Turvallista purtavaa yksinoloon (Koirat > Pennut)

12.10.2012 12.11
022691687_r
Viestejä: 492
Vantaa

No niin. Meidän Java oireili koko viikon vatsavaivoja, ja nyt viime yönä taisi selviä niiden aiheuttaja. Se oksensi yöllä leluoravan! Se oli jotenkin onnistunut nielaisemaan viime sunnuntaina kyläreissulla serkun pennun täytteettömän leluoravan, koska muissa koirakodeissa emme ole nyt olleet ja lelu ei ole meidän. (Olin katsonut samanlaista lelua Mustissa ja Mirrissä, mutta eipä tule nyt ostettua sellaista...) Nopeasti se oli sen syönyt, koska pidimme pentua silmällä juuri tämän vaaran vuoksi (serkulla on pieniä lapsia, ja tietenkin sitten myös koiralle sopimattomia leluja). Vain muutaman hetken oli poissa meidän silmistä.

Tavallisesti sillä on aina esillä puriste ja nahkaluita, mutta tämän jälkeen en tiedä uskaltaako sitä jättää yksin niiden kanssa. Jos se on noin "tyhmä", että nielaisee noin valtavan lelun, voi se varmasti myös nielaista luunlopun kerralla ja tällä kertaa tukehtua... Mutta sitten toisaalta se rakastaa niiden järsimistä ja hampaiden vaihtuminen on pian edessä, joten lähinnä yksinoloon tarvitaan jotain luvallista ja turvallista purtavaa.

Kysynkin siis onko vinkkejä mitä sille voisi jättää kaluttavaksi sen ollessa yksin? Jotain missä tukehtumisvaara olisi mahdollisimman pieni.

Sillä on naruleluja, joita se tykkää kyllä purra, mutta ei läheskään niin paljon kuin puruluitaan, ja sillä on kuminen nystyrengas, josta se ei ollenkaan välitä ja kuminen "luu", jonka sisään voi tunkea tai pakastaa jotain kivaa, mutta josta se ei myöskään ole kovin kiinnostunut edes ruualla täytettynä. Emme halua, että Java tukehduttaa itsensä, mutta emme myöskään halua sen alkavan tuhota asuntoa.

12.10.2012 12.45

Meillä on meidän staffilla tästä sarjasta leluja, joita uskallan jättää yksin olon ajaksi. On tarpeeksi iso ettei mahdu kurkusta alas eikä mene rikki vaikka kuinka on rettuttanu ja purrut. Staffin puru ja repimis voima on kuitenkin melko suuri. Ovat myös vetäneen lelua meidän toisen kairan kanssa eikä ole jälkeäkään että menis rikki. Ei ole siis vaarana että pikkuisi osia menisi kurkkuun yksin ollessaan.  

http://www.mustijamirri.fi/tuote/west-paw-hurley-pieni/025548/

21.10.2012 19.18
Avatar_female
Viestejä: 39

Meillä on Karo jättänyt tuhoamiset ihan vähiin, mitään huomattavaa ei ole saanut aikaiseksi ja luulen että johtuu siitä että on niin hyvää nakerreltavaa. Karo ei välitä ollenkaan perus puruluista ja alkaa muuten helposti maistella kaikkea muuta mutta yksinollessaan Karolla on kong-lelu jossa on maksamakkaraa ja  sivelen sen vielä kunnolla kiinni sisäpuolelle kaupasta kun en löytänyt koirille tarkoitettua töhnää niin ihmisten puolelta löytyi tuubissa.Jos ei ole kongia niin käy myös kenkä-puruluun sisällekin tms.

Karolla on myös ydinluita ja muita aitoja pureskeltavia jotka maistuvat. Sonninsuti on ihan hitti, kuten tuo ydinluukin. Sitten on pehmoleluja ja naruleluja ja tennispallo ja pehmopallo...kirppikseltä löytyi pehmo kirahvi helistin joka on vauvanlelu ja pysynyt ehjänä. Kaikkiin mitä ei saa jäystää niin olen laittanut valkopippuria kuten kenkien päälle

Muokattu viimeksi: 21.10.12 19.26

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti