Yliäänekäs pentu, huutaa lenkillä toisten perään jne. (Koirat > Koirien koulutus)

19.04.2013 10.04
022342652_r
Viestejä: 35
Kauhava

Itse en pian enää keinoja keksi, miten hiljentää tämä meidän nuorimmainen sakumaanikko uros, ikää viitisen kuukautta. Pikkupennusta saakka toki ollu äänekäs kaveri, ulisee ja ölisee rapsuttaessa kun nauttii, kun tulee kerjäämään huomiota, ulisee, jne jne jne. Meillä on myös kaksi vanhempaa koiraa, tämän emä ja toinen narttu, molemmat hiljaisia ja rauhallisia tapauksia eivätkä pidä turhaa älämölöä paitsi leikkiessään.

Lenkkitilanteet siis ovat ongelma, kun lähdetään kaikkien koirien kanssa lenkille, koko lenkki kuulostaa sian teurastukselta tämän nuorimman johdosta. Ulisee/kiljuu kuin "tapettava sika" toisten perään. Jos tullaan jäljessä, huutaa perään, vaikka kävelee vierellä nätisti löysällä remmillä. Jos mennään edellä, kiljuu taakseppäin ja on perässä vedettävää mallia. Jos mennään vierellä, on alta sekunnin solmussa muiden hihnoissa kun kiehnaa jaloissa nuolemassa narttujen kuonoja vuorotellen. Herran koko huomio on täysin kavereissa eikä taluttajassa, ihansama mitä yrittäis. Yleensä herra on niiiin perso herkuille että sen huomion saa niillä tilanteessa kuin tilanteessa, mutta tässä vaiheessa ei edes herkut kiinnosta pätkääkään. Ei välitä käskyistä tms, tapittaa vain korvat sojossa silmät suurella kavereita ja kiljuu.. Hiljaa komentaminen millä tahansa äänensävyllä, Ei, tai shh ei auta mitenkään. Vaikka kuonosta ottaa kiinni ja komentaa, ei reaktiota, ulina jatkuu sitten vaikka suu on kiinni.. ja huomio edelleen kavereissa. Ulina loppuu vasta kun pääsee kiehnaamaan kavereita, ei yhtään ennemmin.
Silloin harvoin kun on komentamalla ulinan saanut loppumaan edes hetkeksi, on kyllä saanut kehut mutta heti sen perään huuto jatkuukin uudestaan.. Ei siis hauku, vaan oikein ulisee/kiljuu, ei tuommosen kanssa kehtaa ihmisten ilmoille edes lähteä, ajattelevat vielä että saa koira selkäänsä.. :F


Yksin lenkillä tätä ongelmaa ei ole lainkaan, kulkee nätisti hiljaa vierellä ja huomion saa halutessaan. Millasias konsteja tällasen kanssa vois kokeilla? Onko kellään kokemuksia? Itsellä ei tällasta aiemmin oo tullu vastaan.. Epätoivo alkaa jo iskeä, olis kuitenkin hauska päästä kaikkien kanssa yhdessä lenkille ja ettei aina tarvis tehdä kahta reissua tän pikkumiehen takia..

19.04.2013 10.24
022471690_r
Viestejä: 954
Kuopio
http://www.petsie.fi/forums/17856-pennun-ongelmat/page/4 tuolta varmaan voisi esim kysellä..
19.04.2013 10.45
022342652_r
Viestejä: 35
Kauhava

en huomannutkaan tuota. täytyypä siirtää teksti sinne.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti