Ruoka allergiselle koiralle - ehdottakaa! (Koirat > Koiran ruoka)

14.11.2012 16.06
000044658_r
Viestejä: 35

Moikka!

Laitan kaverin puolesta viestiä tänne, jospa joltain löytyisi ideaa sopivaan ruokaan.

Kyseessä on allerginen saksanpaimenkoira. Koira ei periaatteessa ole mikään hyperallerginen, mutta allergialistalta löytyy juuri niitä ainesosia, joita yleensä käytetään nimenomaan allergisten koirien ruuissa, se tekee ruuan etsinnästä vaikeaa. Koiralla myös haiman vajaatoiminta. Koira on todella hoikka, eikä siihen ruoka tartu. RC:llä on hyviä ruokia aiemmin mainittuihin ongelmiin, mutta sisältävät niitä ainesosia, joita koira ei voi syödä.

Nyt haetaan nimen omaa VALMISruokaa, kuivamuonaa. Olemme tietoisia BARFfauksesta, mutta se ei ole tässä tapauksessa mahdollinen vaihtoehto. Kiitos avustanne jo etukäteen ja SUPERia jos joku löytäisi koiralle sopivan ruuan! Kriteeriksi vielä, että ruuan hinta tulisi olla kohtuullinen.

Koira on allerginen: Riisille, maissille, soijalle, kanalle, ankalle, tomaatille, ohralle, porkkanalle, kanille (eli mm. vehnä, sika, peruna käy)

14.11.2012 16.33
022701928_r
Viestejä: 399
Mikkeli
14.11.2012 16.53
Avatar_female
Viestejä: 19

Heippa!

Ikävää nuo allergiat. Huomasin M&M asioidessani sinne tulleen ruoka uutuuden Brit carnilove josta kana ja kala versio,täysin viljattomia molemmat. Kala versio saattaisi olla sopiva vaihtoehto,tai sitten Acana Orijen jotka sitten kallimpia vaihtoehtoja. Mitä oireita koiralla on ollut?

 

 

14.11.2012 18.09
Avatar_female
Viestejä: 432

Orijen Adult, Orijen kalanappula, Acana Pacifica (kala), Acana Lamb & Okanagan Apple (lammasnappula) Taste of the wild Pacific stream canine (kalanappula) Suosittelen kaikkia viljattomia (joistakin näistä ruoista perunaa löytyy)

Muoks. Orijen Adultissa on kumminkin kanaa ja kalkkunaa.

Muokattu viimeksi: 14.11.12 18.16
22.11.2012 21.07
000078634_r
Viestejä: 543

Vaikuttaapa tosiaan aika kinkkiseltä listalta; meidänkin allergikon sapuskoissa kummassakin on jotakin, mitä kaverisi koira ei siedä. Meillä ongelmana on atopia/allergia ja koira oireilee ihollaan saaden hiivatulehduksia sinne tänne vaihtelevasti, herkimmin korviin ja varpaanväleihin. Siedätyshoito on auttanut jonkin verran, mutta vieläkin joutuu aika ajoin lääkekuurille. Allergiatestien tulosten perusteella lääkäri suositteli Specific muna-riisiä, siinä on tietysti tuo riisi, mitä kaverisi koira ei siedä, mutta Specificillä on kyllä useampia vaihtoehtoja, luulisin, että riisitönkin vaihtoehto löytyisi. Ikävänä puolena on kyllä hinta: n.30€/ 2,5kg:n pussi. Meidän kymmenkiloisella koiralla se nyt vielä menee, mutta sakemannilla kustannukset tietysti ovat jo melkoiset. Ikävää on Specificissä myös se, että sitä käsittääkseni saa vain eläinlääkäriasemilta ja joistakin apteekeista. Meidän apteekissa saa joka kymmenennen pussin ilmaiseksi, mikä pikkuisen laskee hintaa. Sitten olen vähän kokeillut itse eri vaihtoehtoja, ja tällä hetkellä meidän koira tuntuu sietävän myös James Wellbelovedin kalkkuna-vihannes -nappuloita. Sitä saa ainakin esim. Peten Koiratarvike.comista ja varmaan muistakin verkkokaupoista. En muista nyt tarkkaa hintaa, mutta huomattavasti edullisempi kuin Specific. Mutta tuossa meidän vaihtoehdossa on ainakin esim. porkkana sellainen, mitä kaverisi koira ei siedä, mutta JW:lläkin vaihtoehtoja on monia muitakin. Molemmista koirista ahne koirani tykkää, mutta mistäpä tuo nyt ei tykkäisi, mikä vaan vähänkin ruokaa muistuttaa...

22.11.2012 23.13
000044658_r
Viestejä: 35

Anneli83, koiralla on erilaisia allergisen koiran oireita, kuten vatsa saattaa mennä sekaisin, karvan laadun huonontuminen rajusti (kyse pitkäkarvaisesta saksanpaimenkoirasta, jonka turkki menee kamalaan kuntoon väärällä ruokavaliolla), ihon hilseily, kutina, silmien vuotaminen, laihuus yms.

Allergiatestien tuloket tulivat siten, että allergisoivin ainesosa yli listan kärjessä ja se oli riisi.

Kiitos Pojullekin eri ruokavaihtoehdoista, muuten vaikuttivat olevan sopivia MUTTA koiralle ei sovi myösköön ruoka joka pitää sisällään kananrasvaa ja noissa mainitsemissasi ruuissa oli kaikissa lisäksi porkkanaa...

Kiitos myös Meermaid kannanotosta. Eikö totta vie olekin vaikeaa.... Omistaja on löytänyt koiralleen kyllä yhden sopivan ruokamerkin, joten koira ei nälässä elä ;) Mutta ruuan saatavuus on hyvin vaikeaa ja se on usein loppu, kuten nyt taas tuli se tilanne eteen ja tästä syystä ehdotin että laitan tänne jospa joku sattuisi tietämään toisen ruokamerkin jonka saatavuus on parempi tai jota voisi syöttää silloin kun tuota toista ei ole saatavilla.

 

22.11.2012 23.17
022453546_r
Viestejä: 4716

Miksei raakaruoka ole vaihtoehto?

http://pyhatpiskit.blogspot.fi/
23.11.2012 11.07

Pirkka koiran kuivaruoka.Kyllä,ihan oikein luitte.Sisältää kananmaksauutetta,joka ei yleensä aiheuta ongelmia kanalle muuten allergisille.Mutta,tämän kanssa suosittelen erittäin vahvasti antamaan lisäksi lihaa ja lihaista rasvaa.Edes viikoittain,sillä tuoteseloste ei ole parhaimpiin lukeutuva,mutta eipä ole hinnallakaan pilattu ja jos se koiralle sopii niin ei hullumpi vaihtoehto lihalla jatkettuna.

 

Ainekset: vehnä, sianlihajauho, kananmaksauute, naudanrasva,auringonkukkaöljy, suola, vitamiinit, hapettumisenestoaineet(butyylihydroksianisoli E320, butyylihydroksitolueeni E321,sitruunahappo E330).

Ravintosisältö / 100 g
Proteiinia 22.5 g
Rasvaa 9.0 g
Kuitua 3.0 g

 

 

 

Muokattu viimeksi: 23.11.12 11.07
Kyynärät 0/0,Lonkat A/A,Silmät ok,hengitystiet ok,selkä ok,häntä ok
23.11.2012 17.27
022323447_r
Viestejä: 721
Vampula

Tanskalaiselta Oliver'silta esimerkiksi kalaruoka? Ulkomuistista vedettynä noita ei-listalla olevia siellä ei kaiketi ollut. Tarttui todella hoikkaan ja energiseen koiraanikin (ja tuli jopa vielä turkkikin kaupan päälle).

muoks/ Ei vielä saatavissa ihan mistä vain, koska jälleenmyyjiä ei vielä ihan kauheasti, mutta onnistuu kaiketi myös tilaamalla.

Muokattu viimeksi: 23.11.12 17.29
Nälkä lähtee syömällä, vaimo juomalla ja mies koiralla.
23.11.2012 17.46
000044658_r
Viestejä: 35

Rommi, mulla onkin koko ajan ollut sellainen olo kaverin kanssa, että se ratkaisu ei löydy allergisen koiran ruuista vaan nimenomaan jostain ns. markettiruuasta, joka on koko ajan "silmien alla". Koska tuo vehnähän ei ole allergisoiva tälle koiralle. Täytyy ehdottaa tuota Pirkka -ruokaa ja kysyä, missä kohdassa allergialistaa tuo kana koiralla oli.

Lennart, kaikille raakaruokinta ei ole vaihtoehto. Barffauksessa tarvitaan koirien ruuille, niiden tekemiselle ja ruokkimiselle omat tilat, jotka eivät ole yhteydessä ihmisten ruokien kanssa. Barffaus vaatii muutenkin ihan erilaista tietotaitoa ja ymmärrän oikein hyvin, ettei kaikki yksinkertaisesti pysty tähän. Minä esimerkiksi olen kaverini lisäksi toinen sellainen ihminen, jolla resurssit eivät riitä barffaukseen, ei tilojen, ei tiedot, ei taidon eikä ajan suhteen.

Pihla, Oliver kuivaruuat olivat täysin uusi tuttavuus mulle, kiitos linkistä ja aluksi vaikuttikin oikein lupaavalta kunnes sitten osui silmään kalaruuassakin tuo porkkana :/

23.11.2012 17.54

Bambi, valetta.
Minulla on koirien ruoat samassa pakkasessa kuin omani. Kukaan ei ole kärsinyt. Sillä ei ole vaikutusta.
Minulla ei ole muita tiloja kuin keittiöni. Kaikki saavat ruokansa, ovat terveitä ja tyytyväisiä.
Barffaus ei ole rakettitiedettä. Se on kuin koiran koulutus: loppujen lopuksi äärimäisen yksinkertaista, varsinkin, jos osaa ottaa vähääkään asioista selvää sen sijaan, että olettaa osaavansa kaiken/ettei osaa mitään.

Miksei se täydellisin vaihtoehto muka tulisi kysymykseen, kun kyseessä on koiran hyvinvointi? Eikö ihmisen tehtävä ole taata koiralle mahdollisimman hyvä elämä, koska se on eläin, joka ei kykene tekemään kuten haluaa. Jos koira on allergikko, mikä muka olisi sille parempi vaihtoehto kuin ravinto, joka "normaalillakin" koiralla noin yleisesti on vaihtoehdoista parhain?

Perustietoja barffauksesta: http://www.musch.fi/musch-barffaus

Ja toinen hyvä tapa on kysyä sellaisilta mielipiteitä, jotka ko. ruokintaa toteuttavat.

http://wipoe.blogspot.com
23.11.2012 18.02
022453546_r
Viestejä: 4716

Siis kysyin vain, ja kumoaisin kyllä mieluusti kaikki nuo sun käsitykset raakaruokinnasta, mutta en ala tuputtamaan jollei ideologia kerran kiinnosta.

Ei tarvita erillisiä tiloja, välttämättä edes erillistä pakastinta ja vaikeaakaan se ei ole, mutta Kida tuossa jo samasta asiasta, joten en avaudu enempää aiheesta. :)

http://pyhatpiskit.blogspot.fi/
23.11.2012 18.08
000047166_r
Viestejä: 743

Kidaa komppailen. Meillä koira Barffaa. Allergikko mutta koira tuli meille vuosi sitten, suoraan barffille joten en tiedä varmaksi mitä oireita nappuloista sitten tulisi, sitä en kumminkaan halua tietää sillä muuten toimii vatsa, uloste on normaalia jne. Allergioita yritetään yhäkin saada kuriin, mutta ehdottomasti allergikko koiralle hyvä vaihtoehto! Juu ja myös kumoan nuo väitteesi että pitäisi olla omat tilat... Pöh, meillä samassa pienessä pakkasessa koiran ja ihmisten ruoat ja siinä pienessä pakkasessa on yksi laatikko varattu koiralle. Vauhtiraksulta saa tilattua pienempiä pakkauksia lihaa niin että ruokavaliosta saa monipuolisen vaikka tilat eivät olisi järin suuret, markettien Oscar ruoat voisivat olla myös vaihtoehto sitten täydennykseksi pakkaseen kun ruoat alkavat loppu. Jatkuvasti ostettuna Oscarit tulee kalliiksi, mutta jos haluaa niin mikäs siinä... Juu ja meillä myös keittiössä, keittiön pöydällä laitetaan ruoat ja jääkaapissa on oma hylly koiran ruoille ja ne on yllensä pienissä suljetuissa rasioissa...

Ja vielä tuosta että ruokinta on vaikeaa niin krhm. Itse aloitin täysin keltanokkana sillä annoin koiralle periksi kun se ei halunnut nappuloita syödä. Parit ensimmäiset kuukaudet mentiin niin etten tiennyt barffauksesta mitään, koska se ei koskaan ollut ollut vaihtoehto. Kunhan iskin kupiin jotain syötävän näköistä. koira ei voinut noiden parin kuukauden aikana huonosti eikä se näkynyt mitenkään koirassa etten ruokinnasta ollut perillä. Hain koko ajan kuitenkin tietoa joten ajan myötä tieto karttui ja koiran ruokavalio tasapainottui. Ei mikään paras barffin aloitus kertomus, mutta välillä tästäkin näkökulmasta...;) Eli pointti on se että kyllä sen ruokinnan nopeasti oppii ja kyllä se koira pari kuukautta pärjää vaikka se ruokinta ei ihan täysin tasapainoista olisikaan...:)

Muoks// Oho täällä tulee jo monesta tuutista raakaruokinnan hyviä puolia, sorry nyt laitoin tällasen hirvee kirjotelman...;)

Muokattu viimeksi: 23.11.12 18.09
23.11.2012 19.20
022700264_r
Viestejä: 499
Jyväskylä

Juu en suosittele raakaruokintaa tai barffia jos ei oikeasti luule kykeneväsä ruokkimaan koiraa oikein. Itsekkään en käsittele ruokia eri tiloissa kuin ihmisten, mutta jos ei Bambin kaveria kiinnosta se ruokintatapa tai ei aika riitä selailemaan nettiä ja kirjoja, miksi pitäisi alkaa vaikka barffaamaan? Tekisi kuten Rommi ehdotti, syöttäisi nappulaa mikä ei allergisoi (vaikka se pirkka) ja siihen lisäksi lihaa (mikä ei allergisoi), niin ei tarvitse ruveta sen enempää mietiskelemään.

http://www.flickr.com/photos/20bd10/sets
23.11.2012 19.26

Mites olisi NEU? Kaikki tarpeelliset samassa paketissa, ei tarvii pelkää etteikö koira saa tarpeeksi kaikkea. Löytyy myös kaverisi koiralle sopivia tuotteita, mitä nyt nopsaan kattelin tuotelistaa.

23.11.2012 19.27
Kira kirjoitti:

Juu en suosittele raakaruokintaa tai barffia jos ei oikeasti luule kykeneväsä ruokkimaan koiraa oikein. Itsekkään en käsittele ruokia eri tiloissa kuin ihmisten, mutta jos ei Bambin kaveria kiinnosta se ruokintatapa tai ei aika riitä selailemaan nettiä ja kirjoja, miksi pitäisi alkaa vaikka barffaamaan? Tekisi kuten Rommi ehdotti, syöttäisi nappulaa mikä ei allergisoi (vaikka se pirkka) ja siihen lisäksi lihaa (mikä ei allergisoi), niin ei tarvitse ruveta sen enempää mietiskelemään.

Ehdottaminen ja valistaminen ei silti ole kiellettyä. Ainakin minusta on mukavaa kuulla _kaikenlaisia_ mielipiteitä, kun kyseessä on koiran (tai minkä tahansa muun eläimen) hyvinvointi. Jos asia ei oikeasti kiinnosta, hypätköön vaikka kommentin yli.


En silti ymmärrä ideologiaa, miksi on parempi vaihtoehto syöttää paskaa nappulaa + lihaa, vaikka siitä nappulasta ei ole mitään hyötyä lihan lisänä. Jos väittää tällä tavalla varmistavan oikeiden vitamiinien saannin, voi yhtä hyvin korvata sen vitamiinipurkin antimilla. Varsinkin jos yseessä on kotikoira, jonka kohdalla ei tarvitse miettiä samanlaisesta kulutuksesta, lihastenkasvatuksesta jne. kuin mitä urheilukoiran kanssa.

 

Muokattu viimeksi: 23.11.12 19.27
http://wipoe.blogspot.com
23.11.2012 19.54
022700264_r
Viestejä: 499
Jyväskylä

Juu tottakai saa ehdotella, ei siinä ole mitään pahaa, hyvähän se vain on. Mutta jos ei tosiaan se raakaruokintatapa kiinnosta niin ei sitä kannata aloittaakkaan. Hän kun selitti miksi se ei ole mahdollista.

Jotkut luottaa niihin nappuloihin että niistä koira saa tarpeeksi tarvittavia ravintoaineita ja täten haluaa niitä antaa. Mutta jos haluaa antaa ne purkista niin käyhän sekin. Mutta tässä tapauksessa etsittiin nappulaa joka ei allergisoisi ja voihan sitä pirkkaakin kokeilla, mutta siihen tosiaan sitten ehdottomasti ainakin lihaa matkaan. Eikä se pirkka ainoa vaihtoehto ole, jos löytyy joku muu parempi niin sehän on vain hyvä asia.

http://www.flickr.com/photos/20bd10/sets
23.11.2012 20.26

Neu ei ole täysravinto.

Suunnatkaa ihmeessä markettiin katsomaan josko löytyy sopiva ruoka.Ei kannata kuitenkaan ostaa sateenkaarinappuloita,väriaineet sisältää kaikkea enemmän tai vähemmän epämääräistä.Lihalla tosiaan kannattaa jatkaa,ei ole niin vaivaa vaativaa kuin raakaruokinta tai barffaus.Lihat mahtuu myös tällöin pienempään tilaan,joita voi säilyttää huoletta ihmisten ruokien kanssa samassa.Tai ostaa alennuksista ihmisten lihoja.

Kyynärät 0/0,Lonkat A/A,Silmät ok,hengitystiet ok,selkä ok,häntä ok
23.11.2012 20.39
021777517_r
Viestejä: 5199
Himanka

MInäkin lähtisin mahdollisesti kokeilemaan markettitason nappuloista sopivaa, ja siihen sitten lihoja päälle. Samalla linjalla Rommin kanssa, sateenkaarenväriset naput on mulla kiellettyjen listalla. Mua itseä kiinnostaisi aloittaa syöttämään paljon lihoja, mutta se ongelma onkin siinä, että pakkaseen ei vaan mahdu, jos pakasteesta aikoo ostaa. Ehkä mun pitäisi kysyä mummulta, että onko niillä miten täyttä, että jos pystyisin säilömään siellä niitä ja ottaa aina esim. yhden pötkön/paketin sitä ruokaa kerrallaan, kun siellä kuitenkin kaksi arkkupakastinta (iso ja pieni) + pieni kaappipakastin.

"And all the best women are married. All the handsome men are gay." -Robbie Williams
23.11.2012 20.41

Kira, hänen luettelemat syyt olivat myös monet fiktiota, joten on ihan hyvä suoraista vääräksi luultuja asioita faktoilla.
Meni jo OT.

http://wipoe.blogspot.com
23.11.2012 21.06
000078634_r
Viestejä: 543

Meille ei tuo Pirkkakaan käy, kun sianlihakin löytyy allergeenilistalta. Ja listalta löytyy myös varastopunkki, mitä noista markettiruuista kai löytyy herkemmin kuin allergiaruuista, mutta siihen voisi varmaan auttaa se, jos nappuloita käyttäisi pakkasen kautta.

23.11.2012 21.42
meermaid kirjoitti:

Meille ei tuo Pirkkakaan käy, kun sianlihakin löytyy allergeenilistalta. Ja listalta löytyy myös varastopunkki, mitä noista markettiruuista kai löytyy herkemmin kuin allergiaruuista, mutta siihen voisi varmaan auttaa se, jos nappuloita käyttäisi pakkasen kautta.

Varastopunkkia jos pelkää joutuu kyllä hylkäämään kaikki kuivaruuat,ostopaikasta,kohderyhmästä ja hinnasta riippumatta.
 

Kyynärät 0/0,Lonkat A/A,Silmät ok,hengitystiet ok,selkä ok,häntä ok
23.11.2012 21.49
000078634_r
Viestejä: 543

Niin ei sitä varmaan täysin kuivaruuista pois saa, mutta onneksi nyt aika hyvin ollaan näillä ruuilla ja siedätyksellä pärjätty.

23.11.2012 22.44
Kida kirjoitti:

Bambi, valetta.
Minulla on koirien ruoat samassa pakkasessa kuin omani. Kukaan ei ole kärsinyt. Sillä ei ole vaikutusta.
Minulla ei ole muita tiloja kuin keittiöni. Kaikki saavat ruokansa, ovat terveitä ja tyytyväisiä.
Barffaus ei ole rakettitiedettä. Se on kuin koiran koulutus: loppujen lopuksi äärimäisen yksinkertaista, varsinkin, jos osaa ottaa vähääkään asioista selvää sen sijaan, että olettaa osaavansa kaiken/ettei osaa mitään.

Miksei se täydellisin vaihtoehto muka tulisi kysymykseen, kun kyseessä on koiran hyvinvointi? Eikö ihmisen tehtävä ole taata koiralle mahdollisimman hyvä elämä, koska se on eläin, joka ei kykene tekemään kuten haluaa. Jos koira on allergikko, mikä muka olisi sille parempi vaihtoehto kuin ravinto, joka "normaalillakin" koiralla noin yleisesti on vaihtoehdoista parhain?

Perustietoja barffauksesta: http://www.musch.fi/musch-barffaus

Ja toinen hyvä tapa on kysyä sellaisilta mielipiteitä, jotka ko. ruokintaa toteuttavat.

Meillä ei barffata, koska Nella syö niin vähän niin noiden pakasteruokien kanssa olis aika lailla ongelmia. Jos kerta pitää olla erilaisia lihoja ja vaihdella niitä lähes päivittäin. Sellasta pakasteruokapötköä kun ei voi leikata jäisenä ja jos sen sulattaa, sitä ei voi enää pakastaa ja se pitää syödä jo muutamassa päivässä pois ettei mene pilalle.  Ja kun siihen ruuan sekaan laitetaan vähän kaikkea, niin meillä varmaan ehtis mennä pilalle ennen ku on saatu syötyä koko paketti. 

23.11.2012 23.44
020603812_r
Viestejä: 1218
Tampere
Nella kirjoitti:

Meillä ei barffata, koska Nella syö niin vähän niin noiden pakasteruokien kanssa olis aika lailla ongelmia. Jos kerta pitää olla erilaisia lihoja ja vaihdella niitä lähes päivittäin. Sellasta pakasteruokapötköä kun ei voi leikata jäisenä ja jos sen sulattaa, sitä ei voi enää pakastaa ja se pitää syödä jo muutamassa päivässä pois ettei mene pilalle.  Ja kun siihen ruuan sekaan laitetaan vähän kaikkea, niin meillä varmaan ehtis mennä pilalle ennen ku on saatu syötyä koko paketti.Voi sitä sahata.
23.11.2012 23.46

Koirien kanssa uudelleenpakastus ei myöskään ole niin justiinsa, kohmeisen lihan voi itse pakastaa pienemmissä erissä uudestaan. Tai itse en ole koskaan ollut totaalisen tarkka, ei monet muutkaan, ja hyvinvoivia ja elossa koiramme ovat. 
Hyvin näyttää mm. kääpiövillakoirien barffauskin onnistuvan. : )

Muokattu viimeksi: 23.11.12 23.47
http://wipoe.blogspot.com
24.11.2012 00.44
021246106_r
Viestejä: 1035
Lahti
Nella kirjoitti:

 Sellasta pakasteruokapötköä kun ei voi leikata jäisenä ja jos sen sulattaa, sitä ei voi enää pakastaa ja se pitää syödä jo muutamassa päivässä pois ettei mene pilalle.  

 Mä pilkon jäiset pötköt ihan terävällä lihaveitsellä, annan vähän pinnasta lämmetä ja sitten leikkaan annospaloihin ja pistän pakkaseen. ;) 
24.11.2012 01.21

^ Meillä ei ole niin teräviä veitsiä :D

Joo, pitääpi kattoa tota barffausta, mutta selvää on, että joskus kuitenkin aion sen aloittaa. Mutta musta sekin on hankalaa, että pitää oikeasti itse miettiä mitä kaikkea siihen ruuan sekaan tulee. Kasvissyöjänä en itsekään saa kaikkia tarvittavia vitamiineja, koska mä en  oikeastaan edes kunnolla tiedä mistä niitä saa (olen ollut n. 5 ja 1/2 vuotta kasvissyöjä) ja sitten kun pitäis vielä toisen ruuista päättää. Hmm... Tällä hetkellä kun voi vaan turvallisesti tuudittua siihen, että nappuloissa on kaikki tarpeellinen :D

Että mun pitää kyllä lukea vielä, ennen ku voin yhtään mitään alottaa.

24.11.2012 07.16
Avatar_female
Viestejä: 432

Mites sitten Royal Canin Sensitivity http://www.yliopistonapteekki.fi/fi/apteekkipalvelut/tuotteet/pages/product.aspx?catalog=yasalescatalog&productid=351205%28yabasecatalog%29&category=elaimet%28yasalescatalog%29/erikoisruuat%28yasalescatalog%29

Siinä on hydrolysoitu siipikarjanmaksa. Mutta valitettavasti sisältää myös soijaöljyä.. Missä kohdassa allergialistaa soija oli?

Ja sitten tuli mieleen vaan marketista esim. Best-In Kotoisa Lihapata http://www.best-in.fi/tuoreruoat/best_in_kotoisa_lihapata

Kotimaista sian- ja naudanlihaa sekä sisäelimiä, vettä, liivatetta, kivennäisaineita

Ja Best-In Hubert Lihahyytelö http://www.best-in.fi/tuoreruoat/best_in_hubert_lihahyytelo

Kotimaista naudan- ja sianlihaa sekä elimiä, vettä, hernejauhoa, liivatetta, kivennäisaineita, suolaa, sipulia.

Oscar lihamureke http://www.elainruoka.com/tuotteet/lihamureke-koirille-1-kg

Sitten tulee vielä mieleen naudan kuivaliha http://www.lemmikkistore.fi/kotimainen-naudan-kuivaliha-p-2108.html

Vaikka nappulaa nyt taidettiinkin hakea mutta..

Muokattu viimeksi: 24.11.12 07.45
24.11.2012 08.02
022523476_r
Viestejä: 1671
Suomussalmi
Santeri kirjoitti:
Nella kirjoitti:

 Sellasta pakasteruokapötköä kun ei voi leikata jäisenä ja jos sen sulattaa, sitä ei voi enää pakastaa ja se pitää syödä jo muutamassa päivässä pois ettei mene pilalle.  

 Mä pilkon jäiset pötköt ihan terävällä lihaveitsellä, annan vähän pinnasta lämmetä ja sitten leikkaan annospaloihin ja pistän pakkaseen. ;) 

Jäiset pötköt voi todellakin pilkkoa, joko tuolla Santerin keinolla, tai sitte kuule käyt ostamassa parin euron rautasahan. Tai sitte ostat halvan puukon ja vasaran.

Jos mulla ois koira noin allerginen, lähtisin todellakin barffille, siinä tosiaan tietää mitä ainesosia menee - ei ole varastopunkkeja.. Lähtisin nytkin koko laumalle barffaamaan, mutta yksinkertasesti ei oo varaa ostaa isompaa pakastinta, ei tuommonen parinkymmenen litran yhdistelmä oikeen ime kolmen koiran ruokia useemmaksi viikoksi :D

Kurko meillä on vilja-allerginen, tai herkistynyt. Sillä rähmää silmät ja paska on semmosta keltasta ja tahmaista. Joten viljattomat ruuat on ehdoton, joskus se kyllä saa leivänkannikat syötäväksi - ei se siihen kuole vaikka joskus vähän joutuu keho rasitukseen.. Oisko tuo sitä siedätystä! ;)


 

Huskies do whatever they want - and I'll do whatever they want.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti