Pihtikinttuisuus (Koirat > Koirien hoitaminen)

24.08.2013 22.10
Avatar_female
Viestejä: 16

Collien pennullani todettiin perinnöllinen pihtikintuisuus. Siis luusto ja nivelet muuten kunnossa, ei ruokinnasta johtuvaa.

Takajalat ovat kuitenkin sen verran ahtaat, että tajusin itsekin kysyä asiaa eläinlääkäriltä. Olen myös muilta saanut kommenttia koiran takapäästä. Toiveissa on, että kasvu korjaa tilannetta, sekä ulkona kirmailu terästäisi lihaksia tukemaan luustoa. Mutta kysyisin kuitenkin kokemuksia pihtikintuista, ovatko  suoristuneet kasvaessa? Tai sitten vanhemmalla iällä, onko ollut tästä asentovirheestä johtuvia ongelmia ja millaisia?

Harmittaa, kun koira on muuten terve ja aktiivinen,  reipas puuhailija. Tuleeko esim. harrastaminen vaikeaksi liikuntarajoiteisuuden takia...

25.08.2013 22.36
021541248_r
Viestejä: 4350
Muurame

Perinnöllinen pihtikinttuisuus? Millä eläinlääkäri asian totesi ja miten perusteli? Minkä ikäisestä koirasta on kyse?

27.08.2013 22.46
Avatar_female
Viestejä: 16

Siis nyt 17 vkoa vanha colliepentu. Eläinlääkäri  katseli koiran liikkumista ja jalkoja piha-asfaltilla, eipä paljon sen kummenpaa. Olen nähnyt pihdeistä takajaloista kuvia, ja meilläkin tuon näkee. Usein  on ongelmaa myös etujaloissa, ja vika on ruokinnasta johtuva. Nyt pennun paino, kasvu ja yleistila kertoo ruokinnan olevan kohdallaan. Auttaako vastaamaan kysymyksiini?

28.08.2013 14.09

Minkä ikäinen pentu on kyseessä? Monesti pennut näyttää trakennehirviöiltä kesken kasvun.

Ruokinnalla ei kyllä ihan hevillä virheitä saada tehtyä,ellei syötä pelkkiä keitettyjä olkia.

 

Jos jalat ei kasvunmyötä suoristu,on huolehdittava lihasten hyvästä kunnosta ja sopivasta painosta.Se,että alkaako jalat aikuisena vaivaamaan riippuu siitä missä käytössä koira on.

Kyynärät 0/0,Lonkat A/A,Silmät ok,hengitystiet ok,selkä ok,häntä ok
28.08.2013 19.53
021541248_r
Viestejä: 4350
Muurame

Tiesihän eläinlääkäri että liki kaikki koiranpennut ovat joissakin kasvunsa vaiheessa tosi pihtisiä. Osalla ihan kintereet kolkkaavat yhteen. Ja ihan suoraraajaisia käyttökoiria niistäkin kasvaa. Ei tuon ikäisestä pennusta vielä kasvuhäiriöitä ennustella. En siis vielä panikoisi. Eläinlääkäriksi pääsee vaikkei tajuaisi koirista höykäsen pöllähtävää.

31.08.2013 14.43
Rölli kirjoitti:

meil miun koirani kintut kääntyyi hieman sisäänpäin ja Kasvattaja sanoi että  se ei saa nousta takajaloillaan seisoo :(  ,ja liikuntaa vapaanna enemmän et saa juosta vaik pieniä mäkiä edestakas .

moni korjannut ruokinalla vääristyneitä jalkoja ihan yrjölän puuroa antamalla ,kuulemma liian vahva ruoka pentunna voi saada noita aikaseksi .

meil kuiteskin ol jahtivahti ,kana/ riisi et se ei pitäis olla liian vahvaa kyllä mutta tää nous aina takajaloilleen siinä 3.5viikon iässä seisoo kun yritti kurkottaa milloin mitäkin ottamaan pöydiltä ja tuon vanhemman koiran selänpäälle nousten seisoo jaloilleen sitä vasten .

Vanhankansan uskomuksia nuo "liian vahvat " ruuat.
 

Kyynärät 0/0,Lonkat A/A,Silmät ok,hengitystiet ok,selkä ok,häntä ok
31.08.2013 19.14
021541248_r
Viestejä: 4350
Muurame

Liian vahva ruoka todellakin saa luiden kasvun kiihtymään yli niiden pidentymiskyvyn mikä kääntää niitä vinoon. Olen itse puoskaroinut yhden ison rodun pennun kammottavat koivet kuntoon kieltämällä emäntää lisäämästä koiran ruokaan munaa per päivä. Muuta ei tarvittu ja luut suoristuivat.

Ihan Kaj Skuttnabilta itseltään on ohje on että "paasto parantaa". Ruokinnan vähentämisellä ja keventämisellä saadaan moni vänkyrään pyrkivä, eteenkin kyynärluu korjattua. Koiran nivelpintoja voidaan puristella. Jos ne ovat arat tai kipeät, koiraa on ruokittu liikaa.

Toki asialla on toinenkin puolensa. Aliravittu koira vääntää luitaan riisitaudin myötä sekin. Eläinlääkärit luulivat riisitaudin (kuvia löytyy googlella) jääneen johonkin 60-luvulle, kun koiria ruokittiin vielä perunankuorilla. Mutta ei, kuulemma nykyään huonojan barffaajien koirilla esiintyy samaa puutostautia. Eivätkä nuorimmat eläinlääkärit tunnista sitä kun eivät ole koskaan nähneet.

31.08.2013 22.18
Iippa kirjoitti:

Liian vahva ruoka todellakin saa luiden kasvun kiihtymään yli niiden pidentymiskyvyn mikä kääntää niitä vinoon. Olen itse puoskaroinut yhden ison rodun pennun kammottavat koivet kuntoon kieltämällä emäntää lisäämästä koiran ruokaan munaa per päivä. Muuta ei tarvittu ja luut suoristuivat.

Ihan Kaj Skuttnabilta itseltään on ohje on että "paasto parantaa". Ruokinnan vähentämisellä ja keventämisellä saadaan moni vänkyrään pyrkivä, eteenkin kyynärluu korjattua. Koiran nivelpintoja voidaan puristella. Jos ne ovat arat tai kipeät, koiraa on ruokittu liikaa.

Ei,ruualla ei voida nopeuttaa kasvua.Ainoastaan painoon voidaan ruokinnalla vaikuttaa.Jos (luiden) kasvua voitaisiin säädellä ruualla olisi kaikilla roduilla yksilöt juuri rotumääritelmiensä ihannekoossa ;) . Luun kasvua säätelee hormonit.

"Vaihdettiin kevyempään ruokaan ja jalat suoristui","Annettiin sitä ja sitä ja koivet ei ollut enää könkät"  kommentit on yleisiä.Tosin ruoka-aineella ei ole ollut asiaan vaikutusta,vaan ajalla.

Kasvuhäiriöitä saadaan aikaan yli-ja alipainolla,täysin ravintoarvottomalla ruualla tai huonoilla jalostusvalinnoilla.Millään kuivaruokien proteiini tai rasvaprosenteilla ei ole asiaan vaikutusta.

 

Kyynärät 0/0,Lonkat A/A,Silmät ok,hengitystiet ok,selkä ok,häntä ok
01.09.2013 09.51
Avatar_female
Viestejä: 16

Niin, alussa sanoin, että ruokinta ei todennäköisesti liity tähän. Paino, kasvu ja yleistila ovat kohdallaan. Tosin, jos ruokinta on vaikuttanut, niin sitten niin, että kun pentu tuli minulle sillä ei ollut grammaakaan ylimääräistä. Seitsen ja puoliviikoinen pentu oli luupussi. Kasvattaja moitti sitä ahneudesta ja varoitti kovasti antamasta pennun lihoa. Minulla meni pari päivää, kunnes tajusin, ettei pörröisen turkin alla todellakaan ole muuta kuin nahka ja luu. Sen jälkeen aloin ensin varovasti lisäilemään nappulaa ja saatuani sen jollekin tasolle olen lisäillyt ruokaan raejuustoa tai kunnon jauhelihaa. Ehkä pentu tarvitsisi vieläkin jotain riisitaudin hoitoon. Lihaksia takajalkoihin kaipaan.

Mutta kysymykseni on edelleen kokemuksesta pihtikintuisesta koirasta jo aikuiseksi kasvaneena. Ovatko pihtikintut kasvun mukana oienneet tai onko aikuista koiraa pihtikintuisuus jotenkin vaivannut? Onko esim rajoituksia liikunnassa tai tarviiko  terapiaa esim. uittamista?

 

01.09.2013 22.51
021541248_r
Viestejä: 4350
Muurame

Oienneet ovat kaikilla. Miltä seudulta olet ja minkälaista eläinlääkäriä käytit? Minusta voisi olla paikallaan näyttää pentua jollekin OIKEASTI koiran hyvinvoinnista ja ravitsemuksesta tietävälle. Jos se on aliravittu, voi olla että tarvitset muutakin kuin hyvää tahtoa sen kuntoonlaittamiseen.

Pennullahan ei voi olla lihaksia. Ne saat sitten murrosiän myötä. Pentu kehittyy neljän kuukauden iästä eteenpäin kovasti kun sen voimakkaan kasvun aika alkaa ja sen kroppa ottaa oman aikansa. Osa koirista kehittyy hitaasti ja ne voivat olla vielä pitkään yli vuoden ikään rimpulaisia ja lihasköyhiä mikä on täysin normaalia. Kovin varhain valmis pentu kehittyy usein yli ja siitä tulee huonosti käyttöä kestävä raskas broilerikoira.

02.09.2013 21.48
Avatar_female
Viestejä: 16

Kiitos, Iippa. Ajatuksesi tuntuvat hyvin järkeen käyviltä. Se jokunen viikko pikkupentuna on voinut tehdä riisitaudin oireita, mutta... Meillä on nyt uusi aika pääkaupunkiseudulla ihan hyvänä pidetyllä eläinlääkäri-asemalla, ja setä on erikoistunut pieneläinlääkäri. Katsotaan, mitä nyt sanoo, kun näkee koiran uudestaan vähän kasvaneena. Jos ei muuta, niin rabiesrokotus saadaan. Mikä olisi mielestäsi oikeasti asioista tietävä taho?

03.09.2013 11.21
021541248_r
Viestejä: 4350
Muurame

Googleta eläinlääkärin nimi. Onko hän kasvattanut koiria? Onko hänellä kilpailutuloksia koirista? Onko hän edes omistanut ikinä koiraa? Äkkiähän se selviää onko ihminen oikeasti koiraihminen vai pelkän eläinlääkärikoulun käynyt ummikko.

Voit myös aikaa varatessasi pyytää että pääsisit koiran ravitsemuksesta tietävän lääkärin pakeille. Kuuntele myös muilta koiraihmisiltä suosituksia. Pääkaupunkiseudulla on kyllä monia hyviä ja päteviä lääkäreitä.

Muokattu viimeksi: 03.09.13 11.22
09.05.2018 06.36
Avatar_male
Viestejä: 175

mt0509 rolex watches abercrombie and fitch birkenstock shoes kate spade outlet michael kors canada goose uk canada goose jackets uk oakley sunglasses hermes bags coach outlet cheap nfl jerseys polo ralph lauren outlet online moncler supreme new york ferragamo shoes jordan shoes kate spade outlet store coach factory outlet mont blanc coach outlet store online clearances longchamp outlet oakey sunglassesmichael kors outlet coach factory outlet harden vol 1 adidas shoes coach factory outlet michael kors outlet canada goose outlet christian louboutin outlet uggs outlet ugg outlet uggs outlet fitflopscanada goose jackets moncler jackets michael kors outlet pandora charms pandora outlet pandora jewelry official site cheap uggs mbt shoes asics shoes canada goose outlet birkenstock outlet philipp plein shirt cheap ray bans gucci handbags nike zoom coach outlet store pandora jewelry adidas nmd michael kors outlet jordan shoes coach outlet ugg outlet michael kors outlet clearance valentino shoes michael kors outlet clearance ralph lauren outlet burberry outlet jordan shoes polo ralph lauren outlet onlinepolo ralph lauren outlet pandora jewelry louis vuitton pandora outlet michael kors outlet kate spade handbags coach factory outlet coach factory outlet online polo ralph lauren outlet oakley sunglassespandora outlet cheap ray ban sunglasses mcm handbags nfl jerseys wholesale nmd adidas adidas yeezy boost coach outlet nike air max polo ralph lauren outlet online coach outlet ralph lauren outlet air max 2018 mulberry bags moncler jackets adidas yeezy longchamp outlet online nike shoes coach outletcanada goose uk timberland boots michael kors outlet pandora jewelry polo ralph lauren outlet kate spade outlet pandora charms canada goose jackets mont blanc pens canada goose outlet louboutin shoesadidas yeezy coach outlet kate spade supra shoes nike air max jordan retro 11 fitflops sale polo outletcheap oakley sunglasses pandora charms uk canada goose sale uggs tiffany and co new balance shoes coach outlet discount oakley sunglasses cheap mlb jerseys china cheap jordan shoes canada goose sale cheap jordans free shipping canada goose uk coach canada michael kors outlet moncler outlet ray ban sunglasses discount cheap mlb jerseys air max 2018 canada goose outlet rolex watches ray ban sunglassescanada goose outlet moncler jackets ugg outlet coach factory outlet oakley sunglasses coach outlet kate spade outlet store moncler outlet michael kors outlet online fred perry polo jordan retro longchamp outlet coach outlet online ugg boots adidas nmd nike outlet online nike outlet adidas superstarchristian louboutin north face jackets jordans fitflops cheap jordans for sale north face jackets mbt shoes ecco shoes adidas yeezy air max 97 cheap jordans yeezy boost coach factory outlet supreme clothing hollister clothing nike shoes for men polo outlet converse shoes nike outlet adidas outletbirkenstocks air jordan shoes coach factory outlet pandora jewelry official site kobe bryant shoescoach factory outlet online red bottom shoes adidas campus pandora jewelry oakley sunglasses sale coach outlet store mbt birkenstock shoes kate spade outlet store tods outlet adidas outlet coach factorty outlet christian louboutin louis vuitton outlet cheap jordans valentino shoes outlet ralph lauren kate spade handbags nike shoes kate spade outlet louis vuitton outlet online uggs michael kors handbagsmichael kors outlet toms outlet louis vuitton outlet timberland boots yeezy boost canada goose uk kate spade handbag pandora jewelry outlet ray ban sunglasses air max 2019 coach outlet canada pandora charms sale clearance converse outlet store canada goose jackets coach outlet canada goose sale skechers shoesjordan shoes coach outlet nike store coach outlet store adidas yeezy boost hermes handbags coach outletnorth face outlet ultra boost ralph lauren outlet coach factory outlet coach outlet polo ralph lauren outlet online coach outlet ugg outlet mlb jerseys birkenstock sandals michael kors handbags adidas yeezy michael kors ugg boots on sale toms shoes canada goose jackets coach outlet store christian louboutin outlet kate spade nike huarache coach outlet online pandora jewelry jordan shoes birkenstock sandals adidas nmd shoes mcm outlet jordans fitflops sale clearance adidas nmd hermes handbags supra shoes yeezy boost pandora jewelry hermes outlet tory burch outlet polo outlet store ugg australiabirkenstock sandals ray ban sunglasses michael kors outlet canada goose jackets tory burch outlet online coach factory outlet gucci handbags outlet hermes handbags ray ban sunglasses discount canada goose outlet ralph lauren outlet cheap jordans oakley sunglasses reebok shoes adidas nmd coach outletfitflops sale clearance pandora charms fitflops sale michael kors outlet online coach outlet michael kors outlet clearance pandora jewelry new balance outlet pandora charms louis vuitton yeezy 350 boostnike shoes louis vuitton handbags timberland boots moncler outlet louis vuitton outlet store cheap oakley sunglasses prada outlet toms outlet nike outlet online mulberry uk vans store canada goose yeezy boost adidas shoes air max 2017 tiffany and co birkenstock outlet tiffany outlet ralph lauren sale clearance pandora outlet uggs michael kors outlet ralph lauren sale adidas superstar pandora charmsmichael kors outlet canada ray ban sunglasses polo ralph lauren outlet ugg boots adidas outlet pandora charms sale coach outlet store online coach outlet online ralph lauren uk oakley sunglasses birkenstock sandals ralph lauren tory burch outlet store salvatore ferragamo shoes louboutin shoes fitflops sale clearance canada goose outlet burberry outlet moncler outlet canada goose outlet christian louboutin shoes ugg outlet ralph lauren sale clearance michael kors outlet canada polo ralph lauren outlettimberland outlet ralph lauren outlet online fred perry canada goose outlet air jordans michael kors outlet michael kors outlet red bottoms shoes nike shoes prada handbags uggs canada cheap jordansmoncler jackets pandora jewelry mulberry handbags pandora charms sale clearance jordan shoes burberry outlet store adidas yeezy boost kevin durant shoes polo ralph lauren cheap oakley sunglasses vans shoespandora charms ralph lauren canada goose michael kors factory outlet red bottoms nba jerseys longchamp handbags michael kors outlet clearance nike free run nike air max outlet fitflops abercrombie coach factorty outlet cheap oakley sunglasses mulberry outlet air jordans pandora charms nike free 4.0 coach factory outlet kate spade outlet canada goose jackets cheap nba jerseys nike air max coach factory outlet kate spade outlet burberry outlet coach outlet gucci outlet philipp plein outlet ralph lauren outlet supreme clothing nike outlet store air jordan shoes nike outlet adidas shoes adidas canada goose uk coach outlet air max 90 valentino shoes michael kors outlet online louboutin shoes adidas originalscanada goose outlet kate spade ralph lauren uk kate spade outlet store yeezy boost fitflops oakley sunglasses adidas shoes coach outlet canada goose michael kors outlet salvatore ferragamo ralph lauren sale clearance hermes birkin moncler jackets canada goose oakley sunglasses outlet fitflops ferragamo outlet adidas shoes birkenstock canada goose outlet cheap nfl jerseys timberland boots outlet ecco shoes for men moncler jackets outlet coach outlet store puma shoes timberland outlet oakley sunglassesair max 97 moncler coats cheap ray ban sunglasses ralph lauren outlet nike shoes cheap mlb jerseyscoach outlet pandora store ugg boots on sale michael kors outlet clearance adidas yeezy coach outlet store coach outlet store kate spade bags pandora jewelry louis vuitton outlet online nmd shoes kobe shoes michael kors outlet canada pandora tory burch outlet cheap nike air max oakley sunglasses coach outlet hermens bags tory burch outlet replica watches ray ban sunglasses pandora charms ugg boots nike outlet michael kors outlet yeezy boost 350 pandora jewelry outlet moncler outlet christian louboutin outlet canada goose jackets moncler outlet coach outlet supreme clothing cheap jordans kate spade outlet mt0509

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti