Leipominen / kokkaaminen, vol.2 - Sivu 138 (Yleinen keskustelu > Yleinen keskustelu)

19.08.2015 10.19
000104479_r
Viestejä: 3357

^Mä käytän aina digestivekeksejä pohjana ihan jokasessa juustokakussa :D Ainoa poikkeus jouluna glökikakku, siihen piparit. Ne vaan sopii niiiin hyvin joka paikkaan :D

19.08.2015 11.48

^mä taas vihaan digestivejä! Ihan karseita.. Siks käytän aina yleensä jotain suklaakeksejä :)

Under the tree, where the grass don't grow, we made a promise to never get old.
19.08.2015 12.32

Digestivet <3 

19.08.2015 12.41
000109584_r
Viestejä: 1220
Cicilia kirjoitti:

Digestivet <3 




Muokattu viimeksi: 19.08.15 12.41
19.08.2015 12.57
022649140_r
Viestejä: 4317
Hyvinkää

Eilen tuli väsättyä mustikka-banaanipirtelöä ja tulipa hyvää! Laitoin siihen vielä vaniljakermajäätelöä nam! :)

19.08.2015 13.14

^eikä, tein kans samaa!

Under the tree, where the grass don't grow, we made a promise to never get old.
19.08.2015 13.32
022663409_r
Viestejä: 3072
Lahti

Mulla menee digestivet paremman puutteessa kyllä mut kyl silti juustokakun pohjana paaaaaljon parempi on esim. dominot :D

You never know how strong you are, until being strong is the only choice you have
19.08.2015 16.40
Avatar_female
Viestejä: 548
Xena kirjoitti:
Mulla menee digestivet paremman puutteessa kyllä

Näinpä. Kyllähän ne menee, mutta paljon, paljon mieluummin käytän melkeenpä mitä tahansa muuta. :D Nytkin tosiaan käytin sokerittomia vaniljakeksejä, ja tuohon suklaa-mansikkakakkuun käytän joko samoja tai vaihtoehtoisesti suklaahippukaurakeksejä.

Ja tämmönen tuli sitten kakusta, mansikat survoin (perunansurvimella, kun ei muuta sopivaa löytynyt xD ) sellaseksi "roughiksi" soseeksi, jossa on mukana myös hieman sattumia. Ja koristelu on tosiaan varsin ruma, mutta se anteeksi annettakoon, kun maku kuitenkin on oikein mainio; ja puolet kakusta menikin tuliaisiksi. :D

 

19.08.2015 17.01

Mä tein mustikkapiirakkaa, tuli ihan hyvän makusta mutta ehkä rumin ikinä. :D En tiiä johtuko vuoasta vai siitä että heitin heti rätin sen päälle suojaks kärpäsiltä ku otin sen uunista, lässähti oudosti eikä kyl ennen samalla ohjeella oo tolta näyttäny... Noh onneks maku on pääasia. ;)

13.09.2015 14.27
000104479_r
Viestejä: 3357

Nyt on sit eka kunnon postaus koulusta tehtynä blogiin KLIK

30.09.2015 13.58
022659165_r
Viestejä: 3049

Kylläpäs oli banaanilätyt hyviä! Välipalaksi siis niitä tein, ihan ensimmäistä kertaa :D Huomenna kyllä täytyy kokeilla niitä rahka-versiona.

Huomenna olisi ruoaksi tarkoitus tehdä linssi-porkkanakastiketta, vielä vähän epäselvää että mitä syön sen kastikkeen kanssa :D Ehkä kenties riisi + ohra"seosta".

03.10.2015 19.10
Avatar_female
Viestejä: 548

Minun versioni fb:sta löytyvän Tasty-sivuston Cheesecake baked applesta. Vaahterasiirappi loppu sen verran kesken, että kastike ei sakeutunut, mutta reilut pari ruokalusikallista tummaa siirappia autto siihen. Ja on muutan älyhyvää! Jäi täytettä yli, niin ei paljon tarvinnut miettiä, mitä sille tein; söin sen paljaaltaan. xD

03.10.2015 19.44
022660089_r
Viestejä: 375
Espoo

Mitä tuohon oikeen tulee?

03.10.2015 20.11
Avatar_female
Viestejä: 548

No siis omenan lisäksi tullee täytteeseen sitten 300g tuore-/mascarponejuustoa, oman maun mukaan sokeria, n. 1tl kanelia, 1 kananmuna ja 1tl vaniljauutetta (mie tosin käytin aitoa vaniljaa pari tankoa, en uutetta, ja pistin sokeria vähän reilummin). Omena koverretaan ja täytetään 2/3 tuolla täytteellä ja tungetaan 175-asteiseen uuniin noin 30 minuutiksi.

Kastikkeeseen tulee sitten 2,5 dl kuohukermaa ja vaahterasiirappia 3/4 siitä, sen verran kuitenkin, että kastike kiehuessaan sakenee (minulta loppui vaahterasiirappi kesken, niin käytin lisäksi tummaa siirappia), ja just ennen ko kastike kaadetaan omenoiden päälle, lisätään kastikkeen sekaan murskattuja pekaanipähkinöitä.

Sit mie laitoin lisäksi cream crackeria murustettuna tuohon päälle.

Määrät riippuu sitten toki ihan siitä, paljonko haluaa, mutta tuosta minun tekemästäni täytteestä riittää neljään isoon omenaan.

Muokattu viimeksi: 03.10.15 20.15
04.10.2015 12.12
000109584_r
Viestejä: 1220

Mitäs ruokaa taikois Koskenlaskija sipuli-ruohosipuli sulatejuustosta? :p Kaikenlaisia ruokia voin oikeestaan tehdä, pitäs tyhjentää pakastinta missä on siis oikeesti kaiken maailma lihoja. :D

04.10.2015 12.20

Huhhuh, nyt on leivottu. :D Torstaina aloitin tekemällä päärynäjuustokakun ja cake popsien taikinan. Perjantaina tein popsit valmiiksi sekä muddcaken, tomaatti-mozzarellapiirakan, kinkku-ananaspiirakan, kaura-omenapaistoksen ja pikkuleipiä. Lauantaina oli sitten konffis ja hyvin näytti maistuvan kaikille. :) Päärynäjuustokakku oli oma lemppari, ihan tajuttoman hyvää.

Under the tree, where the grass don't grow, we made a promise to never get old.
08.10.2015 15.15
Avatar_female
Viestejä: 548
En ennää ikinä käytä liivatejauhetta! Pysyttelen ihan suosiolla lehdissä ja jos haluan jotain "uutta" testata, niin kokkeilen vaikka agaragaria. Meni puolukkajuustokakun kiille kokonaan uusiksi, kun tuolla jauheella tein (aattelin, että sen kanssa olis helpompi), joten ei tullut synttäripäiväksi siitä kakkua. No, onneksi sen voi syödä jälkikäteenkin. :D ja jos kaveri tullee viikonlopuksi Oulusta tänne, niin syödään sitten kakku sen kanssa. =D
08.10.2015 15.22
022701036_r
Viestejä: 4260

^ mikä sen kanssa meni pieleen? :o
Sen verran mitä oon ite liivatejauhetta käyttäny, ni ei oo ollu mitään ongelmia (paitsi että se hyytyy aivan törkeen nopeesti).
 

http://raurx.blogspot.fi
08.10.2015 18.13
Avatar_female
Viestejä: 548
Sen kun tietäis. Ohjeen mukaan käytin ja annostelin,vaan se ei hyytynyt ollenkaan vaan jäi täysin juoksevaksi ja sen sai siitä vuoasta ja kakun pinnalta kaataa pois. =D No, teen tässä illan aikana sen kiilteen uusiksi ja ihan lehdillä.
09.10.2015 20.30
Avatar_female
Viestejä: 548

Tuplis. Mutta, kiille onnistu varsin nätisti, kun tein sen uusiksi liivatelehtien kanssa! Kyseessä siis puolukkajuustokakku creamcracker-pohjalla ja kiilteeseen olen käyttänyt Vuokatin viinin metsämarjamehutiivistettä (sis. ainakin mustikkaa, puolukkaa ja variksenmarjaa) sopivan makuiseksi blandattuna.

P.S. Nuo skököt tuossa kiilteen päällä ovat murusia pohjasta, jos joku ei hoksannut. =D

Muokattu viimeksi: 09.10.15 20.31
09.10.2015 20.48
022701036_r
Viestejä: 4260
Pakko varmaan tästä inspiroituneena väsätä itsekin taas pitkästä aikaa juustokakku.. :3

Musta oli ihana kun ton kakslahkeisen teki eilen mieli pullaa ja leipasin sille muutaman vaikkei kaapista kardemummaa löytynytkään ni tänään se toi kaupasta kardemummaa...ilmeisesti vinkki että pullaa toistekin :D

http://raurx.blogspot.fi
09.10.2015 22.34
Avatar_female
Viestejä: 548

Ja kun nyt sain kivasti leikattua ton, niin pitihän se toinenkin ruokapäivitys tehdä. On vaan niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin hyvää. Myskikurpitsa-kesäkurpitsa-fetajuusto-frittata, jossa kermana oon käyttänyt kolmen juuston ruokakermaa.

Oon nyt tosiaan noita kurpitsoja ostanut useammin, kun kerrankin niitä täältä saapi. Viime vuonna en nähnyt moisia kertaakaan ja nyt niitä on ollut jo pari viikkoa, ja ovat toki kotimaisia (en mie ulkomaisiin kurpitsoihin "tuhlaisi"). Eli nautitaan nyt, kun satokausi on vielä meneillään. =D

10.10.2015 10.11
000104479_r
Viestejä: 3357

Kenna mitä on creamcracker pohja? :D

10.10.2015 11.25
022709000_r
Viestejä: 1553
Seinäjoki

creamcracker:eita + voita luulisin? eli sama kun keksipohja mutta creamcrackereilla. 

Mr.Punakone
10.10.2015 12.31
Avatar_female
Viestejä: 548
Salsa kirjoitti:
creamcracker:eita + voita luulisin? eli sama kun keksipohja mutta creamcrackereilla. 

Näinpä juuri. Eli tosiaan noiden ns. peruskeksien sijaan käytin pohjassa creamcrackereita.

Ensin ajattelin, että olisin käyttänyt kaapissa olevia kanelikorppuja, mutta päädyin sitten noihin creamcrackereihin ja ehkäpä parempi niin. Tuo kaneli noissa korpuissa kuitenkin maistuu sen verran vahvasti, että se ehkä passaa paremmin jonkun luumu- tms. täytteen kanssa.

 

10.10.2015 18.38
000104479_r
Viestejä: 3357

En ollukaan ennen kuullu noista, onks ne jotain suolakeksien tyylisiä? :D

10.10.2015 19.25
Avatar_female
Viestejä: 548

Kyl. Ilman vaan sitä "ylimääräistä" suolaa tai muita mausteita. Suomalainen termi noille lienee ihan vaan voileipäkeksi. Eli ovat varsin neutraaleja keksejä, jotka passaavat kaveriksi esimerkiksi mille tahansa juustolle, niistä voi tehdä pikkusuolaista purtavaa, niitä voi käyttää tosiaan juustokakkujen pohjassa yms.

10.10.2015 19.26
000104479_r
Viestejä: 3357

^Just sitä voileipäkeksi sanaa hain mutta en muistanu :D

11.10.2015 01.22
022703628_r
Viestejä: 333
Tornio
Kinderjuustokakku tehty ja maistettu :) Niiiin hyvää.
Muokattu viimeksi: 11.10.15 01.23
http://slkubiegga.blogspot.fi/
11.10.2015 10.13
022670193_r
Viestejä: 71
Vantaa
Minkä ohjeen mukaan teit? Kuulostaa nimittäin tosi hyvältä ja pitäis keksiä joku kakku veljen synttäreille :)

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti