Apua? (Koirat > Koirien hoitaminen)

18.12.2012 22.31
Avatar_female
Viestejä: 59
Osaisko joku neuvoo mitä kannattaisi kokeilla seuraavaksi? Asiani koskee sitä että, kun Iineksellä on ollut tuon mahan kanssa ongelmia. On saatu selville että on allerginen vailjatuotteille, joten on kokeiltu eri ruokia, jos teen Iineksen kanssa jotain niin heti on maha sekaisin. On kokeiltu sitäkin etten tekisi sen kanssa yhtään mitään, jolloin kaasu on parempi, mutta ei koirasta kuitenkaan kivaa ole olla tekemättä mitään. Ruokaa saa 3x päivässä, ja jos ruoka myöhästyy vähänkin niin heti oksentaa. On kokeiltu ell. Antamia pellereitä ja kaiken maailman jauhoja. Muttakun mikään ei toimi. Pitäisikö siis pistää saunan taakse, vai ?
18.12.2012 22.33
Avatar_female
Viestejä: 59
Kaassu= massu Pelleri=pilleri ^
18.12.2012 23.56
021928690_r
Viestejä: 63

Syötätkö nappulaa? Monille herkkämahaisille koirille se on liian tujua ruokaa. Kokeilisin lisätä lihan määrää ruoassa nappuloiden kustannuskella ja katsoisin auttaako se. Barffaaminen voisi olla hyvä vaihtoehto.

Onko ongelmia ollut aina vai ovatko ne alkaneet jossain vaiheessa? Mitä tarkoitat tuolla koiran kanssa tekemisellä ja miten se saa vatsan sekaisin?

Muokattu viimeksi: 18.12.12 23.56
19.12.2012 10.38
Avatar_female
Viestejä: 59

Barffausta on kyllä kokeiltu ja syö tällä hetkellä barffi nappulaa. Saattaa alkaa pyytämään ruokaa joskus 6 aamulla, sitten kun annetaan ruokaa kun sitä pyytää ei syö.  Ja tekemiselläl tarkoitan että jos lähden lenkille tai otan vaikkapa tokoa niin mahamenee sekaisin. Luultavasti stressissä. Mutta iloisesti silti tekee kaikki liikkeet yms.

19.12.2012 14.04

Mitä ihmettä on barffi nappula? Miten viljalle allergisuus on todettu? Veikkaisin ongelman aiheuttajaksi ennemminkin maissia,perunaa tai hernettä,koska ne sulavat todella huonosti.Niiden mm.proteiinit kulkeutuvat pilkkoutumattomina paksusuoleen ja villitsevät bakteerikasvua.Tämä aiheuttaa kaasun liiallista muodostumista ja ripulia.Onko yliaktiivisuus tai liiallinen kiihtyminen suljettu pois? Onko koiralla minkä verran rentouttavaa ja rauhoittavaa tekemistä?Onko tähystetty?

Itse iskisin kokonaan raakaruokinnalle (en barffille).Eli vain lihoja,jotka eivät ole aiheuttaneet ongelmia.Aivojumpaksi lihaisia luita tai rustoja.Suosittelen antamaan myös naudanmahaa,jotta saadaan tasapainoitettua suoliston toimintaa.Jättäisin säännöllisen ruokkimisen historiaan ja lisäisin ruoka-annosten määrää.

Stressi ja mahaongelmat voi viitata myös B-vitamiinien ja/tai magnesiumin puutteeseen.B-vitamiinien puutos tai imeytymishäiriö aiheuttaa mm. väsymystä, ärtyneisyyttä, hermosärkyä,ruuansulatusongelmia,hermostuneisuutta ja aggressiivisuutta,ripulia sekä suolistobakteerien liiallista kasvua(=kaasuja).B-vitamiinien oikean toiminnan ja imeytymisen kannalta tärkeä hivenaine on magnesium,ilman sitä B-vitamiini on "turhake".Hevostarvikeliikkeissä myydään B-vitamiinia ja magnesiumia edullisemmin,katsoo vain tuotteen jossa ei ole xylitolia.

 

Monioireisten koirien kanssa viat ei korjaannu hetkessä,vaan saattaa mennä useampia kuukausia ennen tuloksien näkymistä.

 

 

Kyynärät 0/0,Lonkat A/A,Silmät ok,hengitystiet ok,selkä ok,häntä ok
19.12.2012 18.08
Avatar_female
Viestejä: 59
Ell. Todennut allergian, mutta maha reagoi myös perunaan ja vihanneksiin. Raakaruokintaakin on kokeiltu, samaten kun naudan mahaa. Molemmat auttoivat hetken mutta sitten meni niistäkin löysälle. Vitamiini lisiäkin on kokeiltu. :\
19.12.2012 20.40

Nuo eläinlääkärin allergiatestit ei ole oikein luotettavia. Ainoa luotettava tapa saada selville mille koira on allerginen on eliminaatiodietti. Niin ja tarkoitatko barffinappulalla tuota Belcandon Mix It ruokaa jota voi syöttää lihan kanssa kasvissoseiden, luiden yms. sijasta? Sitähän siis ei ole tarkoitus syöttää yksinään. Naudan mahaakin kerroit kokeilleesi? Minkä kanssa naudan mahaa annettiin? Ja kun jotain on testattu niin kuinka pitkään ollaan pysytty yhdessä ruoassa? Ja eihän siihen ole sitten annettu MITÄÄN herkkuja lisäksi?

19.12.2012 21.11

Iines, minuakin kiinnostaisi kuulla, mikä on barffi nappula?

Naudan maha ei ole mikään erillinen ruokinta myöskään, vaan lähinnä lisä, jota käytetään raakaruokinnassa tai nappulankin kaverina.

Mikään ruokinta ei näytä todellista sopivuuttaan hetken perusteella. Joillakin koirilla kestää kauemmin tottua uuteen ruokintaan ja vaihtelemalla sapuskoja koko ajan vaan edesauttaa ongelmaa. Joskus vatsa voi myös tuittuilla satunnaisesti esimerkiksi sen jälkeen, että koira on syönyt lenkillä jotain kummallista tj.

Vitamiinipuutokset tj. eivät nekään korjaannu sormia napsauttamalla. Ruokinta-asioissa pitäisi olla pitkäjänteisyyttä ja malttia. Kannattaa keskustella myös ruokintaan perehtyneiden ihmisten kanssa - eläinlääkärit ovat huono valinta, suurinosa ihan työnsä takia suosittelee RC:n tai Hill's:in erikoisruokavalioita.

19.12.2012 22.26
Avatar_female
Viestejä: 59
Barffinappulat on vähän niinku nappuloitten ja barffauksen välimuoto. En oikein ole varma mutta näin ell. Sanoi ja suositteli. Ei tietenkään vaihdeta yhtäkkiä ruuasta toiseen, vaan totutetaan vähitellen. Ja kyllä ruuan kanssa maltillisesti mennään. Välillä tuntuu että olisi löytynyt juuri sopiva ruokinta tapa ja massu saattaa hyvinkin olla pari kolmekuukautta hyvä ja sitten taas yhtäkkiä menee huonoksi. Odotetaan josse loppuisi, mutta ei. Ihan kuin maha tulisi "immuuniksi" juu ei syötetty naudanmahaa pelkiltään vaan ruuan lisänä. Ja nameja ei anneta.Ja siis tämä rumba on kestänyt kohta 3 vuotta, mutta aina kun viedään ell. Niin ne sanoo vaan samat jutut.
19.12.2012 23.01

Sinua on tässä tapauksessa huijattu, koska ei ole olemassa sellaista kun barffinappulat. : )

BARF =  Biologically Appropriate Raw Food (Biologisesti sopivaa raakaa ravintoa) tai Bones And Raw Food (Luita ja raakaa ravintoa)

On olemassa joko nappularuokintaa, raakaruokintaa (tai barffia) tai sitten niiden sekoitusta, jota usein kutsutaan fiftyfiftyksi.

19.12.2012 23.35
021000971_r
Viestejä: 346
Kiihtelysvaara

Mua kiinostas tuo ns barff nappulan merkki.
Samoin mitä kaikkia testejä o tehty,tähystetty?
 

20.12.2012 06.12

Oireet viittaa myös suolistotulehdukseen.Kokeile syöttää pelkkää lihaa,ilman MITÄÄN muuta (ei kasviksia,nappuloita,herkkuja jne) ja pikkuhiljaa lisäilet eri sisäelimiä ja lihoja.

Kyynärät 0/0,Lonkat A/A,Silmät ok,hengitystiet ok,selkä ok,häntä ok
20.12.2012 11.07

:( Kuulostaa harmillisen tutulta.. Meillä oli samankaltaista ongelmaa puolisen vuotta, mitkään ruuat eivät sopineet minkä seurauksena jatkuvaa oksentelua ja mahavaivoja + syömättömyyttä --> laihtumista.

Meillä auttoi lopulta se että siirryttiin kokonaan pois nappuloista. Nyt meillä syödään märkäruokaa (Ziwipeak, on muuten ollut hyvä purkkiruoka!) ja lihoja, nameina menee kuivatut possupalat. Tuota Rommin ehdottamaa b-vitamiinia kannattaa myös kokeilla, meillä on sitäkin syöty nyt ainakin sen 2kk ja tulokset yhdessä uuden ruuan kanssa on ollut todella hyvät! Koira on lihonnut ja oksentelua ei ole ollut aikoihin.

Jaksamista sinne ja toivon että löydätte ratkaisun mahaongelmiin.

http://lunasheltinblogi.blogspot.fi/

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti