Vettä keuhkoissa? (Koirat > Koirien hoitaminen)

13.07.2012 14.21
020842523_r
Viestejä: 235
Kouvola

Poistakkee jos on tän tyyppinen, en ainakaa ollu löytävinäni haussa... (saatan olla sokeakin)

Asiaan. Koirallakin ilmeisesti voi olla vettä keuhkoissa? Onko kellään kokemusta siitä, minkälaisia oireita on tullut, mitä asialle voi tehdä, onko eläinlääkärin lausuntoja? Omalla koiruudella jotenkin on pidemmän aikaa rohissut hengitys uloshengittäessä, kuulostaa siltä kuin olisi jotain nestettä nenäonteloissa tms. Eläinlekuri heitti vaan nenäpunkkikuurin sen kummemmin tutkimatta vaikka ilmaisin, ettei meillä ennen ole nenäpunkki tommoista ollut, eikä koira ole koskaan ennen hengittänyt noin. Nenäpunkkikuuri ei auttanut, joten olisi ilmeisesti uusi reissu lekurille huutamaan että tutkikaa ny oikeesti vähä tarkemmin...

Mutta kokemuksia..?

Muokattu viimeksi: 13.07.12 15.20
Remember, it's me who's always on your side
13.07.2012 14.28
Kannattaa kuunteluttaa sydän ja keuhkot nyt ainakin. Rohina voi syntyä niin keuhkoissa kuin vasta kurkussa/nenässä. Jos nestettä löytyy keuhkoista, voi syynä olla esim. sydämen vajaatoiminta. Yleensä sydänongelmat oireilevat muutenkin; levottomuus iltaisin (nukkumapaikan jatkuva vaihtelu), heikko kuumankesto, yleinen väsymys ja haluttomuus liikkua. Rohinaa tosiaan voi aiheuttaa myös hengitysteiden rakenne ilman mitään erityistä sairautta. Toiset rodut kärsivät kys. ongelmista enemmän. Jos lääkäri ei tunnu ymmärtävän tai haluavan tutkia kaikkea pyytämäänne niin vaihtakaa lääkäriä.
Muokattu viimeksi: 13.07.12 14.29
15.07.2012 12.28
020669856_r
Viestejä: 29
Pori
Käy jollain toisella eläinlääkärillä! Kyllä sitä nyt keuhkot pitäisi kuunnella jos hengitys on se mikä rohisee...
17.10.2012 11.44
020842523_r
Viestejä: 235
Kouvola

Nonniin... Kesällä käyttämäni lekurit eivät löytäneet (tai olleet löytävinään) koirastani mitään vikaa. Nyt koira muuttui apaattiseksi, haukku vaimentui ja madaltui, ja se on toistuvasti kakonut oksentamatta mitään. Hengitys oli todella tiheää - tätä oli aikaisemminkin, mutta meni sitten noteeraamatta... Lähdettiin lääkäriin (kalliimpaan lääkäriin tällä kertaa...)

Sydän ok, keuhkoissa korostunut ääni. Samantien röntgeniin - en ollut uskoa silmiäni kun tulokset tulivat. Rintakehä täynnä tuntematonta ainetta X, joka on työntänyt keuhkot ja muut elimet kasaan selkää vasten. Toisin sanoen koira ei saa henkeä kunnolla ja kärsii koko ajan. Itkuhan siinä tuli. Mietin kuinka kauan se on joutunut kärsimään.

Lähtö samantien Hämeenlinnan sairaalaan, jossa pitkän odottelun jälkeen tuli lääkäriltä sanoma ; rintakehän tyhjennys on aloitettu. Koko neste pitää saada pois, jotta saadaan uudet kuvat ja nähdään mikä siellä mättää - mikä aiheuttaa vuodon.

Lähdettiin kotiin, koira yöksi sairaalaan. Soitto illalla, että oli tullut 5 desiä jo sitä verensekaista nestettä. Herran jumala, puoli litraa! Nukuin helvetin huonosti vaikka väsytti järkyttävästi. Puhelin jatkuvasti tyynyn vieressä. Aamulla tuli taas soittoa, että enää on tullut parikymmentä milliä sitä nestettä, mikä on positiivista. Pyysivät lupaa tehdä tähystystyksen keskimmäiseen keuhkolohkoon, joka on todella tiivis. Epäilevät kiertymää, tai että se on muuten rikki. Sanoivat, että jos syy on siinä, he voivat poistaa kyseisen lohkon ja se olisi sillä selvä. Jos syy ei löydy tästä, pitäisi lähteä sydänlääkärille. Kasvaimen mahdollisuus kummittelee ikävästi myös- lääkäri sanoi, että kasvain on mahdollinen, ja siinä tapauksessa ennuste on todella huono.

 

// Nyt on leikattu ja toipumassa on, koko lohko oli kuoliossa - epäilevät jotakin infektiota, sillä kasvainmassaa ei löytynyt, eikä lohko ollut kiertynyt. Nyt kuitenkin tila stabiili. Kustannukset kyllä pelottavat.. En tiedä riittääkö 3000 euroakaan tähän, että onnea vaan mulle rahanmetsästykseen... Vakuutustahan tällä ei sitten ole. Tästä viisastuneena hankin nuorimmaiselle samantien vakuutuksen.

Muokattu viimeksi: 20.10.12 10.40
Remember, it's me who's always on your side

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti