Kivien syönti (Koirat > Pennut)

14.11.2012 11.23

Täällä asustaa 14 ja 12 -viikkoiset siperialaispennelit. Meille on tullut ongelmaa kivien ja soran syönnistä. Homma alkoi, kun täällä kävi lumi maassa. Pennuista oli hauskaa kaivaa lunta ja löytää sieltä alta multaa ja kiviä, joita sitten piti nuolla ja syödä. Lumi lähti aikoja sitten, mutta kivien hotkinta jäi.

Meillä syödään nappulana golden eaglea. Penskat saavat vähän alle puolet päivittäisestä ruuasta lihaa. Syötän paljon eri eläinten lihoja, jotta tarvittavat vitamiinit ja hivenaineet tulee saatua. Yli puolet ruuasta on nappulaa, jossa pitäisi kaikki ainekset olla kohdallaan. En usko, että kyse on mistään puutostilasta, vaan tosiaan huonosta leikistä.

Olen yrittänyt parhaani mukaan kieltää pentuja ja ottaa kiviä suusta pois. Kuitenkin tänään aamulla Kodan ollessa asioillaan alkoi hirveä valitusitku. Kerätessäni kakkoja huomasin, että oli ihan pelkkää soraa koko kakka. Eipä ihme, että tuntui inhottavalta. En siis vahdinnasta huolimatta oikein pysty estämään pentuja, ne kyllä syövät kiviä heti kun silmä välttää.

Kellään muulla samaa ongelmaa? Kokemuksia ja vinkkejä kiitos! :)

http://kotiluolankolinaa.blogspot.fi
14.11.2012 11.36
022620016_r
Viestejä: 1218
Joensuu

Oli pikkupentuna sama ongelma, hävisi itsekseen koiran kasvaessa. Aina huomatessa otin kivet suusta, mutta mahdotontahan sitä oli koko ajan vahtia kun oli vapaasti takapihalla josta niitä kiviä kaiveli... Tosi ärsyttävä tapa, johon tuskin auttaa muu kuin kuonokoppa ja koiran kasvaminen.

Just because you are a character doesn't mean you have character
15.11.2012 15.53
022574333_r
Viestejä: 911
Vantaa

Cujohan söi ihan pöljänä kiviä kun oli pentu, huolestuttavan paljon.
Monet kerrat ne kivet saattoi tuntea ja jopa kuulla sen mahassa kun se makoili sohvalla ja sen mahaa silitteli. Välillä C kakkasi pelkkiä kiviä että kopina vaan kuului kun niitä tuli ulos toinen toisensa jälkeen.
Ihme kyllä, koskaan ei mitään käynyt ja lumien tultua tapa unohtui.

Tosin juuri äsken päästin Cujon takapihanlta sisälle, hetken Cujo istui edessäni tuijottamassa ja sitten meni omalle paikalleen jolloin kuulin, että sen suussa on iso kivi. Kauniisti tuo kuitenkin kivet nykyään luovuttaa jos joskus niitä suuhunsa ottaa..

"On helpompi syyttää ongelmakäytöksestä koiran luonnetta kuin selvittää, kuinka luomamme ympäristö vaikuttaa koiran käytökseen." -Victoria Stilwell

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti