Kaikki päin mäntyä (Koirat > Koirien koulutus)

19.03.2014 11.50
022446542_r
Viestejä: 18
Meillä alkoi Tepi pojan koulutus kunnolla noin 6kk sitten. Lähtökohtana alettiin hihnassa vetämistä ja käyttäytymistä eri tilanteissa. Puistossa käytiin myös aktiivisesti kun tuli kaikkien kanssa toimeen.   Nyt noin 4kk sitten kuitenkin herra päätti käydä puistoon tulleen koiran kimppuun. Ilman mitään merkkejä karvan nostosta tai mistään uhasta. No otin Tepin irti ja toruin sekä lähdimme kotiin.  Nyt tilanne on kuitenkin se ettei siedä enää nuoria tai oikein mitään uroksia, vaan haluaa heti tappaa kaikki. Vetäminen on hihnassa lähes loppunut, mutta nyt ongelma onkin siinä että kun tulee koira vastaan alkaa räyhääminen.   Kuonopannalla räyhääminen saatu lievemmäksi. Maanantaina onnistui toisella pannalla nostamaan etutassut ilmaan kun koiria tuli vastaan. Kävelin välissä jolloin poika käänsi pääni eteeni ja puraisi vahingossa jalasta kulmahampaalla. Myös tiistaina onnistui puraisemaan taskun läppää housuista vaikka oli isommat turvavarusteet. Eli Tepillä lyö jonkinlainen tappo-tila päälle koiran kun koiran kanssa nykyisin. Tuttavan nartun kanssa leikkii iloisesti ilman mitään ongelmaa. Myöskin pissii sisälle kaikissa sisäpaikoissa mihin mennään, joten ei olla enää menty.   Onko kellään omakohtaisia kokemuksia? neuvoja ? Myöskin voi suositella koirakouluttajia ym. vastaavia joiden puoleen kannattaisi kääntyä.   Ei ole leikattu ja ikää 2V 5kk
Muokattu viimeksi: 19.03.14 11.52
www.tarviketepi.fi tarjoaa edulliset lelut ja tarvikkeet koirille.
19.03.2014 12.39
022704085_r
Viestejä: 916
Oulu

No mitähän tapahtuis jos Tepi luopuis palleroistaan? Kuulostaa melkosen pahalta.

19.03.2014 12.53
022428823_r
Viestejä: 95
Lohja

Kouluttajista suosittelisin Janne Ruokosta/Tassutaiturit, mies toimii Opaskoirakoululla vanhempana ohjaajana. Varsin kallis (meillä maksoi 2h kulukorvauksineen melkein 200€), mutta on kokemusta rescueista, osaa käsitellä aggressiivisia koiria ja sai meillä ainakin piskin selvästi rauhoittumaan jo pelkällä läsnäolollaan. Käyttää myös lähtökohtaisesti koiraystävällisiä keinoja (ei kurkkareita, ei fyysistä kuritusta tms.).

Hyvä on laulu loppuvasta, lyhyestä virsi kaunis, miel' on jäämähän parempi, kuin on kesken katkemahan.
19.03.2014 15.35
022446542_r
Viestejä: 18

Kiitoksia vastanneille. Tosiaan itse ainakin olen panostanut että pyrin olemaan mahdollisimman rauhallinen kun koiria tulee vastaan. Vaikuttaisi esim. puistossa ollessaan että narttujen kanssa tulee toimeen, mutta ei urosten, tosin muutaman kanssa ei ole nostanut karvoja ja olisi halunnut leikkiä mutta yleensä karvat pystyssä aidan toisella puolella olevalle urokselle.

Voisi tuon Janne Ruokosen ensin käydä kokeilemassa ja sitten kuunnella hänen mielipiteen mahdollisesta leikkauksesta. Tuli yllättäen tuo rähinä ja tappomeininki ettei osaa enään itsekkään analysoida mistä johtuu.

Harmi ainakin nyt kun on totuttu menemään leikkimään puistoihin, mutta nyt joutuu katsomaan että on tyhjä puoli että voi mennä.

www.tarviketepi.fi tarjoaa edulliset lelut ja tarvikkeet koirille.
19.03.2014 19.37
022570769_r
Viestejä: 467
Iisalmi
Leara kirjoitti:

No mitähän tapahtuis jos Tepi luopuis palleroistaan? Kuulostaa melkosen pahalta.Minullekin tuli mieleen, että saattaisi rauhoittua, jos poistaisi pallit. Kaikkeahan se ei poista, mutta voisi vähän helpottaa tilannetta. 
Muokattu viimeksi: 19.03.14 21.29
19.03.2014 21.03
000078634_r
Viestejä: 543

Kyllä minullakin se käsitys on, että nimenomaan toisiin koiriin kohdistuvassa aggressiossa pallien poistosta on apua. Siinä pari vuotiaana alkaa koira olla "valmis" siinä mielessä, että kaikki vietit, jotka ovat esiin tullakseen, tulevat viimeistään siinä kohtaa. Jotenkin itse ajattelisin, että tuo voisi vielä ehkä olla ihan vaan sitä, että se on tähän asti ollut niin nuori, ettei tuo ole aiemmin tullut esille. Tietysti tuo nyt aika yllättävältä tilanteelta kuulosti, mutta kuitenkin.

19.03.2014 21.18

Täällä on ollut sama tilanne! Nyt on jo alkanut rauhoittua, mutta vieläkin kun näkee tietyn 3 urosta lenkillä niin on tappomielessä räyhäämässä. Kuonopannasta on ollut tässä tilanteessa apua! Leikkauspöydälle tuo menee jossain vaiheessa.

20.03.2014 07.33
022574333_r
Viestejä: 911
Vantaa

Ihan kun meillä :D 
Cujolla kaikki oli toisten koirien kanssa ok kunnes ihan yht`äkkiä alkoi rähinä ja samalla nappasi minua reidestä kiinni, eikä tätä ole tapahtunut ihan yhtä tai kahta kertaakaan vaan useampia kertoja.
Ensimmäisen kerran kun näin kävi niin ajattelin, että se "vahingossa" minua näykkäisi, olisimpa heti tajunnut kuinka väärässä olin. Aika hukassa sitä oli silloin.
Muutamaltakin taholta saatu apua asian korjaamiseen, mutta useimmat ei omaan käsitykseen koiran koulutuksesta oikein sovi.
No, nyt ollaan edetty siedättämisellä ja positiivisella vahvistamisella ja saatukkin ihan hyviä tuloksia, mutta edelleenkään C ei siedä tiettyjä koiria vaan alkaa päättömästi rähistä ja herkästi silloin nappaa kiinni minuun. Myöskään kapealla kadulla kohtisuoraan toisen koiran ohittaminen ei onnistu vaan välimatkaa on oltava. 
Kuitenkin nyt ollaan siinä pisteessä, että kadun toisellla puolen kulkevat koirakot päästään ohittamaan ihan siististi, eikä kovastikkaan rähjäävä pikkukoira ole ongelma :)
Jos joku kenen koiralle C rähisee pysähtyy meidän kanssa juttelemaan niin rauhoittuu Cujokin ja alkaa useimmiten rennosi heilutella häntäänsä ja ottaa kontaktia minuun.
Kerrottakoon vielä, että Cujo on kastroitu.

"On helpompi syyttää ongelmakäytöksestä koiran luonnetta kuin selvittää, kuinka luomamme ympäristö vaikuttaa koiran käytökseen." -Victoria Stilwell
20.03.2014 10.31
022446542_r
Viestejä: 18

Juu noita palleja ollaan molemmat veikattu täälläkin. Narttujen pissoja ilmeisesti kuitenkin nuolee ulkona, alko kuseksimaan kylässä nurkkiin, räyhää kaikille, ei siedä uroksia ja vahtii kotona ääniä vaikka kuinka.

Koitettiin tutun koiralla, uros ja parivuotias joka ei räyhää takaisin tai haasta riitaa. Eka haisteltiin ja sitten kimppuun, ei siitäkään kaveruudesta paljoa tullut :/

Voisi varmistaa kouluttajan kanssa mistä voisi johtua ja sitten pallit pois.

www.tarviketepi.fi tarjoaa edulliset lelut ja tarvikkeet koirille.
20.03.2014 10.57

Muistaa kuitenkin, että ei se pallien poistokaan aina autuaaksi tee niin sanotusti.

Meillä Leo on kastroitu, se on lähes kolmevuotias ja edelleen se rähjää hihnassa (ollaan koko ajan kuitenkin harjoittelemassa, kun se aloitti sen uusiksi kun pentu tuli taloon), lussuttaa pissoja eikä siedä toisia uroksia lainkaan. Ja on todella dominoiva, edelleen. Eli ei se perusolemus, dominointi ja machoilu hävinnyt yhtään minnekään vaikka niin uhkailtiin (ja jotkut jopa toivoivatkin).

Muokattu viimeksi: 20.03.14 14.48
Macho, macho man.I've got to be a macho man.
20.03.2014 12.58
022702346_r
Viestejä: 3704
Säkylä
Leo kirjoitti:

Muistaa kuitenkin, että ei se pallien poistokaan aina autuaaksi tee niin sanotusti.

Meidän Väinö oli urosystävällinen ja lepsukka kaveri, ei ikinä rähjännyt hihnassa. Pallit poistettiin sen olessa 5 vuotias narttujen juoksuaikojen takia, nykyään ei tule toisten uroksien kanssa toimeen, lenkillä ei rähjää paitsi jos toinen rähjää niin tuo vastaa. Harmi juttu, meillä näin päin. Ja miksi, sitä en tiedä.
 

Riippuvuutta helmikuusta 2008. Lisää meistä: nahkalassie.blogspot.fi
22.03.2014 12.17
Kaikki koirat ei vaan tuu kaikkien kans toimeen koskaan. Miks väkisin yrittää?
22.03.2014 12.43
Hapero kirjoitti:
Kaikki koirat ei vaan tuu kaikkien kans toimeen koskaan. Miks väkisin yrittää?


Tämä. Silloin pari vuotta sitten mä itse en kestänyt ajatusta, ettei mun koira tulisi toimeen toisten kanssa. No, nyt muutaman vuoden vanhempana tajuan, ettei kaikki koirat yksinkertaisesti voi tulla toimeen toisten kanssa, eikä edes tarvitse tulla. Ei kaikki ihmisetkään tule kaikkien kanssa toimeen. 
22.03.2014 12.49
022600386_r
Viestejä: 3163
Lahti

Kuten varmaan tuli huomattua, missään nimessä ei kannata yrittää mitään "kaveerauksia" tai muuta sosiaalistamispuolta ENNEN kuin koiraan on saatu kuri ja järjestys. Jos käsissä on uhmakas, isotteleva uros niin se on vaaraksi muille ja täten voi hyvinkin aiheuttaa vahinkoa tai traumoja herkemmille koirille, erityisesti jos se ei kuuntele taikka kunnioita omistajaansa pätkääkään.

Sekin pitää sitten tunnistaa ja itsekin hyväksyä, että jotkut koirat aikuisiksi kasvettuaan eivät vain halua "kaveerata" ja juosta ympäriinsä pöllöilemässä muiden kanssa, vaan mielummin selvittelisivät välejä ja mittailisivat voimiaan. Tämmöisten tosikkojen kanssa ainoa turvallinen koirapuistoilu on ilman niitä muita koiria.

22.03.2014 13.49
Hapero kirjoitti:
Kaikki koirat ei vaan tuu kaikkien kans toimeen koskaan. Miks väkisin yrittää?

Toimeen ei tarvitse tulla, mutta ohittamaan pitäisi pystyä. Jos on napannut omistajaakin, asialle pitäisi oikeasti tehdä jotain, eikä vaan olla sitä mieltä, ettei tarvitse tulla toimeen.
Jos koiraa ei ole tarkoitus viedä näyttelyihin tai käyttää jalostukseen suosittelisin kastroimista. Toki voit käydä ennen puhumassa asiantuntijan kanssa, voi olla hyväkin.
Täystuho
22.03.2014 14.37
022708867_r
Viestejä: 3756
Helsinki

Mitä itse tekisin?

-Pallit pois, vähentää machoilua, reviirin vahtimista muilta uroksilta, ja vain hormooneista johtuviin aggreiluihin. Ja tämäkin vain kokonaisvaltaisen koulutuksen kanssa, ei yksinään.

-Jos pelottaa koiran turhautuminen lenkillä, että purkaa sen lähimpään kohteeseen (ulkoiluttajaan) niin laittaa kuonokopan. Siitä saa itsevarmuutta lenkittää koiraa ja itsevarmuuden kautta varmempaa käsittelyä.

-Kuonopanta ei pelasta, kuonopanta ei vähennä räyhäystä, sen tuoma käsittelyn/lenkityksen itsevarmuus vähentää räyhäystä. 

-Iso osa koirista ei tule aikuisena toimeen samaa sukupuolta olevien kanssa. Deal with it. Ei tarvii leikkiä ja kaveerata. Edes vastakkaistakaan sukupuolta olevien kanssa. Pitää kuitenkin pystyä lenkittämään yms. ilman räyhäämistä.

-Merkkailu vieraissa paikoissa on pitkälti hormonaalista toimintaa. Jos haluaa estää, pitää hihnassa ja ei anna mahdollisuutta siihen. Jos kuitenkin merkkaa> koira saa rangaistuksen koiran luonteen mukaan (jos siitä haluaa ehdottomasti poistettavan tavan).

-Narttujen pissojen nuoleminen...noh, se ei vähene välttämättä koskaan vaikka olisi 12-vee seniili ukkokoira joka ei oo koskaan päässy pukille. Se on vaan niitä koira-juttuja, vähän sama kuin jalan nostaminen urokselle pissiessä. 

Eli summa summarum: nauttikaa niiden narttujen kanssa telmuamisesta, leikkauttakaa koira ja käykää jollain kouluttajalla juttelemassa. Elkääkä olko niin ankaria itsellenne :)

http://minskipinski.blogspot.com/
22.03.2014 18.21

Anteeks, ihan turha viesti, ei vaan toimi tuon oman viestin kautta seuraamisen poisto.

Ja tosiaan, meillä ei tartte koirien kaveerata muiden kanssa jos eivät yksinkertaisesti osaa, pysty tai halua. Sietää niitä kuitenkin sen verran pitää, että pystytään olemaan samassa tilassa ja näin pois päin.

Macho, macho man.I've got to be a macho man.
22.03.2014 20.04
022702346_r
Viestejä: 3704
Säkylä
Hapero kirjoitti:
Kaikki koirat ei vaan tuu kaikkien kans toimeen koskaan. Miks väkisin yrittää?

Mutta miksi lyödä heti hanskat tiskiin? Kai yrittää saa.
 

Riippuvuutta helmikuusta 2008. Lisää meistä: nahkalassie.blogspot.fi
22.03.2014 20.09
022600386_r
Viestejä: 3163
Lahti

Koska toisen koira voi olla vaarassa? (varsinkaan jos itse ei ole tilanteen tasalla joka punainen sekunti ja omaa todella hyvää hallintaa koiraansa kohtaan)

Itsellä koira-aggre narttu. Nuorena puistoili niin kauan kun uskoin että pysyy mulla varmasti lapasessa ja tottelee kaukokäskyjä -ei kyllä puistoiltu kuin selkeästi alistuvampien ja rauhallisempien koirien kanssa. Nyt aikuisena en edes yritä, koska on se mahdollisuus että jättääkin sen yhden kerran kuuntelematta/tottelematta ja käy toisen päälle. Ei olisi kovin reilua toista kohtaan.

MUOKS: lisäyksenä kerrottakoon että samainen kiukkuneiti osaa käyttäytyä tapahtumissa ja sietää muita jos on pakko, mutta jos saisi vapaana mennä/puistossa juosta niin todennäköisemmin haluaisi nujakoida kuin leikkiä.

Muokattu viimeksi: 22.03.14 20.11
22.03.2014 20.09
022708867_r
Viestejä: 3756
Helsinki
Taika kirjoitti:
Hapero kirjoitti:
Kaikki koirat ei vaan tuu kaikkien kans toimeen koskaan. Miks väkisin yrittää?

Mutta miksi lyödä heti hanskat tiskiin? Kai yrittää saa.

Siis jos oikeasti on kyse pelkästään siitä ettei koira pidä muista koirista, niin siinä on paha riski saada koirille, omalle ja muille, pahojakin vammoja. Ehkä siksi voi lyödä suoraan hanskat tiskiin. 

Eri asia epävarmuudessa, mutta siellä sitä työtä vasta tarvitaan että saadaan rennoksi vieraiden koirien lähellä. 

http://minskipinski.blogspot.com/
25.03.2014 20.41
022702346_r
Viestejä: 3704
Säkylä

Eihän siitä mitään koirapuistokoiraa välttämättä saakaan, mutta panostamalla sen voi saada sietämään muita lähistöllään ja omistajallakin on helpompaa. En toki tarkoita, että joka koira tulisi toimeen toistensa kanssa eikä edes samassa tilassa, mutta jos on kyseessä nuoren koiran machoilu niin sen voi hyvin saada vielä tässä vaiheessa kuriin. 

 

Riippuvuutta helmikuusta 2008. Lisää meistä: nahkalassie.blogspot.fi
26.03.2014 18.45
020075326_r
Viestejä: 3576
Tampere

Ja nimenomaan ongelmakoirakouluttaja. Itse suosin Peetsan kouluttamia kouluttajia. Kannattaa tarkistaa etukäteen kouluttajan tiedot, esim. missä on koulutuksensa saanut. Näitä kouluttajia alkaa olla, kuin sieniä sateella. Osa kirjasta "itseoppineita".

Pallien poisto voisi olla paikallaan.

27.03.2014 07.12
022574333_r
Viestejä: 911
Vantaa

Eikä kannata häpeillä sen oman koiran käytöstä ts. että välttelee siitä kertomista tutuille koiraihmisille tai kouluttajille. Itse kun joskus samaisesta ongelmasta rohkaistuin puhumaan ääneen niin yllättäen moni (sellainenkin kenestä ei olisi heti uskonut kun ulos päin annetaan vaan kuva aina että mitään ongelmia ei koskaan ole) sanoikin että "aijaa noin meilläkin joskus koira käyttäytyi" - kukaan vaan ei halua sanoa ääneen että oma koira puree.

"On helpompi syyttää ongelmakäytöksestä koiran luonnetta kuin selvittää, kuinka luomamme ympäristö vaikuttaa koiran käytökseen." -Victoria Stilwell
27.03.2014 15.53
022446542_r
Viestejä: 18

Nyt treenattu pelkästään kontaktia ulkona, eli pelkästään sitä että keskittyy ulkoiluttajaan muista piittaamatta sekä tulee luokse kun käskee. Hyvin näyttää toimivan.

Tosiaan eihän koirien kanssa ole pakko tulla toimeen. Pistää vaan mietityttämään kun aina kahden vuoden ajan ei räyhännyt tai mitään muille. Yhtenä iltana kävi itseään kaksi kertaa isomman koiran kimppuun puistossa.

Sitten tulikin remmiräyhäys myös. Remmissä räyhätään kaikille vieraille koirille, nyt jopa lapsille.

Lapset kuitenkin tajua, aikasemmin ulkomaalaisia lapsia juoksi perässä kepin kanssa ja koitti tarjota keppiä, kunnes koira olikin jo melkein naamassa kiinni. Myöskin vanhalla asuinalueella samat lapset leikki rappukäytävässä päivittäin jolloin tepi haukkui, rähisi ym niille. Toisaalta tuon ymmärrän.

 

Remmiräyhäystä en ymmärrä, tai syytä siihen. Remmin päässä ulkona ei ole tapahtunu mitään koirien kanssa, ollaan tultu toimeen ja moikattukkin koiria. Uroksille räyhäys puistossa taas voi mennä pallejen piikkiin.

 

Kouluttaja kutsuu ekana :)

www.tarviketepi.fi tarjoaa edulliset lelut ja tarvikkeet koirille.
30.03.2014 04.10
022517179_r
Viestejä: 491
Loimaa
Leo kirjoitti:

Muistaa kuitenkin, että ei se pallien poistokaan aina autuaaksi tee niin sanotusti.

Meillä Leo on kastroitu, se on lähes kolmevuotias ja edelleen se rähjää hihnassa (ollaan koko ajan kuitenkin harjoittelemassa, kun se aloitti sen uusiksi kun pentu tuli taloon), lussuttaa pissoja eikä siedä toisia uroksia lainkaan. Ja on todella dominoiva, edelleen. Eli ei se perusolemus, dominointi ja machoilu hävinnyt yhtään minnekään vaikka niin uhkailtiin (ja jotkut jopa toivoivatkin).

 

Itse samalla mielellä! Pallien poisto ei poista ongelmaa. Leikkaus ok ajatuksena, mutta ongelma voi olla jopa hullumpi sen jälkeen. Suosittelen ensin selvittämään kouluttajan kanssa ongelmaa/syytä tälle käytökselle ennen kuin menee hullummaksi ja sen jälkeen vasta jos näyttää, että tarvitaan ni pallit pois

 

Malinoissin matkassa http://trindysmalinois.blogspot.fi/

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti