Täydellisen katastrofin ainekset.. (Koirat > Koirien koulutus)

05.03.2014 07.37
Avatar_female
Viestejä: 152

Nyt tarvittaisiin pikaista apua!

 

Meillä on kastroitu uroskoira, sekä kaksi leikattua tyttökissaa. 

 

Meidän koiralla on paha tapa pissiä välillä sisälle. (Niin, ettemme itse näe)

Meidän toinen kissa pissailee myös välillä sisälle. Kissa pissii usein koiran pedille.

Koira rauhottuu oikeastaan vaan, jos peti on esillä. Myös yksin oleminen sujuu, kun saa pedin. Ilman petiä ei osaa niin hyvin rauhoittua, ja saattaa ulvoa perään.

 

Mikä siis neuvoksi? 

 

Ei jaksaisi pestä mattoja ja petiä ja peittoja jne joka päivä?!!

 

Toinen ihan eri asiaan liittyvä ongelma on se, että koiramme on ylivilkas. Se haukkuu aina innostuessaan paljon. Koirapuistossakin ollessamme koira aina kovasti haukkuu (vaikka siis vain leikkii) ja tämä taas saattaa muiden silmiin näyttää siltä, että koira olisi vihainen jne, ja siksi myöskään koiralla ei oikein ole koirakavereita... Miten voisi kytkeä tuon innostushaukun pois? Koirapuistossa on aina hyvin vaikeaa saada koira kiinni ja estää leikki, jos alkaa haukkua.. 

 

Kiitos kovasti, jos joku viitsii vastata ja antaa vinkkejä! 

 

Ja loppuun vielä valmiiksi sanon, että sekä kissa että koira on tutkittu, eikä näillä ole mitään virtsavaivoja... Joten käyttäytymishäiriöitä nämä ovat..

 

 

 

 

 

05.03.2014 23.48
000105754_r
Viestejä: 2691

Onko kissa leikkautettu?

//Meillä sisälle pissaaminen loppui kuin seinään kun uroskissa kastroitiin.

Muokattu viimeksi: 05.03.14 23.48
06.03.2014 08.31
Avatar_female
Viestejä: 152

Lukee alussa jo, että leikattu on ;)

06.03.2014 08.37
022700261_r
Viestejä: 1759
Espoo

Onko pissanäytteet yms tutkittu molemmilta? Miten usein hiekkis siivotaan, mitä hiekkaa käytät? Vääriin paikkoihin kuseskelu johtuu yleensä stressistä tai sairaudesta, mutta jos on jatkunut pitkään niin tapa saattaa jäädä. 

06.03.2014 13.43
022428823_r
Viestejä: 95
Lohja
minaami1 kirjoitti:

Meidän koiralla on paha tapa pissiä välillä sisälle. (Niin, ettemme itse näe)

Meidän toinen kissa pissailee myös välillä sisälle. Kissa pissii usein koiran pedille.

Koira rauhottuu oikeastaan vaan, jos peti on esillä. Myös yksin oleminen sujuu, kun saa pedin. Ilman petiä ei osaa niin hyvin rauhoittua, ja saattaa ulvoa perään.

Laita koiralle 'poikavyö' (saa ainakin Musti&Mirristä), ne toimivat yleensä hyvin merkkailuun. Onhan koira kunnolla opetettu sisäsiistiksi (ei ole hirveän nuori tms.)? Jos sisälle kuseminen liittyy yksinoloon, niin sitä yksinoloa pitäisi sitten työstää (jonkinlaista erovitutusta tuntuu joka tapauksessa olevan, jos ulvoo yksinään ilman petiä).

Kissa osoittanee mieltään (koiran suhteen), jos kerta kusee juuri koiran pedille eikä muille pehmeille alustoille. Helpointa olisi varmaan laittaa kissat yhteen huoneeseen ja koira toiseen, jos vaan mahdollista. Kannattaa myös tosiaan kiinnittää huomioita hiekkalaatikon siisteyteen, niin kuin tuossa yllä mainittiin.

minaami1 kirjoitti:

Toinen ihan eri asiaan liittyvä ongelma on se, että koiramme on ylivilkas. Se haukkuu aina innostuessaan paljon. Koirapuistossakin ollessamme koira aina kovasti haukkuu (vaikka siis vain leikkii) ja tämä taas saattaa muiden silmiin näyttää siltä, että koira olisi vihainen jne, ja siksi myöskään koiralla ei oikein ole koirakavereita... Miten voisi kytkeä tuon innostushaukun pois? Koirapuistossa on aina hyvin vaikeaa saada koira kiinni ja estää leikki, jos alkaa haukkua.. Koirat kyllä keskenään erottavat, haukkuuko joku 'vihaisesti' vai leikillään, joten oletan, että "tämä taas saattaa muiden silmiin näyttää siltä, että koira olisi vihainen" viittaa muihin koiranomistajiin. Onko joku sanonut sulle, että koirasi vaikuttaa vihaiselta tms.? Koska jos ei, saatat kärsiä vain pienestä vainoharhaisuudesta ;D Oma piskini komentaa kovalla haukulla muita juoksemaan, ja meillä on kyllä paljon koirakavereita, kukaan ei ole ainakaan vielä haukkumista säikähtänyt. Lisäksi puistossamme käy vakituisesti yksi lapparinarttu, joka lähes aina seisoo ensimmäiset kymmenen minuuttia paikallaan ja haukkuu muille koirille. Ei ole ketään näyttänyt häiritsevän, kaikkein vähiten niitä muita koiria. Mielestäni koirapuistossa saa haukkua niin paljon kuin lystää, kunhan kunnioittaa yleistä hiljaisuusaikaa (22-06).

Jos kuitenkin haluat haukkumista vähentää, voit harjoitella esim. niin, että heität jotain lelua (jos koira niistäkin innostuu). Niin kauan kuin koira haukkuu, et heitä lelua. Heti kun tottelee sanaa 'hiljaa!', koira saa lelun. Näin saat vahvistettua hiljaa!-käskyä. Jos koirapuistossa haukkuminen on se eniten häiritsevä asia, niin voisit koittaa tehdä kunnon lenkin ennen puistoilua, joilloin koira olisi jos valmiiksi rennompi ja ei todennäköisesti menisi niin helposti kierroksille.

Onko teillä siis myös luoksetulon kanssa ongelmia?

Hyvä on laulu loppuvasta, lyhyestä virsi kaunis, miel' on jäämähän parempi, kuin on kesken katkemahan.
06.03.2014 13.59
Avatar_female
Viestejä: 152

Molemmat elukat on eläinlääkäri tutkinut, eikä vikaa löytynyt. Hiekkis siivotaan usein. Tyhjennys aina kun huomaan että jotain on ilmestynyt. :) Kissalla tapa on jatkunut koko elämän ajan (8v) ja koira on oppinut sisäsiistiksi ja on nyt n. 1,5v. Eli kissa pissinyt jo hyvin kauan ennen koiran tuloa. Ennen myös tehnyt minun sänkyyni ja muualle nurkkiin. Nyt keskittänyt tarpeiden teon koiran petiin sekä kylppärin lattialle.. Tekisi varmasti muihinkin pehmeisiin paikkoihin, mutta sattuneesta syystä oikein mitään pehmyttä ei lattialta löydy. Sohvan ja matot on jätyänyt rauhaan, ehkä siksi kun nukkuu niillä.. ? stressiin tämän kissan pissailun olen yhdistänyt, en vain keksi mistä stressaa milloinkin. Koiralle ostin nämä poikahousut juuri kokeiluun :) Erottelu huoneittain ei mahdollista.. 

 

Jotkut omistajat ei esim uskalla päästää koiraansa koirapuistoon kun koira ottaa haukkurn yrittäjät vastaan.. olisi niin mukava että nämä uskaltautuisivat sisään.. olen sanonutkin usein muille omistajille että haukku on ilosta, jotkut uskaltautuu sitten.. moni ei. koira ei kyllä hauku lelun kanssa. yksin juostessaan ja puuhatessaan saattaa äristä ja möristä mutta ei hauku.. Luoksetulo toimii suht hyvin, mutta koiran käydessä näillä ns ylikierroksilla, se ei kuuntele silloin mitään käskyjä. kävellessämne ulkona, koira kyllä osaa kuunnella monesti.  kun koira tulee vastaan, kuuntelu on vaihtelevaa. välillä tulee ja seuraa, välillä koittaa hyppien ilosta ja haukkuen koiran luo.. joskus harvoin murisee tai näyttää pelkohaukulta. yleisesti ilosta pompaten ja haukahdellen menossa. 

06.03.2014 15.18
022428823_r
Viestejä: 95
Lohja

Palkkautuuko koira eniten muista koirista/haukkumisesta, vai löytyykö jotain ihan superia herkkua tai lelua, joka voittaa puiston portilla riekkumisen? Esim. tuubista pursotettava maksapasteija on tosi kätevä ottaa taskuun mukaan, ja koiran voi kutsua luokse ja antaa nuolla tuubista sillä aikaa, kun toinen koirakko tulee sisään puistoon. Tai jos on joku maailman ihanin lelu, niin voisit sen nakata aina poispäin portista kun muita tulee. Kannattaa myös ehdollistaa joku uusi sana esim. sille superherkulle; jos koira ei tottele luoksetulokäskyä aina, niin sitä ei kannata edes yrittää käyttää. Meillä on juustolle oma sana, kun sen huudan koiralle niin tulee jopa sieltä puiston portiltakin viereen :)

Eli en näe tässä ongelmana haukkumista, vaan sitä, että koira ei tottele käskyä tulla portilta pois sinun luoksesi. Voisit koittaa ainakin nyt aluksi löytää jotain niin nannaa namia, että koira motivoituu siitä kunnolla, ja käyttää sitä vaan luoksetulon palkkiona.

Kissan merkkailuun voisi vielä kokeilla Feliway-suihketta (laitat siihen koiran petiin) ja eipä kai siinä mitään häviä, jos kokeilee myös ruokkia kissan siinä pedillä (en tiedä toimiiko kissoilla, koirilla tepsii joskus).

Hyvä on laulu loppuvasta, lyhyestä virsi kaunis, miel' on jäämähän parempi, kuin on kesken katkemahan.
06.03.2014 16.40
021541248_r
Viestejä: 4350
Muurame

Tämä on tärkeätä: MITÄ niiltä tutkittiin? se, että jotakin on tutkittu ei tarkoita että vika olisi vielä löydetty.

Koiran tapauksessa luultavasti kaikki liittyy kaikkeen. Huonot hermot saavat sen ääntelemään ja kiihtymään. Voi myös olla että pissailu kumpuaa samasta lähteestä. Se voi olla ihan puhtaasti stressiperäistä ja jää pois kun koira rauhoittuu. Pätevä kraniosakraaliterapeutti olisi ensimmäinen auttaja jota lähtisin kokeilemaan. Noilla ylettömiin kiristyneillä koirilla on hyvä hoitoennuste.

06.03.2014 19.11
Avatar_female
Viestejä: 152

Ulkona kävellessä olen nameilla saanut koiran huomion, koirapuistossa tuo täytyy paremmin testata kyllä! Mutta miten saisin koiran keskeyttämään toisen koiran kanssa leikin ja tulemaan luo? Tällöin ei kuuntele. Ja jos esim juoksee toisen koiran perässä niin haukkuu silloin myös kovasti. Ja jos toinen koira ei lähde juoksemaan, tämä käy komentamassa haukulla myös. Namille kutsua kokeilen treenata seuraavaksi! :)

 

Feliway on testattu kissalla..se ei toimi.. 

 

Tuo koiran pissiminen muuten tosiaan voi olla hermoista. Empä ollut tajunnutkaan ajatella tuota. Pitäisi vaan nyt keksiä, miten saisi koiran rauhoittumaan.. Kouluttajiin jne ei millään ole nyt varaa, joten kotikonsteja on koitettava löytää! 

 

Nyt en itseasiassa tarkkaan muista mitä on tutkittu.. Virtsanäytteet on otettu ja ne ainakin tutkittu. Ettei kiteitä jne.. Onko jokin erityinen mikä tulee mieleen joka olisi pitänyt tutkia? 

06.03.2014 19.43
022700261_r
Viestejä: 1759
Espoo

Hyvä että virtsanäytteet on tutkittu :) Niissä ei toki aina näy mitään, ultrassa kai kaikista parhaiten. Millainen on kissan ruokavalio ja onko kissalla maha kunnossa? Milloin kissa on leikattu ja pissailiko jo ennen sitä vääriin paikkoihin? Stressaako kissa jotain tiettyä asiaa, esim. koiraa tai koira kissaa?

06.03.2014 21.02
Avatar_female
Viestejä: 152

Kissan ruokavalio on yksipuolinen.. syö vain kuivanappuloita. On aika nirso, mutta nämä nappulat maistuu. Maha on ollut kunnossa! Muistelisin, että tämä kissan pissailu oli ongelma jo ennen leikkausta.. kussa leikattiin muistaakseni n. 8kk ikäisenä. En usko, että koira ainakaan kissaa stressaisi, yksi jännä yhteys minkä olen huomannut, on että näitä pissailubuumeja esiintyy usein pyykinpesun aikoihin. Tai siis muutamaa tuntia pesun jälkeen.. ja olen miettinyt niinkin tyhmää asiaa, kuin pyykinhuuhteluaineen haju? Kissa ja koira pissivät usein huti samoina päivinä...? Tosin kissa lisäksi tod.näk. tavaksi pissii myös mahdollisuuksien mukaan koiran petiin.. 

06.03.2014 21.07
022700261_r
Viestejä: 1759
Espoo

Kissan ruokavalio on ainakin riski. Kissan pitäisi saada kaikki neste ruuasta ja kuivanappuloistahan sitä ei löydy. Ne kuivattaa kissan elimistöä ja aiheuttaa ja altistaa just virtsatie- ja munuaisvaivoja, jotka taas näkyy hutipissailuna. Kiviä ei välttämättä ole, mutta tulehdus voi siitä olla päällä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla erilaisia märkäruokia ja hampaidenhoitoon ihan raakaa lihaa, kuivaruokaahan kissa ei oikeastaan tarvitse. :)
Myös ikävä tapa on saattanut jäädä jos kissa merkkaili jo ennen leikkausta ympäriinsä. Onko pissat ihan kunnon lammikoita, vai vaan pikku länttejä?

07.03.2014 06.59
Avatar_female
Viestejä: 152

pissat on ihan kunnon lammikoita, eli siis tekee ihan asiansa eikä vaan merkkaa. kissan pissa tutkittiin lääkärisdä vain vähän aikaa sitten eikä tulehduksia ollut.. kyllä sen näen ihan inhottavana tapana. tosin en ymmärrä miksi laatikko kuitenkin välillä kelpaa.  kissa on siis hyvin nirso eikä esim raaka liha ole kelvannut.. täytyy varmaan jatkaa hyvän märkäruuan metsästystä! :) kissa on nirsouden lisäksi muutenkin vaativa..kun esim laatikko ei kelpaa jos siellä on jotkut asiat jo, siksikin putsaan laatikon hyvin usein ja tyhjillään se onkin. Isompi hätä tulee kyllä aina laatikkoon. Olemme muuttaneetkin muutamaan kertaan mutta aina on sitten etsinyt uuden hutipissailupaikan..

07.03.2014 08.05
022700261_r
Viestejä: 1759
Espoo
Joo, kissat saattaa yksilöllisesti olla hyvinkin nirsoja laatikon siisteyden suhteen. Siihen auttaa vaan ahkera siivoilu ja laatikoiden määrän lisääminen - näin ainakin yksi loota pysyy puhtaana :) Kannattaa tilata esim. zooplus.fi kokeilupakkauksia erilaisista ruuista. Jos mieluisia ruokia löytyy, niin tosi edullisia säästöpakkauksia on saatavilla. Myös kovana kannattaa pysyä ja ottaa raksukippo pois ja säännölliset ruoka-ajat kuvioihin. Jos kissa ei esim. 10min aikana edes maistele ruokaa, kokeilet seuraavan kerran seuraavalla ruoka-ajalla. Jos päivän aikana ei kelpaa yhtään, jätä pieni määrä raksuja yöksi. Myös märkäruuan joukkoon voi sekoittaa raksuja, murskattuna tai kokonaisena. Tärkeintä tsekata että sisällysluettelossa ei ole muuta kuin olennaista, siis lihaa ja sisäelimiä. Kissaketjuista löytyy lisää vinkkejä hyvistä, maistuvista ruuista ja totuttamisesta märkäruokaan. Tsemppiä molempien eläinten suhteen :)
10.03.2014 16.06
021541248_r
Viestejä: 4350
Muurame

Huuhteluuaineen ärhäkkä haju voi hyvinkin laukaista ongelma. Koeta jättää huuhteluaine pois joksikin aikaa ja katso, helpottaako. Pese pissatut alustat puhtaalla etikalla. Se neutraloi kaiken hajun.

12.03.2014 08.40
Avatar_female
Viestejä: 152

kiitos. meillä myös koira siis pissailee sisälle. nyt ei ollut huuhteluainetta käytetty. onko mahdollisesti koirat samanlaisia kuin kissat... eli saattavat stressata vaikka huonekalun paikan siirtämisestä ja pissata siksi? ja muutama päivä sitten koira pissi yllättäen ystäväni matolle. poikahousut käytössä, tulee helposti läpi ja taas on läntit matolla.. apuja! :/ tämä on todella rankkaa henkisesti! eikä kehtaa kutsua vieraitakaan koska varmaan koko kämppä haisee kissan ja koira takia..

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti