Linnut kerrostalossa (Lemmikkilinnut > Yleistä keskustelua linnuista)

14.06.2013 21.09
019443683_r
Viestejä: 64
Askola

Heippa! 

Kyselisisin lintuihmisiltä vähän kerrostaloasumisesta lintujen kanssa. Meidän perhe omistanut aikoinaan yhteensä 3 neitokakadua ja kun niistä on jo ajat sitten luovuttu jne, on mulla noussut lintukuume... Paha juttu :D En ole kuitenkaan vielä pitkään aikaan hankkimassa lintua sillä ensinäkään en asu vielä sellaisessa taloudessa missä lintu olisi mahdollinen. Olen nyt kuluttanut youtuben lintuvideot useampaan kertaan ja haaveissa olisi joskus omistaa vähän isompi kakadu.

Joten mielenkiinnosta kyselen vain miten teillä asutaan! :) Minkä kokoisessa asunnossa? Onko naapureilta tullut sanomista? Ja minkä kokoinen lintu (volyymi ja sen vaativa tila).

Täällä jokseenkin kovin vähän keskustelua linnuista joten toivottavasti saadaan petsien linnut hereille, kiitän etukäteen jo vastauksista (ja toki saa tarinoida muutakin, täällä yks innostunut papskari haaveilija..) 

14.06.2013 21.09
019443683_r
Viestejä: 64
Askola

kyseliSISIN :D jep, menipä hyvin. Sorge mahdollisista muistakin kirjotusvirheistä!

14.06.2013 21.17
022702590_r
Viestejä: 1796
Hyvinkää

Meillä asuttiin kerrostalossa 2004-2012 loppuvuoteen asti. Lintuja oli parhaimmillaan +/- 20, ikinä ei tullut niistä valituksia. Koirasta vaan. :D Asunto oli noin 65 neliötä, mahduttiin yllättävän hyvin, kun olohuone pyhitettiin linnuille. Harmillinen puoli (meillä) oli se, että lintuja oli hankala pitää vapaana kissojen takia, piti aina teljetä kissat esimerkiksi mun huoneeseen. Meillä ei varsinaisesti ollut edes lupaa pitää eläimiä, mutta silti niitä oli... :D Naapurit ovat vain ihmetelleet outoja "muuttolintuja", kun lintujen huuto on kuulunut ulos asti. xD 

Lintuja on siis ollut seeprapeippoja, undulaatteja, neitokakaduja, kauluskaija, persikka-aratti ja vierailevina tähtinä mainittakoon helmiaratti. Eli suuren kaliiperin lintuja ei oo meillä ikinä ollut. :P Tiedän kyllä erään henkilön, joka asui kerrostalossa useamman ison linnun kanssa ilman valituksia. For the record, hänellä on/oli kultaposkiamatsoneja, jauhoamatsoni, keltaniska-amatsoni, kaksi puna-araa ja jako. :D Siltikään ei ikinä valituksia. Hänelle tuli vaan itselleen huono omatunto naapureiden puolesta ja sittemmin muutti omakotitaloon, niinkuin mekin. 

Yllättävän moni lintuihminen asuu kerrostalossa. :) 

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti