Löysät ranteet (Koirat > Koirien hoitaminen)

05.07.2011 18.15
021594486_r
Viestejä: 222

Kokemuksia muilla? Koiralla ollut pennusta asti löysät,painuneet ranteet,aika herkästi niitä telonutkin,kun leikkinyt toisten koirien kanssa.Ja sitten ilmennyt ontumisena.Nyt olenkin välttänyt näitä riehumisia. Onko nivelvalmisteista hyötyä? Entäpä ne ns. nivelruuat? Esim. eukanuballa ainakin sellainen löytyy,ihan eläinkaupasta. Liikkuakin pitäisi,metsässä käydään päivittäin. Kertokaahan muut kokemuksia,vinkkejä? Tarvii kyllä jossain vaiheessa noi ranteet kuvauttaa, jos / kun on tullut nivelrikkoa.

05.07.2011 18.25
022600386_r
Viestejä: 3163
Lahti

Meillä pieeenen pientä kokemusta löysempien ranteiden hoitamisesta (esiintyi myös Ninjan veljellä). Ei ehtinyt päästä mitenkään vakavaksi, neuvoiksi saatiin että ruokakuppi ihan kunnolla ylös, jotta koira joutuu hiukan kurottamaan, sekä vielä erikseen "jumppaamaan" niitä ranteita namipalojen kanssa. Eli nami koiran nenän eteen niin että se joutuu venyttämään ylöspäin ja olemaan aika varpaisillaan, hetki siinä ja sitten palkka.
Am.akita foorumilla varmaan mainittiin jokin ihan lääke/lisäravinne joka ottaa apuun. Lisäksi Ninja söi Eukanuban penturuokaa, jonka avulla kasvoi todella kauniisti ja tasaisesti. Ranteetkin vahvistui ajan ja pienen treenauksen kanssa. Ja tosiaan nostettiin ruokakuppi ylös telineeseen.

Ninjan veljellä oli hiukan vaikeampi tilanne, mutta sekin meni ajan kanssa ja pitämällä koira mahdollisimman kevyessä kunnossa, eli piti varoa ettei olis yhtään ylimäärästä painoa. Nekin ovat nykyään ok.

Enempää en ikävä kyllä osaa sanoa, voisin yrittää etsiä sen valmisteen nimen joka meille mainittiin.

05.07.2011 18.30
Avatar_female
Viestejä: 1544
Olisko ollu tuo nivelille käytettävä aine jokin inkiväärivalmiste? Ainakin hevospuolella kovasti kehuttu.
05.07.2011 18.41
022597842_r
Viestejä: 1018
Helsinki

Nivelruoissa vaikuttavia aineita on niin olematon määrä, että niitä on suht turha syöttää. Mielummin syöttää jotain muuta, hyvin sopivaa ruokaa ja nivelvalmisteet erikseen purkista.

Nivelvalmisteista on paljon ristiriitaisia käsityksiä: ison osan mielestä ne eivät auta ennaltaehkäisevästi (eli nivelrikko tulee jos on tullakseen, syötti tai ei), osa haluaa silti käyttää varmuuden vuoksi. Nivelrikon hoitona (diagnoosin jälkeen) ne ovat kyllä ihan paikallaan.

Ranteet kannattaa kuvauttaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa - nivelrikkohan ei päällepäin näy vaan se todetaan röntgenkuvista. Nivelrikon etenemisen hidastamiseen on sitten omat keinonsa, ennuste on sitä parempi mitä aiemmassa vaiheessa rikko huomataan.

Löysiin ranteisiin saattaisi myös fysioterapeutilla olla hyviä yksilöllisesti räätälöityjä kuntoutusohjeita.

http://jillan.blogspot.com
06.07.2011 19.25
021594486_r
Viestejä: 222
Millä keinoilla nivelrikon etenemistä yleensä hidastetaan? Eikö se ole juuri nämä ns.nivelvalmisteet ja myöhemmässä vaiheess kipulääke? Eihän siihen kuitenkaan ole parantavaa hoitoa.
06.07.2011 19.43
Nivelvalmisteet (glukosamiini, MSM, öljyt...), hyvän lihaskunnon ylläpito, ylipainon välttäminen, kipuilua aiheuttavan liikunnan minimointi, säännöllinen monipuolinen liikunta ja uinti näin aluksi. Jos koira ei pysy kivuttomana noilla menetelmillä, otetaan käyttöön kipulääkkeet.

Nivelvalmisteet kannattaa ostaa hevostarvikeliikkeistä, ovat monin verroin halvempia siellä.

Uudempia, harvinaisempia hoitokeinoja ovat olleet jonkin sorttiset kultahippuhoidot tmv, niistä löytyy jonkin verran googlaamalla. En tosin tiedä millaisissa tapauksissa näihin ryhdytään.
Muokattu viimeksi: 06.07.11 19.44

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti