Koirein turkin värjäys (Koirat > Koirien hoitaminen)

17.05.2011 13.25
021085174_r
Viestejä: 88
Helsinki

Helsingin uutiset keskiviikkona 11. toukokuuta 2011

Tämä siis on kirjoitettu suoraa lehtijutusta!!

KOIRIEN TURKIN VÄRJÄYS RANTAUTUI SUOMEEN

Koiran turkkia voi somistaa vaikka värjäämällä tassut pilkullisiksi.
Koirien kreatiivinen värjäys on nyt mahdollista Suomessa. Magic Dogin omistaja ja trimmaaja Julia Hyppenen toi värjäyksen Suomeen nähtyään ulkomailla asuviltaan ystäviltään kuvia kreatiivisesta värjäyksestä.
Hän kiinnostui ideasta ja halusi tutustua asiaan tarkemmin.
-Kävin Thaimaassa kansainvälisen koirien värjäys koulun kurssin yhdessä ystäväni Nina Naumasen kanssa, joka omistaa myös oman rimmaussalongin Vallilassa, hän kertoo.
-Kurssin aikana opimme paljon maailman kuuluisimmalta kreatiivisen värjäyksen oppi-isältä, Sathit Suratphiphitiltä. Hän on maailmalla erittäin suosittu ja tunnettu koirien värjäysspesiaalisti, joka on esitellyt koirien värjäystaidetta ympäri Aasiaa, Euroopan suurimissa pääkaupungeissa ja New Yorkissa.

Naunanen kertoo kreatiivisen värjäyksen tarkoituksesta.
-Kreatiivisen värjäyksen idea on luoda taidetta kunnioittaen koiran luonnollista ulkomuotoa. Taidetta ei ole, jos koko koira värjätään vaaleanpunaiseksi tai siitä tehdään "Turtles-jäljitelmä".
-Kotikoirille tehtävät värjäykset ovat pääsääntöisesti pieniä väripilkkuja esimerkiksi pitkien korvakarvojen päissä tai tassuissa.
Alunperin Japanista lähtöisin muoti-ilmiö on kasvattanut suosiotaan maailmalla. Suomessa värjäys on kuitenkin uutta.
-Meillä on käynyt keskimäärin yksi asiakas viikossa värjäyttämässä koiraansa. Suomalaiset ehkä hieman vieroksuvat ilmiötä, mutta se on ihan normaalia. uskon ja toivon että ilmiö saa tuulta alleen tulevaisuudessa myös suomessa, kertoo Hyppenen.
Magic Dogiin kolme ja puolivuotiaana Havannankoiransa Iiriksen tuovalle omistajalle Erja Aaltoselle värjäys on uusi asia.
-Mielestäni koiran pitää näyttää luonnoliselta. Itse en kyllä lähtisi värjäyttämään koiraani, paitsi ehkä jotain todella poikkeuksellista ja hauskaa tapahtumaa varten, Aaltonen sanoo.
Hyppenen näyttä kuvaa näyttelykoirasta, joka on naamioitu pandan näköiseksi.
Hän sanoo, että koiran voi värjätä ihan millaiseksi sen tahtoo, kunhan koiralla on vaalea turkki.
Hyppesen mielestä koirien värjääminen ei ole pahasta.
-Naiset ja miehetkin värjäävät hiuksiaan. Kylläkoiratkin kaipaavat huomiota. Koiralle on paljon reilumpaa jos sillä on hyvinhoidettu, takuton turkki ja vähän väriä, kun se että turkin hoitoon ei kiinnitetä mitään huomiota. Lisäksi värjääminen on koiralle täysin turvallista.

Koirien värjäys ja trimmaus on hyvä markkinarako uusille yrittäjille ja alaa opiskeliville.
Hyppenen toivookin saavansa kilpailioita, jotta ala kasvaisi Suomessa. Tällöin täälläkin nähtäisiin enemmän esimerkiksi kreatiivisen värjäyksen kilpailuja, joita ei ole tällä hetkellä Suomessa ainuttakaan.

Kertokaa omia mielipiteitä/kokemuksia tästä kyseisestä aiheesta.

17.05.2011 13.28
022600386_r
Viestejä: 3163
Lahti

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Äänestys
Olisiko sinun mielestä oman koiran värjäyttäminen ihan hullu idea??
Kyllä 3
Ei 1
Koirat
Kirjaudu
Logo-labyrintti