita joutuu enemmän vahtimaan.

Isoa sankomallista kiveä on myös Agrimarketilla ja varmaan jokaisella rehuja myyvällä maatalouskaupalla. Osassa on suola mukana ja kivi on kovempi, osa on pelkkää mineraalia eikä maita niin hyvin ja muhjuuntuu kosteassa helpommin.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti