Pentuni pelkää muita koiria.. (Koirat > Pennut)

08.09.2012 21.15
021981502_r
Viestejä: 20
Seinäjoki

Pentu on ollut alusta asti arka uusia ihmisiä ja koiria vastaan. Ihmisiin tottuu kun muutaman kerran näkee, mutta koiriin ei. Lenkilläkin kun tulee toinen koira vastaan, yrittää pentuni riuhtoa itsensä irti ja lähteä karkuun. Pentukurssillakin keskittyy suurimmaksi osaksi siihen että yrittää päästä karkuun.  Kasvattajan keinot kokeiltu. Onko teillä ollut vastaavan laisia tapauksia, ja miten ne ovat tottuneet toisiin koiriin? 

11.09.2012 09.58
022473905_r
Viestejä: 316
Tampere

Onko jollain tutulla hyväntahtoista aikuista koiraa, joka käyttäytyy rauhallisesti pentujen seurassa? Paras olisi sellainen joka ehkä haistelee pentua mutta ei erityisemmin tungettele ja antaa sen olla rauhassa. Voisitte kokeilla teillä kotona, jossa pentu on toivon mukaan jo kotiutunut ja rohkeimmillaan, ja valvotusti annatte pennun tutustua omilla ehdoillaan toiseen koiraan. Ei siis saa pakottaa mitenkään, jos se menee sängyn alle piiloon niin saa olla siellä niin kauan kuin haluaa, jos uskaltautuu lähestymään niin kehutaan heti, ei kuitenkaan yli-innokkaasti jottei koe painostuksena. Usein kun pentu huomaa yhden kokemuksen hyväksi niin se rohkaistuu myös uusiin tuttavuuksiin.

Voi olla että nämä ohikiitävät hetket lenkillä ei vaan riitä siihen että pentu uskaltaa rohkaistua, aremmat pennut tarvitsee joskus paljonkin aikaa. Tupsun sisko oli jo kasvattajalla arin pennuista ja sen kanssa onkin lähdetty juuri tästä että kotiin on kutsuttu toinen koira ja ajan kanssa on annettu pennun itse oma-aloitteisesti tutustua kun uteliaisuus voittaa. Voi olla että siihen menee parikin tuntia mutta sillä voitetaan jo paljon jos pentu lopulta uskaltautuu tutustumaan toiseen koiraan. Kaikki painostaminen ja liika houkuttelu ei Tupsunkaan kanssa ole koskaan toiminut vaikka ei olekaan ollut tässä suhteessa arka koskaan. 

Sekin voisi olla että menette koirapuiston ulkopuolelle katselemaan muita koiria ja annat pennun haistella muita aidan läpi? Sen ei tarvitse näin pelätä että ne 'hyökkäisivät'. Tosin jos rokotukset ei ole vielä kunnossa niin ei ehkä kannata tätä kokeilla vielä. 

11.09.2012 10.49
022697420_r
Viestejä: 209
Kajaani

Tupsulta tulikin jo vallan hyviä vinkkejä, joita kannattaa ehdottomasti kokeilla! Meillä Koda oli pentuna samankuuloinen tapaus kuin aloittajan pentu. Arkaili ihan vietävästi toisia koiria, ihmisiä ja sen lisäksi myös vähän kaikkea muutakin (kuten autoja, postilaatikoita, roskapönttöjä jne..). Ihmisiin totuttiin nopeasti, kun annettiin vieraiden antaa namia pennulle. Koda oppi tällä tavalla hyvin nopeasti, että ihmisiä ei tarvi arastella. Toisia koiria kohtaan käytettiin juuri tätä Tupsun selittämää taktiikkaa, ja toimi loistavasti. Annettiin pennulle aikaa tutustua vieraaseen koiraan rauhassa, ja heti kun vähän kävi nuuskimassa toista, niin sai kehut.

Kovaa harjoitteluahan tuo arkuuden voittaminen vaati, mutta me onnistuttiin siinä mielestäni hyvin. Nykyään Koda ei arkaile laisinkaan vieraita ihmisiä taikka koiria, kaikki ovat kavereita ja kaikkiin mennään rohkeasti ja ystävällisesti tutustumaan. Autotkaan eivät hetkauta laisinkaan, saatikka sitten muut jutut, jotka pentuna pelottivat.

Zemppiä vaan treenaamiseen ja muista, että kun arka pentu lopulta uskaltautuu tekemään jotain, niin kehut ovat tärkeitä! :)

http://lapsiluonnon.blogspot.fi/

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti