Näyttelytuomaripulina (Kissat > Harrastustoiminta)

30.08.2011 19.15
022558649_r
Viestejä: 3637

Noniin, päätinpä nyt luoda tälle aiheen, itseäni kun kiinnostaa yleensä ennen näyttelyä aina että millainen tuomari on kohdalle sattunut ja muutoinkin on kiva tietää eri tuomareiden mieltymyksistä eri rotujen kohdalla.

Mielipiteitä tuomareista saa esittää, tottakai hyvät tavat huomioon ottaen. Perusteltuja mielipiteitä! Erittäin tervetulleita ovat myös selitykset siitä minkätyyppisestä kissasta tykkää tietyssä rodussa ja mihin asioihin kiinnittää huomiota.

On myös aina kiva tietää, kasvattaako kyseinen tuomari jotain rotua, sillä tullut huomattua että varsinkin näissä tapauksissa ovat tuomarit "oman rotunsa" kohdalla erityisen tarkkoja ja arvostelevat pitkälti verraten siihen minkälaisia kissoja itse kasvattavat.

*********

Aloitanpa itse kirjoittamalla muutamasta tuomarista jotakin.

Marteinn Tausen
Tykkään! Venäjänsinisten kohdalla kiinnittää paljon huomiota oikeanlaiseen profiiliin ja otsaan. Silmien muotoon myös kiinnittää huomiota, turkkiin jossain määrin myös. Käsittelee kissoja kauniisti ja muutenkin mukava tuomari. Kirjoittaa arvostelut yleensä sellaisella käsialalla josta saa sentään jotain selkoa. :D Ottaa hyvin huomioon sen, että pentu on pentu ja sen että pennun ei kuulu olla täydellinen rotunsa edustaja. Jos ei pennun kehityksen vaiheista tiedä täysin jossain rodussa, kysyi hän rodun kasvattajilta asiasta. Kertoi ääneen paljon mistä tykkäsi kyseisessä kissassa.

 

Linda Knyova
Minulle hiukan mitäänsanomaton tuomari. Kasvattaa äitinsä (joka myös tuomari) kanssa venäjänsinisiä. Ei puhunut paljoa, kirjoitti suhteellisen lyhyehkön arvostelun saksaksi ja käsialasta ei saa juurikaan selkoa. Käsitteli kissoja hyvin ja tykkäsi pusutella ja halailla kissoja. :D Venäjänsinisillä kiinnitti ehkä eniten huomiota profiiliin ja turkkiin (pitää yleisesti ottaen varsin vaaleasta russityypistä). Yleensä aika nopea arvosteluissaan.

 

Elena Noskova
En pitänyt hirveästi. Hänen russi-ihanteensa on ehkä jotakuinkin tämännäköinen, ei tykkää lainkaan sellaisista russeista joilla korvat sijaitsevat kaukana toisistaan. Ei puhunut juurikaan. Hiukan varovainen vaikutelma jäi kun hän käsitteli kissoja. Sähiseminen oli ehdoton nounou. Arvostelun kirjoitti suhteellisen selkeällä käsialalla.


Kristiina Rautio
Ehkä lempparituomari, vaikka ei meidän kategoriaa arvostelekaan (vielä, kuulin juttua että aikomuksenansa olisi kolmoskategoriankin oikeudet opiskella joskus?). Persoonallinen kaikin tavoin, puhuu yleensä paljon ja käsittelee kissoja varmoin ottein. Useimmissa kakkoskategorian roduissa arvostaa uroksissa "kollimaisia kolleja".

 

Tomoko Vlach (TICA)
Hmmm, tykkään ja en. Varma käsittelemään kissoja, ei välittänyt vaikka kissa sähisi ja murisi (meidän neidille jopa nauroi kun tämä sähähti lelulle kun hän yritti katsoa tuon silmiä). Finaaleissa varsin vähäsanainen.

 

Kurt Vlach (TICA)
Tykkään! Mukava tuomari joka ei ollu turhan tiukka. Käsitteli kissoja lempeästi. Kertoi selkeästi mistä piti missäkin finaalissa oleessa kissassa.

Bobbie Tullo (TICA)
En pitänyt. Sähinä oli ehdoton ei. Käsitteli kissoja kuitenkin ihan kauniisti.

 

Muokattu viimeksi: 29.12.13 22.10
http://www.nethel-estel.blogspot.fi/
30.08.2011 19.31
022425153_r
Viestejä: 2816
Jyväskylä

Hyvä aihe! Kunhan saan itsestäni irti, niin pitää tulla omat tuomarit esittelemään.

Tätä nimittäin kaipaa näyttelyihin mentäessä uuden tuomarin kohdalla.

Nostetaan kissa pöydälle!
30.08.2011 19.34

Täältä tulisi heti kysymyksiä!

Eli Kes-Kisiin kutsuttuja kolmosen tuomareita olisivat Martti Peltonen, Mira Fonsen, Sabine Drieling, Aina Hauge, Vladimir Isakoc , Marianne Kuipers-Kossen, kokemuksia? :)

Muokattu viimeksi: 30.08.11 19.35
30.08.2011 20.06
021715754_r
Viestejä: 425
Jyväskylä

Me nyt on ehditty jonkin aikaa näyttelyitä (FIFé) harrastamaan, joten en varmaan jaksa tällä kertaa kaikista tuomareista kertoa, joistakin en ehkä edes muista riittävästi, mutta laitan nyt jotain. Ja lisäilen ainakin sitten, jos joku sattuu kysymään tuomarista, josta on jotain kokemusta.

Raymond Saetre: Haluaisi mielellään (tai ainakin ennen halusi), että assistentti esittelisi kissat. Puhuu yleisölle, eikä vain assarille ja omistajalle, joten yleisönkin on kiva seurata Raymondin arvostelua. Oikein ystävällinen ja mukava tuomari, joka löytää jokaisesta kissasta jotain hyvää sanottavaa. Raymond on arvostellut meidän kissoja vain kerran, joten siksi en tarkemmin arvostelusta muista, mutta ainakin birmat arvosteli ihan oikeudenmukaisesti. :)

Henry Hornell: Ihan mukava tuomari, mutta jos kissa on useasti tällä tuomarilla, niin sen huomaa kyllä arvosteluseteleistä. Henry käyttää usein samoja sananparsia arvostelussa, mutta tuskin lienee ainoa tuomari. ;) Vitsailee usein omistajien kanssa, joten ihan mukava tuomari. Osaa olla varsin tarkkakin, mutta toisaalta on sanonut, että antaa pieniä vikoja anteeksi, jos kissa on rodunomainen. Eli esim. birmoilla valkoisten osien virheet voi antaa anteeksi, jos kissa muuten näyttää siltä, miltä birman pitää.

Alexey Shchukin: Varsin mukava tuomari. Käsittelee kissoja aika paljon ja kääntelee niitä moneen suuntaan nähdäkseen, miten reagoivat. Ei säikähdä kissan sähähdystä/hermoilua, mutta arvostaa silti selkeästi enemmän hyvin käyttäytyviä ja rauhallisia kissoja.

Kristiina Rautio: Persoonallinen ja räväkkä tuomari. Juttelee mukavia omistajan ja yleisön kanssa, joten Kristiinalle on aina kiva viedä kissa arvosteluun tai toimia assarina. Kristiina arvostelee hyvin rodut standardin mukaan, eli esim. arvostaa kissan turkkia sellaisena, kuin sen rotumääritelmän mukaan pitäisi olla. Todella hyvä käsittelemään kissoja eikä takuulla säikähdä sähinää. :D Kristiina tykkää, jos kissalla on vähän luonnetta, mutta tietysti paneeliin ei pistä mitään hermoheikkoa kissaa. Ajattelee siis tietysti kissan parasta. Mukava tuomari myös yleisön kannalta.

Elena Zagorskaya: Ihan ok tuomari, mukava, mutta ehkä hitusen arka kissan käsittelyssä. Ei kuitenkaan heti hylkää kissaa, jos se sähähtää. Pyrkii pysyttäytymään standardissa, ainakin, mitä arvostelusetelistä lukee. Yleensä Elenalta saa aika helposti sertin, jos on ainoana luokassaan.

Albert Kurkowski: Ihana tuomari, joka on ystävällinen niin kissoille, assareille, omistajille kuin yleisöllekin. Arvostaa rodunomaisia kissoja ja näkee "turkin taakse". Albert toki arvostaa hyvässä näyttelykunnossa olevia kissoja, mutta tärkeämpää hänelle on kuitenkin asiat, joihin vuodenajat eivät vaikuta, esim. luusto. Selittää valintojaan myös yleisölle.

Bjarne Wikström: Bjarne on myös varsin mukava herra. Käsittelee kissoja kivasti. Arvostaa hyvin näyttelyyn laitettua turkkia, toki muutakin. Huomioi omistajan kivasti.

Martin Sanda: Toisinaan oikein miellyttävä ja juttelee omistajallekin kivasti, toisinaan harvasanaisempi. Ei mikään showmies yleensä, joten yleisön kannalta ei paras tuomari.

Fabrice Calmés: Tästä tuomarista on parhaiten jäänyt mieleen se, että joskus valinnat, oli sitten kyse sertikisasta, vp-, tai tp-valinnasta, kestävät ja kestävät ja kestävät. :D Tietysti hyvä, että tuomari ei tee hätiköityjä päätöksiä, mutta esittäjälle voi olla aika raskasta kirjaimellisesti. :D Kuitenkin oikein mukava tuomari.

Charles Spijker: Oikein kiva tuomari. Ystävällinen kaikille, arvostelee standardin mukaan. Esim. birmojen ei odota olevan isoja, kun niiden kuuluu olla keskikokoisia. Reilu tuomari, joka pyrkii ottamaan myös yleisön huomioon. Käsittelee kissoja rauhallisesti.

Anne Paloluoma-Sundholm: Mukava tuomari. Käsittelee kivasti kissoja. Ainakin birmoja on tuntunut arvostelevan reilusti, eli näkee birmoissa muutakin kuin sukat. Ystävällinen kaikille. Annen arvostelusetelit erottaa siitä, ettei käytä vain niitä tavanomaisia termejä. :D Meidänkin Anskun silmät oli joskus "lustrous blue", jouduin etsimään tuon adjektiivin sanakirjasta. ;)

Olga Komissarova: Ihan ok tuomari. Pennuissa ja nuorissa usein vaan tuntuu vertaavan täysikasvuisiin eikä muista arvostella ikäluokan mukaan.

Geir Edvardsen: Arvostaa kokoa.

Eric Reijers: Oikein sympaattinen tuomari. Huomaa, että oikeasti rakastaa kissoja. Käsittelee niitä kivasti ja on mukava myös omistajille. Kannattaa tosin varoa, mitä Ericille sanoo, Eric voi olla vaikka samaa mieltä. ;)

Tässä nyt jotain, mitä tuomareista muistin. :D Hankalampi ruveta yleisesti puhumaan, miten arvostelevat, kun itse tietysti lähinnä seurannut oman rodun arvostelua.

Muokattu viimeksi: 30.08.11 20.07
28.09.2011 16.35
021997952_r
Viestejä: 825
Onko kellään kokemuksia Aina Haugesta? :) Kes-Kisissä hänen ainakin pitäisi arvostella Molli.
01.10.2011 10.58
022425153_r
Viestejä: 2816
Jyväskylä

Jyväskylässä meitä arvostelee sunnuntaina Bjarne Wikström (päästi viimeksi TP-arvosteluun), jesssss! Tuleeko mun nyt sitten pyytää tämä "kontra" joltain muulta tuomarilta, jos saamme Bjarnelta CAPIB -sertin, kun hän on antanut meille yhden CAP-sertin?

Lauantaina tuomaroi Tellervo Kass, hänkin suomalainen, kokemuksia? KES-KIS:sississä ihanan paljon uusia tuomareita, joista en ole aijemmin kuullut mitään! :)

Nostetaan kissa pöydälle!
01.10.2011 13.24
021715754_r
Viestejä: 425
Jyväskylä

^Ei tarvitse pyytää kontrausta. Se koskee vain samassa luokassa jaettavia sertejä, eli jos Mortti olisi saanut Bjarnelta jo yhden CAPIBin, niin silloin pitäisi pyytää kontrausta, mutta nyt ei, kun luokka on vaihtunut.

Tellervo on ihan kiva tuomari, ollut useampaan otteeseen meidän kissoilla. Ei niitä parhaimpia showihmisiä eikä ehkä kauhean puheliaskaan, mutta ihan mukava hänen kanssaan on yleensä asioida. Teillä menee varmasti ihan kivasti Tellervonkin arvostelussa. :)

01.10.2011 22.06
022425153_r
Viestejä: 2816
Jyväskylä

^Hienoa, kiitoksia paljon!

Tellervon arvostelua odotellessa. :)

Nostetaan kissa pöydälle!
09.11.2011 18.23
Voi ei, jos Brassia sähisee Noskovan arvostelussa... x)
23.02.2012 18.38

Anteeksi peräkkäinen viestin lähettäminen, mutta edellisestä on jo aikaa...

Meillä on seuraavassa näyttelyssä (URK, 4.3) Anna Wilczek (PL) niminen tuomari. Kokemuksia tästä tuomarista?

13.04.2012 10.46
Avatar_female
Viestejä: 118

Aase Nissen:

Turokissa marraskuussa ei pahemmin kissaan koskenut. Pyysi itse kääntämään ja näyttämään kissaa. Ainoastaan turkin laadun kokeili käsin. Aika kummallista.

05.01.2013 13.41
022707393_r
Viestejä: 1357
Mikkeli

Meillä on lahdessa Elena Zagorskaya.  Elli olikin jo kertonut jotain, olisko muilla kokemuksia? :)

https://m.facebook.com/ChamberlainNewEdition/
24.02.2013 20.41
000053792_r
Viestejä: 1

Lindelöf Sirpa ja Fraga Gerardo ovat nyt 2.-3.3. Urk Vuosaaressa

 

Onko kellään kokemusta heistä ?

 

Aase Nissenistä on meillä vain hyviä kokemuksia.

Minun ensimmäinen käynti näyttelyssä sattu juuri Aasen kohdalle ja tosi mukava oli ( Ei kyllä tiennyt että olen ekaa kertaa asialla ;) )

Jos olisi ollut huono kokemus, niin en varmaan tätä olisi jatkanut...

Toiselle kissalle sattu kanssa Aase ekaksi tuomariksi ( Iloinen sattuma )

16.03.2013 11.59
022289323_r
Viestejä: 375
Jyväskylä

Täältähän löytyikin mielenkiintoinen keskustelu. :) Voisinkin laittaa omia kokemuksia joistakin tuomareista. Eli:

Dorte Kaae: Arvostelee kissan ihan mukavasti ja osoittaa puhetta kivasti myös yleisölle esim. TP-valinnoissa. Tarvittaessa käsittelee kissaa, mutta ei ehkä kovin paljon. Vaikuttaa hyvältä ja kokeneelta tuomarilta. Arvosteluseteleistäkin saa aika hyvin selvän. :)

Veikko Saarela: Tässä on varmasti ammattitaitoinen tuomari, joka tykkää myös pusutella kissoja. Yleisön kannalta kiva tuomari ja perustelee hyvin valintojaan. Sähinöistä ei hirveästi tykkää, mutta osaa myös katsoa asiaa läpi sormien tilanteen mukaan. Jos kissaa esimerkiksi voi sähinöistä huolimatta käsitellä, silloin ei sähinä ole niin iso asia.Turkin kunto on tälle tuomarille tärkeä juttu, joten siihen kannattaa panostaa.

Sara Viuha: Arvosteli kissan rauhallisesti ja osasi hienosti ottaa huomioon kissan iän. Kun kissa oli vähän peloissaan ja silmät laajentuneet, hän antoi kissan rauhassa rentoutua ensin ja katsoi silmät uudelleen hetken päästä, jolloin kissa oli jo rauhallisempi. Hän arvosteli kissan hienosti kokonaisvaltaisesti eikä painottanut mitään kohtaa erityisesti vaan juuri kokonaisuus oli tärkeä. Hän kyllä koskee kissaan, mutta ei ehkä ole niitä aktiivisimpia käsittelijöitä. Kuitenkin hän on tarkka kissan luonteen suhteen eikä suvaitse esimerkiksi paneelissa huonoa käytöstä paljoakaan. Tilanteesta riippuen yleisön saattaa olla vaikea kuulla, mitä kissasta sanotaan.

Yan Roca-Folch: Voi olla melko vauhdikas tuomari. Hän ei todellakaan arastele kissaa vaan ottaa käsittelyyn ja ainakin meidän kissa sai sellaista kyytiä, kun hän neitiä käänteli, että ehdin jo miettiä mitä mahtaa tyttö tuumata. Kuitenkin hyvin meni. Tämä tuomari ei myöskään sähinöitä säikähdä vaan saattaapa jopa tokaista leikillisesti "oh, shut up!". :) Lisäksi hän saattaa jututtaa esittelijääkin jonkin verran. Tälle tuomarille tuntuu olevan tärkeää, että tietyillä roduilla, kuten naamiollisilla, vatsapuoli on vaalea. Osaa arvostella kissan myös hyvin kokonaisuutena, mutta ehkä pään alue korostuu hieman enemmän puheissa.

Tähän mennessä meitä arvostelleet tuomarit ovat suurin piirtein jokainen korostaneet hieman eri asioita hyvinä puolina ja kehittymisen paikkoina. Onkin aina jännä kuulla, mitä kukakin kissasta ajattelee kissan eri kehitysvaiheissa. Vaikka rotustandardeja hyvin seurataankin, niin myös tulkintoja ja erilaisia painotuksia niistä riittää. Osittain siksi tämä harrastus onkin niin mielenkiintoinen. :)

Muokattu viimeksi: 16.03.13 12.00
Kissat jättävät tassunjälkensä sydämeesi!
11.08.2013 19.38
022558649_r
Viestejä: 3637

Jaana Jyrkinen
Mukava tuomari, vaikkei ehkä kaikista rennoimmalta tyypiltä vaikuta. Arvostaa hyvää käytöstä kissalta. Ei pelästynyt kuitenkaan pientä sähinää ja murinaa. Aby/som arvostellessaan oli tarkka väristä. Huomautteli karvanlähdöstä. Kertoi lyhyesti mutta selkeästi omistajalle kissasta.

Mira Fonsén
Tykkää kun näytteilleasettaja ei ole mikään yrmynaamainen tuppisuu. ;) Hänelle saa siis puhua ja vastata vaikkapa kun kehuu luonnetta. Arvostaa hyvinlaitettua turkkia ja muutenkin hyvässä kunnossa olevaa kissaa. Turkkia pitää esim rexeillä olla tarpeeksi, muttei liikaakaan. Tarkka kissan väristä.


Kummatkin ovat aivan ihania tuomareita assareille. Fonsén vaatii ehkä vähän nopeampaa toimintaa ja hereilläoloa, maltillisella Jyrkisellä voi päästä ottamaan vähän rennommin ja seuraamaan enemmän kissojen arvostelua.

Muokattu viimeksi: 12.08.13 18.27
http://www.nethel-estel.blogspot.fi/
13.12.2013 08.06
022310625_r
Viestejä: 125
Helsinki

Omia suosikkituomareita ovat Räihä Jarmo, Arja Martikainen ja Lone Lund. Lone varmasti jakaa mielipiteitä, mutta itse arvosta suoruutta ja jämäkkää otetta unohtamatta satunnaisia viihdyttäviä kommentteja. Arjan tyylistä pidän kovasti, hän osaa esitellä kissaa tuomaroinnin yhteydessä selkeästi ja varmasti yleisökin saa tästä paljon irti.  Jarmon tyyli on myös kovasti mieleeni, kissaa käsitellään jämäkästi ja tukevin ottein. Aktiivisinkin Devon pentu asettuu kivasti Jarmon käsissä :) 

omat kissat ovat siis III- kategoriassa.   

Suurin osa tuomareista on kuitenkin äärimmäisen taitavia ja on ilo näyttää omaa, hienossa näyttelykunnossa olevaa kissaa. Aina kuitenkin toiveena saada oma suosikki arvostelijaksi. 

Saapa nähdä kuka osuu meille tuomariksi seuraavassa näyttelyssä :) 

Muokattu viimeksi: 13.12.13 08.14
13.12.2013 17.14
022283911_r
Viestejä: 105
Helsinki

Meidän lemppareita on Lone Lund, Kristiina Rautio, Marteinn Tausen sekä Donatella Mastrangelo. 

Tykään jämäkistä tuomareista joilla on näkemystä, kokemusta ja mielipiteitä. Sekä sanovat ne myös ääneen eivätkä hyssyttele. Näiltä tuomareilta oppii kaikkein eniten. Ei ehkä helpoimmasta päästä tämä suosikkilista, eikä menestystä aina edes tule, mutta mielipiteet ovat tärkeimipiä.

Kaikki kun ovat enemmän tai vähemmän nelosten kanssa tekemisissä, Kristiina kasvattaa, Marteinn myös ainakin jossain vaheessa kasvattanut. Donatella tietää valtavasti nelosista ja Lone taas brittikasvattajana tietää ihan äärettömän paljon esim. valkolaikuista.

 

19.12.2013 10.34
022558649_r
Viestejä: 3637
Täälläkin lempparituomareihin kuuluu ehdottomasti ainakin Lone Lund ja Marteinn Tausen. Lonella oltiin viimeksi syksyllä Urkissa, ja oli kyllä sellainen tuomari, josta Ellakin tykkäsi. Ei näin sähisevän kissan omistajan näkökulmasta hätkähdä vähästä, varmat ja lempeät otteet kissaa käsitellessä. Tykkään Lonessa siitä, että juttelee paljon omistajallekin, aiheesta ja vähän aiheen vierestä. Meillekin avautui siitä, kuinka häntä ihmetyttää kun joskus hän saa pöydälleen sellaisia ragdolleja etc, joilla niskakarvat on puunattu "pystyyn"/kallon jatkeeksi, eikä se kuulema ole edustavinta. Tämä hänelle tuli siis mieleen siitä, että pöydälle tullessa Ellalla oli pieni "töyhtö" takaraivolla. :P Ihailtavaa oli kyllä tuomarissa sekin, että jostain syystä, kissa oli normaalia paljon rauhallisempi pöydällä ja jopa leikki - sitä se ei ole tehnyt näyttelyssä edes pentuna!
http://www.nethel-estel.blogspot.fi/
19.12.2013 11.44
022283911_r
Viestejä: 105
Helsinki

Cat whisperer sanon minä :)

05.01.2014 09.32
021870218_r
Viestejä: 503
Helsinki

Paljon on ihania tuomareita! Ja vaikka meilläkin molemmat pojat ovat käyneet yli 30 kertaa näyttelyissä, paljon on tuomareita joille ei olla päästy vieläkään. Etenkin Sketsin haluaisin joskus Marianne Rothille, koska hän taitaa olla ainoa abykasvattaja-tuomari, joka ei ole tätä "mustaa lammasta" vielä nähnyt.

Tuomareissa arvostan Flairyn tavoin omaa näkemystä. Mutta tätä enemmän arvostan sitä, että on perillä standardin pisteytyksestä. Abysompuilla tämä on erittäin tärkeää, koska meillä on standardissa suuret kontrastit. Turkista, väreineen, kuvioineen ja kuntoineen saa 50 pistettä, ja sen sijaan koko päästä saa vain 15. Ja silti, minkä näet ensimmäisenä kissasta? Sen pään ja ilmeen! Joten ymmärrän, että tämä tuottaa tuomareille päänvaivaa. Kuitenkin ei pitäisi käydä niin, että tuomari vielä julkisesti myöntää, että tällä kissalla on parempi turkki, kuvio ja väri, mutta kun tällä on parempi pää, niin se voittaa. Ellei kissalla ole päässä selviä virheitä, kuten itämaistyyppiä tai todella erottuvaa pinssiä.

Noh, onneksi nämä tuomarit ovat harvassa, ja ymmärtäähän sen, että ei halua palkita omasta mielestään ilmeeltään rumaa kissaa. Mutta onneksi on tullut vastaan tuomareita, paljon, jotka sanovat suoraan, että tämä ihastuttaa, mutta pisteiltään ja standardin mukaan tämä toinen on parempi.

Oma asiansa on sitten tietysti se, että on paljon kolmosen tuomareita, joiden käsitykset abyjen diluväreistä ovat hatarat, vain siksi, koska niitä ei paljoa ole. Etenkään Keski-Euroopassa. Ja näitä värejä on mahdotonta selittää kuvien avulla, ja mahdollisuudet siihen, että jos näyttelyyn eksyy diluutiokissa, että se olisi vielä hyvän värinen, on aikalailla minimit. Sen vuoksi olikin kivaa, kun edellisnäyttelyssä saimme näyttää tuomarioppilaalle kahta eriväristä beigeä, ja hän sain asiantuntevalta tuomarilta vielä kunnon selostuksen väristä!

Omia suosikkituomareita on paljon, niiden luettelemiseen menisi ihan liikaa aikaa :) Mut esimerkiksi tuleva Urkin näyttely vaikuttaa tuomareiden osalta tosi mielenkiintoiselta, hurrasin kun kutsun näin!

 

 

08.01.2014 12.01
022283911_r
Viestejä: 105
Helsinki

Pinssi? Tarkoitat varmaan pinchiä?

13.01.2014 08.30
021870218_r
Viestejä: 503
Helsinki

Juurikin se :)

15.01.2014 23.11
Avatar_female
Viestejä: 11

Kellään kokemuksia tuomareista Carin Sahlberg, Anne-Gro Edström tai Hana Klein Gasbarri? Nämä kohtaamme Surokissa... :D

08.02.2014 09.02
Avatar_female
Viestejä: 10

Onpa pieni keskustelu verrattuna koiranäyttelytuomaripulinaan :D Mutta toivotaan virkistymistä :)

Me ollaan menossa Norskimme kanssa KES-KIS:n näyttelyyn (molemmat päivät) ja tuomareiksi sattuivat

Sebastian Pruchniak POL ja Pia Nyman FIN. Kokemuksia heistä?

 

Aiemmissa näyttelyissä meillä on ollut Aase Nissen, Bjarne Wickström, Olga Komissarova ja Olga Sizova.

Aasesta sen verran että kuulimme ettei olisi kovin mukava, mutta ei meillä ollut valittamista. Ihan kiva tuomari, käsialastaan vaan ei saanut juuri mitään selvää. Sen verran toivoisin kehittämistä kissanäyttelyihinkin että olisi sama systeemi kuin koiranäyttelyissä ---> olisi kehäsihteerit jotka kirjoittaisivat arvostelut puhtaaksi. Olisi näin kissan omistajana kiva tietää mitä kyseinen tuomari kissastamme ajattelee.

Bjarne - voi ja AH Bjarne!!! Aivan ihana tuomari! Pitää isoista kissaroduista, ja arvostaa kovasti isoja yksilöitä. Kissamme oli ekana näyttelyviikonloppunaan VP-pentu  Bjarnella ja pääsi myös TP-valintoihin, mutta niukasti hävisi Maine Coon-pennulle (joka kieltämättä oli hieno!).

Olga K - Noh, jo aiemmin mainittiin että ei muista arvostella ikäluokan mukaan - ei kyllä! Tykkäsi kissastamme kyllä kovasti mut oli sitä ja tätä verrattuna toiseen kissaan joka oli vanhempi ja selvästi kehittyneempi...

Olga S - Ei jäänyt oikein mitään mielikuvaa hänestä; olin itse hetken poissa näyttelypaikalta enkä päässyt seuraamaan hänen arvostelujaan. Pitänee arvostelulappu etsiä ja sen mukaan muokata tekstiä.

 

Muokattu viimeksi: 08.02.14 09.03
08.02.2014 09.54
022438131_r
Viestejä: 1638
Helsinki

Sebastian Pruchniak oli kerran edesmenneellä kotikissallani. Ei suostunut ensin koskemaan kissaan ennen kuin oli kysellyt onko se kiltti ja kiltti tuomareille (jotain epäluuloja kotikissoja kohtaan ilmeisesti), mutta kun kissani pisti hurmausmoodin päälle niin oli ihan kiva tuomari. En osaa sanoa miten rotukissoja arvostelee, mutta eihän tuosta epäluulosta kaikkein paras maku suuhun jäänyt, vaikka kissasta tykkäsikin sitten, kun se puski ja kaveerasi ja tunki jopa syliin :P

08.02.2014 10.06
Avatar_female
Viestejä: 10

Englanniksi taitaa kysellä?!  Täytynee ottaa sitten kuulovehkeet mukaan :D Meinaan isäntä kun normisti on kissansa esittänyt, on välillä ollut hankaluuksissa kun ihmiset mylvivät siellä.

 

08.02.2014 10.11
022438131_r
Viestejä: 1638
Helsinki

Englanniksi joo, saattoi tosin olla vain kotikissoihin kohdistuvaa epäilyä. Näytti rotukissoja käsittelevän kuitenkin ihan hyvin sen verran, mitä sivusta seurasin.

08.02.2014 19.04
Avatar_female
Viestejä: 10

Ai hyvin, minusta tuijottaa aika ikävästi ja ronskisti käsittelee. (sen mitä olen näissä 2 virallisessa näyttelyssä nähnyt) Meillä tosin on sattunut 3/4 naisia olemaan tuomareina...olisko syy siinä. :)

09.02.2014 07.49
022283911_r
Viestejä: 105
Helsinki

Sebastian on teknisesti tarkka tuomari mutta kissoja käsittelee hyvin. Joidenkin rotujen kanssa pitää vaan olla vähän varmakätisempiä :)

15.02.2014 13.21
Avatar_female
Viestejä: 11

Yhtään varsinaisesti inhottavaa tuomarikokemusta ei ole meidän kohdalle vielä vaatimattoman näyttelyuran aikana osunut. Muutama vähän ei-niin-hyvä kylläkin. Tässä joitain ajatuksia kohtaamistamme tuomareista, osa rotukissan kanssa, osa kotikissan:

Maria Malevitch: Perusystävällinen, kertoi kissasta mukavasti. 

Sara Viuha: Todella mukava, jutusteli omistajille ehkä vähän liikaakin (arvostelu venyi). Osasi ottaa huomioon iän ja kehitysvaiheen ja arvostella sen mukaan.

Fabio Brambilla: Arvosteli kissat todella nopeasti. Kertoili kissasta kuitenkin ihan kivasti. 

Geir Edvardsen: Kokemus kotikissan kanssa oli todella positiivinen, käytti aikaa kissaan tutustumiseen. Erikoista se, että kirjoittaa setelin vasta lähetettyään kissan pois pöydältään.

Jana Knyova: Tuomari, joka ei puhu paljoa - ja sen vähänkin saksaksi. Seteli myös saksaksi.

Aase Nissen: Pitää kotikissassa vaaleasta väristä. Ihan mukavanoloinen kuitenkin ja kertoili kissasta ihan hyvin.

Miriam Klein Gasbarri: Halusi kissat häkkeihin ja sieltä itse ottaa tuomaroitavaksi. Kotikissan arvostelu meni tyyliin "bella, bella, bella, bella, voit viedä pois", setelissä sentään luki vähän tarkemmin. Vertailuarvostelu oli myös ohi saman tien: "pidän tästä kissasta enemmän", aha selvä.

Anne-Gro Edström: Arvosteli huolella sekä rotu- että kotikissat. Tutki tarkkaan väriä. Ehkä suosikkituomarini tähän mennessä.

Carin Sahlberg: Käytti myös paljon aikaa arvosteluun ja kertoi kissasta erittäin hyvin. Puhui kuitenkin niin hiljaa, että toisten kissojen arvostelua oli mahdotonta seurata. Tarkasti vielä seteliä kirjoittaessaankin aina kyseisen kohdan kissasta uudestaan.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti