Koiran haukkuminen (Koirat > Koirien koulutus)

24.04.2013 02.06
Avatar_female
Viestejä: 152

Miten opettaa koira, ettei jokaista ääntä tarvitse haukkua? 

Tämä muuten vielä menettelee, mutta kun koira haukkuu joka yö hesarin jakajan ja muut, jotka rapussa saattaa liikkua. Siinä herää sitten itse, ja varmaan myös naapuritkin. Kun tämä tosissaan haukkuu lujaa, eikä vain tuhahtele..

19.05.2013 18.47
022465029_r
Viestejä: 269
Lahti

Suhkupulloa kokeile? Tai jtn koulutuspantaa, esim mitä niitä ne sitruunapannat yms. olethan ottanut selvää muiltakin sivuilta, kun vaan täältä?

Russkaya Psovaya Borzaya, Borzoi, Russian Wolfhound, Venäjänvinttikoira A-S Yuli-Anna eli Mila
20.05.2013 17.13
022585484_r
Viestejä: 806

Meillä toimii sitruunapanta.  Suihkupullo voi olla yöllä vähän hankala ellei itse halua valvoa, mutta sitruunapanta suihkauttaa aina oikeaan aikaan ja koira oppii nopeasti.

http://pienipinseri.blogspot.fi/
20.05.2013 17.34
022465029_r
Viestejä: 269
Lahti

Nojoo kieltämättä vaikee nukkuessaan suhkutella :D Itsellä kun ei ole kokemusta hirveen paljon haukkuvista koirista.

Russkaya Psovaya Borzaya, Borzoi, Russian Wolfhound, Venäjänvinttikoira A-S Yuli-Anna eli Mila
27.05.2013 19.38
Avatar_female
Viestejä: 152
En oikein heti ensimmäiseksi haluaisi lähteä näitä sitruunapantoja jne kokeilemaan,mutta suihkupulloa voisi kokeilla. Haukkuu tuo koira päivälläki välillä, josko sitten silloin opettaisi ja ehkä oppisi sitä kautta myös yöllä olla haukkumatta. Koira haukkuu myös ihmisä ja koiria, ku näkee näitä kauempana, mutta kun pääsee moikkaamaan niin onkin sitten maailman onnellisin. Tähän jotain neuvoja? Ja koira pelkää pieniä lapsia, haukkuu ja ärhtää jos tulee lähelle. Ei ole lähipiirissä lapsia joiden kautta totuttaa, miten tämän kanssa? Kuitenkin tulee aina välillä joku lapsi kysymään jos saisi silittää, ja inhottavaa jos joutuu kieltäytymään..
27.05.2013 21.25
022465029_r
Viestejä: 269
Lahti

Mie oon joidenkin mielestä liian kova ''kouluttaja'' kun ärähän jos Mila alkaa liikaa sähläämään, saan sillä loetettua häiritsevän käytöksen ja katsekontaktin. ärräpäitä tulee myös joskus mutta miulla riittää napakka hihnasta ''nykäsy'' ei semmonen että koira heittää kuperkeikkaa..ja käsky päälle esim. EI, LOPETA, Joskus riittää jopa vain oma nimi matalalla ''rohisevalla'' äänellä.

Tämä on joidenkin mielestä koiran ''pelottelua''? Ei Mila kyllä miun ääntä pelkää :D

Russkaya Psovaya Borzaya, Borzoi, Russian Wolfhound, Venäjänvinttikoira A-S Yuli-Anna eli Mila
27.05.2013 21.44
022352175_r
Viestejä: 2897
Lahti

Lähtisin ihan sillä suihkepullolla liikkeelle päiväsaikaan, josku yhdistäisi sen kaikkeen haukkumiseen. Sitruunapanta on tosiaan hyvä koska suihkauttaa aina oikeaan aikaan eikä tartte olla vieressä vahtaamassa koiran käytöstä. Toiset koirat (jotka siis haukkuu paljon esim yksin ollessaan) tottuvat kuitenkin usein tuohon/haukkuvat pannan tyhjäksi, joilloin siitä ei enää ole hyötyä. Ko. kapine ei myöskään ole halvimmasta päästä, joten kannattaa vaikka lainata joltain. Ja onhan noita kaikenlaisia ultraäänipantoja sun muita nykyään.

Onko koiraa mahdollista eristää kauemmas ulko-ovesta, jottei koko ajan vahtaisi siellä kuuntelemassa?

Tuohon ihmisten ja koirien kauempaa haukkumseen käy myös suihkepullo, mutta koita ennakoida sen käytöstä niin, että ehdit kieltää ennen kuin se alkaa "tarkkailla/jännittyä/haukkua". Voit myös koittaa saada sen huomion jollain namilla/lelulla pois muista kulkijoista. Muista myös, että sun mielentila vaikuttaa suoraan koiraan, joten älä jännitä vaan koita olla mahollisimman rento ja päättäväinen.

Lapsiongelmaan ei oikeastaan ole muuta parannuskeinoa kuin toisto ja sekin pitäisi tapahtua täysin koiran ehdoilla jos se pelkää niin paljon, että rähisee. Voithan sä kysyä vaikka naapurin lapsilta, jos ne olis halukkaita auttamaan sua. Kävelee vastaan läheltä, olemaan lähellä huomioimatta koiraa, antamaan sille jotain hyvää tms. Pitää kuitenkin muistaa  siinä mielessä, että jos koira on lapsia kohtaan arvaamaton se on vaarallista aina, joten koulutuskin voi olla riskialtista. Lasten kun pitäisi myös uskaltaa olla rauhallisia ja rentoja..

Miksi koirasi pelkää lapsia?

You cannot kill what already has no life | 311006 ♥
28.05.2013 09.45

Mua ärsyttää itsessäni se, että hätkähdän aina kun tuo yllättäen haukahtaa. Se tulee niin yllättäen, enkä mä voi koko ajan kotona kytätä että minkä näköinen koira on ja koska se päästää äännähdyksen. Yleensä Magi mölähtää vain kerran postille tai ovikellolle - sille jäädään puhisemaan kuin satujen susi - mutta silti. Ja jos tiedän, että joku on tulossa meille tiettyyn kellonaikaan ja soittaa ovikelloa, niin jännityn tahtomatta. Vaikka miten puhahtelen ja hengitän ja hoen aasialaista mantraa pääni sisällä. Haukkuminen ei varsinaisesti ole ongelma, koska jos jää puhina-moodi päälle niin kielto riittää tai hätistys toiseen huoneeseen, mutta tuon oman sätkymisen haluaisin kytkeä pois. 

"You have no idea what I'm talking about, I'm sure. But don't worry... you will someday." - Lester Burnham theveryinexplicablelife.blogspot.com
28.05.2013 20.58
Avatar_female
Viestejä: 152

Koiraa ei oikein pysty eristämään ulko-ovelta mitenkään. Tuo haukkuminenkaan ei ole niin paha, että se muuten haittaisi, kun siihen vaan herää, jos yöllä hesarin jakajaa haukahtaa pari kertaa.. :D Tuokin on niin hassua, kun ihmiset ja koirat on sille aivan uskomattaman ihania ja koira rakastaa niitä, kun vaan tulevat lähelle. Siis olen tulkinnut niin, että koira haukkuu niitä siksi, ettei pääse. On kuitenkin innostunut ja heiluttaa häntää. :)

 

Ja koira on siis vasta 6kk pentu ja tällä ei ole ollut mitään kokemuksia lapsista koska lähipiiriin ei niitä kuulu, eli siksi kai ne haukkuu. Kun ovat jotenkin erilaisia? kuin aikuiset ihmiset... Itseasiassa kiinnostaisi tietää tämä teoria, miksi koira joka tykkää ihmisistä, haukkuu ja pelkää lapsia :D

28.05.2013 22.20
022352175_r
Viestejä: 2897
Lahti
minaami1 kirjoitti:

Ja koira on siis vasta 6kk pentu ja tällä ei ole ollut mitään kokemuksia lapsista koska lähipiiriin ei niitä kuulu, eli siksi kai ne haukkuu. Kun ovat jotenkin erilaisia? kuin aikuiset ihmiset... Itseasiassa kiinnostaisi tietää tämä teoria, miksi koira joka tykkää ihmisistä, haukkuu ja pelkää lapsia :D

Koirasi on vielä niin nuori, että ei ihmekään jos säikkyy asioita, joihin ei ole tottunut. Lapsiin sosiaalistaminen kannattaakin tehdä samalla kun toisiin koiriin ja aikuisiin ihmisiinkin eli mahdollisimman varhain.

Lapset ovat pieniä ja arvaamattonia otuksia eivätkä useimmiten tiedä miten koiraa tulisi lähestyä/sen seurassa käyttäytyä. Niiden käytös voi vaikuttaa koirasta pelottavalta, äänet ovat usein kimeitä ja äkkinäisiä..

Nappaat ensin vaikka jonkun vähän vanhemman naapurin lapsen avuksi antamaan herkkuja, juttelemaan rauhallisesti ja vaan olemaan siinä, jotta se tottuu lapsen ääneen ja läsnäoloon. Koiran ei tarvitse oppia pitämään lapsista, mutta sietäminen on tavoittelemisen arvoista. Tuo lapsipelko kannattaa yrittää kouluttaa pois heti, ettei se pääse muuttumaan missään vaiheessa agressiivisuudeksi.

Lance pelkäsi aluksi myös lapsia, kun hyppivät milloin mistäkin puskasta eteen kauhen älämölön saattelemana eikä pieniä lapsia kuulunut lähipiiriin meilläkään. Käytiin monia tunteja vaan seurailemassa lasten leikkejä esim. leikkipuistojen laidoilla/päiväkodin luona + naminsyöttämistä ja kontaktia ja se oppi varmemmaksi nopeasti. Tuo kun yhdisti nopeasti lapset johonkin herkkuun niin alkoi jopa leikkimään niiden kanssa ajan kanssa :)

 

You cannot kill what already has no life | 311006 ♥
29.05.2013 11.33
Avatar_female
Viestejä: 152

Meillä siis on myöskin taloyhtiössä erittäin vähän mitään lapsia. Jokunen aivan vauva taitaa olla mutta nistä ei tässä nyt ole apuja. Koira ei siis pelkää lapsia jos saa katsella niitä kauempaa mutta kun lähemmäs tulee, niin haukkuilee niitä silloin tällöin. Ja siis ei ole tullut tilaisuutta, että lapsi olisi päässyt tervehtimään. Täytyisi varmaan antaa koiran itse mennä lapsen luo, eikä niin että lapsi tulee vauhdilla silittämään. Nyt kun vaan tietäisi mistä sen lapsen nappaisin :D

29.05.2013 13.36
022352175_r
Viestejä: 2897
Lahti

^ Hyökkäät jonnekin koulun liepeille kyselemään kotiin lähteviltä kakaroilta jos voisivat auttaa :) tsemppiä jokatapauksessa!

You cannot kill what already has no life | 311006 ♥
01.06.2013 15.23
000099074_r
Viestejä: 2816

Meille tuli eläinsuojelulta sijaiskotiin sekarotuinen uroskoira, joka käyttäytyy tosi nätisti, mutta louskuttaa todella usein ja pitkään ilman syytä. Komentaminen ei auta.

Huomiota jättäminen ei ihan toimi, kun heti kun antaa huomiota koiran ollessa hiljaa, se haukkuu taas. Kokeilin myös sellaista, että seisoin selkä koiraan päin ja odotin, että se lopettaa haukkumisen. 200 haukkua jouduin odottelemaan. Vinkkejä?

02.06.2013 00.07
022352175_r
Viestejä: 2897
Lahti

^Minkälaisissa tilanteissa se haukkuu? Onko koiran menneisyydestä mitään tietoja esim maalta vai kaupungista, sisä vai ulkokoira, minkä tasoinen koulutus, terveys, suku? Onko se haukkunut paljon ennen teille tuloa jne..Joskus koirat joilla ei ole ollut mitään järkevää tekemistä haukkuvat huviksensa päivät pitkät.

Ensin pitää selvittää se syy, jotta sitä voi lähteä korjailemaan.  Onko koira teillä ulkona vai sisällä, saako se päivittäin liikuntaa ja aktiviteetteja?

You cannot kill what already has no life | 311006 ♥
02.06.2013 02.01
000056720_r
Viestejä: 543

Meillä Nada ylivahtii (muutti meille viime syksynä vuoden vanhana) ja varsinkin öisin se ärsyttää, kun siihen herää. Haukkuu kaikki epäilyttävät äänet ja kevään tullen niitä on enemmän kuin talvella (linnut, ruohonleikkurit, prätkät), mutta tuon kanssa oon tullut siihen tulokseen että parhaiten auttaa aika ja se, että tottuu niihin ääniin. Tietty kiellän turhan vahtimista, mutta öisin nukun sen verran sikeästi etten herää kieltämään (mies herää ja se oli siis se ongelma) :D Haukkupantaa en viitsi edes harkita, kun vahtiminen on kuitenkin toivottua.

02.06.2013 13.17
000099074_r
Viestejä: 2816
Lance kirjoitti:

^Minkälaisissa tilanteissa se haukkuu? Onko koiran menneisyydestä mitään tietoja esim maalta vai kaupungista, sisä vai ulkokoira, minkä tasoinen koulutus, terveys, suku? Onko se haukkunut paljon ennen teille tuloa jne..Joskus koirat joilla ei ole ollut mitään järkevää tekemistä haukkuvat huviksensa päivät pitkät.

Ensin pitää selvittää se syy, jotta sitä voi lähteä korjailemaan.  Onko koira teillä ulkona vai sisällä, saako se päivittäin liikuntaa ja aktiviteetteja?Haukkuu, kun haluaa huomiota/haukkuu muuten vain. Koira on selkeästi ollut ulkokoirana (pelkää sisätiloja) ja löytyi täältä maaseudulta. Fiksu koira, oppii nopeasti, mutta ei mitään suurempaa koulutusta ole selkeästikään saanut. Osaa istua pyynnöstä ja malttaa odottaa, kun pyytää odottamaan. Siinä ne sitten onkin.

Koirahan tuli meille vasta torstaina ja koiratarhassa se kuulemma louskutti myös. Koira on meillä ulkosalla narussa, pääsee muiden koirien seuraan ja näkee mitä touhutaan. Illalla käydään pidempi iltalenkki, päivällä käydään vähän hihnakoulutusjuttuja lyhyemmällä lenkillä. Ruokailu kaksi kertaa päivässä, jolloin käydään vähän käytösjuttuja läpi, pitää rauhoittua ennen kuin saa ruokansa.

Ollaan nyt pari päivää kokeiltu sellaista rauhoittamistekniikkaa, eli kun koira lähtee haukkumaan, niin koira kyljelleen ja sitten rauhoitellaan siihen, kun rauhoittuu, niin rapsutukset ja kehut. Ja haukkuminen on selkeästi vähentynyt. :)

Sisätiloihin ollaan opetettu niin, että näin aluksi koira asuu hevostallissa karsinassa yöt, jossa koira myös ruokailee. Ovissa ryntäily loppunut ja rauhoittunut paljon. Todella fiksu koira, oppii ja tottuu nopeasti.

03.06.2013 11.46
022349107_r
Viestejä: 783
Varkaus

Meillä oppinut aika hyvin peruskäskyt joilla on hiljaa (paitsi kun jää korvat koristeeksi) käskyt TSYT ja hiljaa auttavat meillä, ei olla tarvittu käyttää suihkupulloa tai mitään pantoja.  Suosittelen käyttämään yhtä tiettyä sanaa, esim hiljaa. Sanan pitäisi olla lyhyt ja ytimekäs. Meillä ei ainakaan auta ''No oleppa Osku hiljaa, ei siellä ketään ole'' 

I < 3 U
04.06.2013 20.43
022649838_r
Viestejä: 478
Joensuu

Olen kyllä vahvasti sitä mieltä, että meille tulee sitruunapanta. Ja nimenomaan tällä pienemmälle paimenelle. Rilla vahtii meidän pihaa taukoamatta ja siihen ei saa silloin kontaktia. Suihkepulloa on vähän hankala käyttää isolla pihalla. Minua alkaa automaattisesti vituttamaan, kun Rilla alkaa haukkumaan naapureita. Kun seuraavan kerran on mahdollisuus niin käyn kyllä sen sitruunapannan meille ostamassa. Muutakaan keinoa en ole keksinyt..

http://flattipyrri.blogspot.fi/
06.07.2013 17.10
022468743_r
Viestejä: 1009
Seinäjoki

Taitaa olla OT, mutta pakkohan mun on tää tänne linkata. http://www.viikonloppu.com/?p=12462&cat=44,11&mtype=hot En tosiaan tiedä pitäisikö nauraa vai olla kauhuissaan.. 

Muokattu viimeksi: 06.07.13 17.17
06.07.2013 19.06
022352175_r
Viestejä: 2897
Lahti

Hahahhahahahh, hurja ääni tolla :D

You cannot kill what already has no life | 311006 ♥
01.01.2014 19.12

Juu elikkäs tälläne ''ongelma'' on ilmaantunut kuin tyhjästä, selitetäänpäs ensin kaikille pilkunviilaajille yms. Meillä on tapana pitää koiraa irti pihalla, maalla kun asutaan, taino menee tossa tie jonku parinkymmenen metrin päästä mutta liikennöinti on vähäistä. Ite asiaan siis, röllille on ilmeisesti syttynyt vastikään aikalailla vahvahko vahtivietti, joka ilmenee eniten ulkona. Koiran kun päästää ovesta ulos, tietenkin ensin istumalla nätisti, niin vetää julmettua kyytiä pihaa ympäri ja haukkuu kaikkea/kaikki elävät ja elottomat. Käskyt kaikuu kuuroille korville, mutta reviirillä pysytään, miten ton ylenpalttisen louskamisen sais ees vähemmälle, haukkupanta?  Vai annetaanko louskata? :D eipä oo naapurit tullu valittamaan vielä, tosin lähin naapuri on n. 400 metrin päässä..

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti