Kissanpennun yhtäkkiset sisäsiisteysongelmat (Kissat > Pennut)

24.07.2013 19.18

Meillä tuo Joakim (ikää nyt 7vk) on alkanut pissiä ja kakkia ruokakuppiin. Suoraan kuivaruuan sekaan. Tarpeitaan tekee myös hiekkalaatikkoon todella nätisti, aina kehutaan kun huomataan. Tuo on alkanut ihan yhtäkkiä, aikaisemmin oli todella sisäsiisti, ei koskaan mitään ongelmaa.

Ei syö kiinteää laisinkaan, yleensä menee ruokakupin luo, peittelee ruuan tai tekee sinne tarpeensa. Joakim on alkanut myös peitellä vettä. Tosin kaikki muutkin pennut peittelevät ruokaa ja joskus vettäkin.

Kiinteä ruoka ei maistu, kokeiltu on todella montaa erilaista ruokaa. Tonnikalaherkkuja syö joskus. Kuivattua lihaa ei syö.

Emo alkanut jo vieroittamaan pentuja, mutta Joakim on ainoa jolle antaa aina maitoa kun pentu sitä haluaa.

Alkaa mennä ymmärrys tähän asiaan, ruokaa on pakko vahtia koko ajan, muuten sieltä löytyy pissat. Märkäruokaan ei siis koskaan tee tarpeitaan.

Kukaan muu pennuista ei näin käyttäydy, ja muillakin on vessa-asiat suhteellisen hyvässä kunnossa. Joskus lirahtaa pissat tai pienet kakat nurkkaan mutta sekin on vähentynyt.

Joskus aikaisemmin yksi pennuista ripuloi suoraan ruokakuppiin, mutta sekin taisi johtua kovasta hädästä + siitä että ruokakulho oli asetettu entisen pissapaikan päälle.

Ruokakulho on pesty, sitä on vaihdeltu. Ruokakulhon lähiympäristö (ja kaikki muutkin lattiankohdat, joissa on ollut pissaa/kakkaa) on pesty kloriitilla, Tolulla, etikalla ja on kokeiltu kissankarkoitetta, kissanminttua...

Sitten joku pennuista oli yön aikana käynyt pissalla pedissä. Mitä ei ole tapahtunut moneen viikkoon.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti