Pissatus aitaus (Koirat > Koirien hoitaminen)

04.07.2011 10.23
022084769_r
Viestejä: 253
Ilmajoki

En tiiä kuuluuko tää tänne vai koulutusosioon,mutta siis mulla on ongelma:)

Meille tehtiin semmonen aitaus johon koirat voi laittaa aamulla asioille jos on kiire,niin tää meidän nuorempi neiti ei oo tajunnut tätä ideaa ja heti kun menee narun pääs kävelemään niin pisut tulee,mutta ei aitaukseen!?

Miten koiran vois opettaa että sinne voi ja saa pissata?

04.07.2011 11.20
022702346_r
Viestejä: 3704
Säkylä

Heti aamulla kun heräät --> nostat koiran sinne aitaukseen ennen kuin se ehtii pissiä mihinkääm. Sitten vaan odottelet, odottelet vaikka menis kuinka kauan. Ja kovat kehut kun pissa tulee. Kannattaa varata aikaa.

Tuota voi tehostaa vielä niin, että 'opettaa' koiran pissaamaan. Eli aina kun huomaat, että se pissaa mihin tahansa, sanot vaikka 'Pisu. Hieno pisu!' Ja ensimmäinen sana pitää sanoa siinäå vaiheessa kun koira on aloittamassa, jälkeenpäin se ei paljon auta.

Jos/kun koira oppii Pisu sanan, voit tehostekäyttää sitä aitauksessa.

Enempää en osaa neuvoa, toivottavasti tästä on jotain apua...:)

Riippuvuutta helmikuusta 2008. Lisää meistä: nahkalassie.blogspot.fi
04.07.2011 11.38
021747683_r
Viestejä: 1385
Kajaani
Oletko kokeillut mennä hihnan kanssa sinne aitaukseen? Jos koira on yhdistänyt pissimisen hihnan käyttöön niin voithan aluksi käyttää koiraa hihnassa pissalla aitauksessa. Ja sitten kokeilla vaikka kesken pissan ottaa hihnan pois ja kehua. Jos ei muuten niin varata yksi päivä aikaa treenata koiraa ja käyttää sitä vain ja ainoastaan aitauksessa irti pissalla, niin ettei koiralla ole mahdollisuutta pissiä muualle kuin aitaukseen ja sitten kun pissa tulee niin kauheasti kehuja! :) Olettaen että koira on sisäsiisti ja pissat eivät tule sisälle, kun ei pääse hihnalenkille. Koiran kanssa voi vaikka viettää koko päivän aitauksessa, mutta jos edes niin että käyttää koiraa jonkun tunnin välein aitauksessa jonkin aikaa ja sitten jos ei tapahdu mitään niin sisälle. Koiraa kannattaa myös riehututtaa/leikittää aitauksessa, silloin pissa yleensä tulee helpommin :)
Parsonrussellinterrieri FI KVA FI MVA Smells Like Strong Gunnar "Wallu" ('09) & ajokoira-pystykorvamix "Nasu" ('05) & altaallinen fisuja ('09)

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti