Apua kun mikään ei auta? (Koirat > Koirien koulutus)

14.10.2013 21.39
Avatar_female
Viestejä: 3

Tarvitsen apua meidän nuoremman kanssa, kyseessä siis 7 kk ikäinen saku-collie narttu jonka kanssa voimat alkaa loppumaan. Pennun tullessa luovutusikäisenä meille kaikki alkoi hyvin, 2 vuotias mäykkymme otti pennun hyvin vastaan ja hommat alkoi sujua.
Parin viikon kotona olon jälkeen rupesin huomaamaan pennulla epätavallista käytöstä, mm. järjetön pissimisen määrä (lätäköt lattialla 0,5-1h välein), hirveä ruoan ahmiminen ja kokoaikainen veden juominen. Ja tiedän siis mikä on normaalia pennun käytöstä ja nämä menivät ihan järjettömäksi, esimerkiksi vesikuppia ei voi pitää kokoaikaa lattialla koska aina kun kupin täyttää niin penska litkii sen tyhjäksi, ja jatkaa tätä niin pitkään kunnes veden antamisen lopettaa, sen jälkeen juo vessanpöntöstä jos jää auki, tai repii lattiakaivon auki ja juo sieltä. Eläinlääkärin mukaan "hupijuojia" eli vedensaantia pitää rajoittaa. Näin olemme tehneet mutta siitä johtuen repii lattiakaivon auki aina kun silmä välttää. 

Penska ei myöskään lihonnut, ruokaa sai enemmän kun kokonsa mukaan suositellaan,  mutta oli silti pelkkää luuta ja nahkaa, ruokahalut ovat ihan hirveät! Ei pysty rentoutumaan yhtään jos haistaakaan ruoan, turha kuvitellakaan että pysyisi paikallaan ja useammin kuin kerran tullut tilanne jossa hötkyilyllään kaatanut tyttäremme ja nämä siis vain silloin jos tietää ruokaa olevan lähellä. Ahmii kaiken pureskelematta, tätä ollaan saatu hillittyä erilaisilla ahmimiskupeilla. Ruokien välillä ei pysty olemaan rauhassa vaan kokoajan pitää saada järsiä jotain, koskaan ei ole ihmisiä pureskellut mutta kaikki vaatteet, lelut, ovenkarmit, listat, pihalla oksat, kivet, kävyt, puskat, lehdet ymymym mitä vain suuhunsa saa. 

Eläinlääkäri on tutkinut laihuuden syitä, ei löytänyt mitään ja määräsi antibioottikuurille, yli kuukauden kestävälle. Sen aikana penskalle on tullut kokoa lisää, edelleen luikku mutta parempi kuin kuukausi sitten. Mutta mitkään "ongelmat" ei ole sillä helpottaneet. 
Myös sisäsiisteys on ongelma, ei pyydä ulos mutta pääsee tunnin välein takapihalle pissille, sen lisäksi päivittäin erillaisia fyysisiä rasitteita (lenkit kävellen, juosten, narussa ja vapaana) väh. 2 tuntia + aktiivilelut, pelit, leikit ym. silti saattaa toisena päivänä pissiä 3 kertaa lattialle, toisena olla pissimättä kertaakaan, yhtenä yönä tehdä kuudet läjät petiinsä ja seuraavana ei mitään.

Koiraa ei pysty pitämään vapaana asunnossa edes kauppareissun ajan koska saattaa kuseskella minne sattuu, syö matot ja repii kaiken mihin yltää. Olemme kokeilleet vapaana olemista, tilan rajaamista, kylpyhuoneeseen jättämistä ovet kiinni, ovet auki portti välissä ymym ja mikään ei auta.

Nyt ollut omasta jaksamisesta johtuen "hoidossa" ystävälläni, ainoana koirana pienessä asunnossa (yksiö) eikä ole ollut mitään edellä mainituista ongelmista. Siellä pennun voi jättää huoletta yksin vapaaksi työpäivän ajaksi, ei tee sisälle mitään, ei syö, sotke tai riko mitään. Huoletta voi jättää veden kuppiin lattialle ja iltapäivällä sitä on vielä jäljellä, ei hyökkäile ruokakupille ja malttaa odottaa että saa luvan syödä. Sitten taas kotiin tullessa kaikki ongelmat jatkuvat... Missä vika, mitä teen väärin ja mitä voin tehdä helpottaakseni koirani ja omaa elämääni? 

Ja pahoittelut kauhean pitkästä tekstistä mutta nyt olisin todellakin apua vailla! :( 

18.10.2013 12.41
018442796_r
Viestejä: 4350
Muurame

Ensimmäisenä: eläinlääkäri vaihtoon ja kiireesti. Vain ammattitaidoton turvelo tarjoaa pennun stressikäyttäytymisen ja liikajuonnin syiksi hupijuomista. Eteenkin kun koiran jano on niin todellinen että se joutuu murtautumaan lattiakaivoon juodakseen!

Tahtoisin tietää mitä koirasta on tutkittu ja onko esim. maksashuntin mahdollisuudet suljettu pois? Tuo, ettei koira oireile kuin kotona on erittäin tyypillistä stressi- ja kipukäytökselle sillä koira lajityypillisesti peittää kipunsa vierailta viimeiseen asti.

Koira pitäisi nyt tutkia oikein hyvin ja asioihin perehtyneellä klinikalla. On selvää että jokin on nyt vialla ja se jokin pitää löytää ja selvittää.

26.10.2013 19.04
022593047_r
Viestejä: 6
Helsinki

Oon ihan samaa mieltä että sun pitäis vaihtaa lääkäriä...... En kyl oo omistanut koiraa mutta oon sitä mieltä.

Susu
28.10.2013 09.54
018442796_r
Viestejä: 4350
Muurame

Joko aloittajan koira on tutkittu kunnollisella klinikalla ja mitä sieltä löytyi?

30.10.2013 11.04
http://www.petsie.fi/main/rules.php?rules=forum

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti