Pentu rohisee (Kissat > Pennut)

24.08.2011 15.28
021031143_r
Viestejä: 42
Lappeenranta

Hain juuri kotiin kissanpennun ja pentu ei rohissut paikassa, josta sen hain, mutta heti kun pääsimme kotiin pentu alkoi rohista ja hengitys vinkua todella kovaa. Se on utelias, silmät kirkkaat, turkki kiiltää ja muutenkin se vaikuttaa vilkkaalta ja terveeltä, mutta hengitys on niin äänekäs, että sen kuulee vaikka kissa olisi toisessa huoneessa. Pitäisikö varata heti eläinlääkäriin aikaa vai odottaa siihen asti kun lähdetään ensimmäisiä rokotuksia hakea ( varmaan viikon - kahden sisään)

Voiko rohina olla jotain stressin aiheuttamaa, koska kun pentu asettuu vaikka makaamaan ei kuuluu lähes ollenkaan ääntä.

18.09.2011 21.15
022710995_r
Viestejä: 1855

Toivottavasti olet jo käyttänyt kissan eläinlääkärissä. Tuohon voi varmasti olla monia syitä, mutta Minnillä vastaava ongelma aiheutui allergioista.

Minnilläkin alkoi hengitys rohista kohta meille muutettuaan, pentuna. Hengitystietulehdukseen sai antibioottikuurin, kuurin loputtua vaiva palasi. Sama jatkui. Minni oli toistuvasti antibiootti- tai kortisonikuurilla, hoidettavana hengitystietulehdusten lisäksi myös keuhkotulehdus. Varmaa diagnoosia ei saatu, eläinlääkäri epäili ensin sydänvikaa, myöhemmin polyyppia nenässä. Lopulta yksi eläinlääkäri ehdotti allergiatestiä ja Minniltä lähetettiin verinäyte USAan testattavaksi. Löytyi vaikka mitä allergioita: ruoka-aineita, siitepölyjä yms. Koska pelkkä ruokavalio ei olisi auttanut, päätimme kokeilla Minnille siedätyshoitoa. Aluksi piikitettiin päivittäin, pikkuhiljaa aina harvemmin ja harvemmin. Ensimmäinen hoitojakso kesti n. vuoden. Tulokset olivat todella hyviä ja hoitoa jatkettiin, jatkuu loppuelämän, kerran kuussa Minni saa piikin. Jos hoidon lopettaisi, oireet saattaisivat palata ja koko rumba pitäisi aloittaa alusta. Piikittäminen kerran kuussa on todella pientä siihen verrattuna, että kissa on pysynyt kunnossa eikä piiitkään aikaan ole enää sairastellut :).

Jos kissasi oireet edelleen jatkuvat eikä ell ole huomannut epäillä allergiaa, se kannattaa ehdottomasti tutkia. Myös tuota siedätyshoitoa suosittelen lämpimästi :).

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti