Keskustelualueen säännöt (Muut Lemmikit > Yleistä keskustelua muista lemmikeistä)

06.07.2013 20.16

Kirjoita selkeästi ja asiallisesti: kirjoita selkeää yleiskieltä, jaottele pidemmät kirjoituksesi kappaleisiin - näin kirjoituksiasi on helppo ja miellyttävä lukea. Kiroilu ei lisää arvoa kirjoituksellesi ja se on näin ollen kiellettyä.

Toisten ihmisten loukkaaminen ja herjaaminen on kielletty. Jos jonkun epämiellyttävän henkilön kirjoitukseen on hankala vastata asialliseen sävyyn - ei kannata vastata ollenkaan.

Ethän kirjoita turhia viestejä. Parin sanan viestit pidentävät ketjua huomattavasti, eivätkä ne edesauta keskustelun kulkua. Selvät trollit poistetaan kaikkine vastauksineen, eli niihinkin vastaaminen on turhaa.

Muokkaa viestejäsi: jos kirjoittamassasi viestissä on paljon kirjoitusvirheitä tms. älä kirjoita uutta viestiä, jossa päivittelet asiaa, vaan muokkaa edellistä viestiäsi ja kirjoita se sinne. Näin ketjuihin ei tule turhia sivuja.

Luodessasi uutta keskusteluaihetta tarkista, että aloitat sen oikeaan osioon, sekä tarkista haku-toiminnolla, ettei vastaavaa aihetta ole jo olemassa. Muista myös käyttää ketjuja viisaasti: jos joku on kysynyt jossakin niin otsikoidussa ketjussa esim. pennun ruokinnasta, voit sinäkin kysyä esim. siitä, mikä ruoka sopisi omalle pennullesi parhaiten - kaikkiin ei siis tarvitse tehdä uutta ketjua vain siksi, että aihe ei ole täysin sama.

Keskustelun aihe määräytyy sen otsikon mukaan, joten älä kysele aiheeseen kuulumattomia asioita väärän otsikon alla.

Otsikon tulee olla selkeä: älä käytä huutomerkkejä tai isoja kirjaimia vain saadaksesi huomioarvoa keskustelulle. Otsikoi se hyvin ja ytimekkäästi - niin, että löytäisit itse tarvittaessa ketjun haku- toiminnolla helposti.

Ethän lisää keskustelualueelle kuvia, joiden käyttämiseen sinulla ei ole tekijänoikeuksia. Tällaisia ovat mm. internetistä otetut kuvat, joiden kopioimista ei ole erikseen sallittu. Kuvat voit kuitenkin linkittää halutessasi niiden omistajan omilta sivuilta tekstilinkkinä.

Keskustelualueen tahallinen kuormittaminen (ns. floodaaminen: usean peräkkäisen viestin kirjoittaminen) on ehdottomasti kiellettyä.

10§ Moderaattoreihin tulee ottaa yhteyttä henkilökohtaisesti moderointiasioissa vain hätätapauksissa, kiireettömissä väärinkäytöissä laita palautetta ylläpidolle.

11§ Muistathan, että olet itse vastuussa kirjoituksistasi.

Ylläpitäjät ja keskustelualueen moderaattorit voivat poistaa keskusteluista sääntöjen vastaisia viestejä ilman erillistä huomautusta. Sääntöjen vastainen toiminta voi johtaa käyttäjätunnuksen väliaikaiseen käyttökieltoon tai mahdollisesti jopa sen lopulliseen poistamiseen palvelusta. Väärinkäyttötapauksissa otamme tarvittaessa yhteyttä viranomaisiin.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti