Top kissanlelut kaupasta! arvosteluja! (Kissat > Harrastustoiminta)

22.03.2014 14.30
022446022_r
Viestejä: 640

Heipädihei,

Miepä miettisin, kun tänään Mustissa&Mirrissä pyörin, että oispa tämmönen arvostelu-topicci aika lysti. En tämmöstä ostetuista kissanleluista olevaa topiccia löytäny haulla, mutta kertokaa, jos olen väärässä :D 

Mikä on paras lelu ikinä? Mikä hajosi heti? Mikä oli ihan turha ostos? Pelkääkö kissat jotain? Onko vaarallisia leluja? Kertokaa kaikki! Kuviakin saa laittaa mielellään ja kertokaa merkki ja ostopaikka :>

-

Pehmopallo

Mistä?

Saatavilla monesta eri paikasta (mm. ruokakauppoissa olen nähnyt näitä lelupusseissa). Ainakin Faunatar ja Musti&Mirri myy ja useimmat muutkin eläinkaupat.

Hyvät ja huonot puolet

+Halpoja

+Saatavuus

+Kestäviä

+Toimii soololeikissä

-Katoavat helposti

-Kaikki kissat eivät innostu näistä

Muuta

Malkolmin ehdoton lempilelu :D Mikään ei herran mielestä vedä vertoja palloille! Tykkää dipata näitä vesikuppiin, hehe. 

Myös toinen vanhempien kissoista leikkii näillä (12-vuotias leikattu kolli, ulkokissa).

----

Pallorata

Mistä?

Ostin omani Zooplussasta. Olen nähnyt myös Mustissa&Mirrissä jotain ratoja.

Hyvät ja huonot puolet

+Innostaa kissaa tuntikausia leikkimään. Sopii tosi hyvin aktivointileluksi siksi aikaa kun omistaja on töissä/koulussa.

+Ei liian kovaääninen, vaikka kissa riehaantuisikin paiskomaan palloa yöllä

+Kissat eivät ole kyllästyneet rataan, vaikka ostin sen melkein vuosi sitten

+Helppo pestä, jos joku oksentaa sinne :D

+Zooplussasta oli halpa (vissiin jokin ikuinen ALE tolla lelulla 9,90€?)

+Kestävä

-Ihan täysi kynnenjälkiä. Mitenhän hygieeninen tuollainen on? : s

Muuta?

Rataan voi laittaa myös namuja :3

------

"Da bird"

Mistä?

Zooplussasta. En ole nähnyt muualla juuri nimenomaista lelua.

Hyvät ja huonot puolet

+Kissat sekoaa päästään, kun näkevät tämän lelun. Alkavat pitää metsästys-säksätystä. Ehdottomasti paras kissanlelu! Innostava.

+Kissat saa liikkeelle. Ne hyppii ja koittaa tosissaan tappaa "linnun" :D

+Näyttää oikealta linnulta. Pitää vaimeaa surinaa.

+Halpa.

-Hajoaa helposti, mutta onneksi helppo korjata. 

-Vaarallinen pienessä tilassa! Kissa voi hyppiessään loukata itsensä. 

Muuta?

10/10. Oma lempparini. Kaikki kissat ovat tykänneet, jopa vanhempien yrmyt (12-vuotiaita leikattuja kolleja, ulkokissoja). Niksinä voin sanoa, ÄLÄ jätä tätä esille! Omat kissat repii tämän tuhannen päreiksi, jos jätän lelun esille :D Säilytän kaapissa. 

Itte leikitän tällä kissoja ulkona, koska sisällä kissat törmäilee hyllyihin ja pöytiin loikkiessaan korkealle.

------

Trixie-höyhenkeppi

Mistä?

Zooplussasta.  Olen nähnyt myös Mustissa&Mirrissä tätä lelua.

Hyvät ja huonot puolet

-Ei kestä leikkimistä. Keppi katkesi ennen kuin ehdin edes kissan luokse....

-Huonoa tekoa!

-Ei voi heiluttaa, kun se keppi on haperoa muovia...

Muuta?

Taattua Trixie-laatua! Älkää vaivautuko! :<

-----

No, tässä aluksi nyt muutama :D Kirjoitan myöhemmin lisää, koska on tullut saatua ja ostettua leluja aika paljon, krömöm... Aikamoisia lellipentuja ovat vissiin.

 

22.03.2014 15.05
022259801_r
Viestejä: 923
Lahti

Meillä toi pallorata kiinnostaa välillä mutta on aika paljon vailla huomiota. Pikkukissa leikki pennumpana sillä kamalasti. Täytynee mennä kaivamaan komerosta ja kokeilla kiinnostaako enään:D

 

Noi on huippuja meilläkin noi kepit joissa on narrun päässä joku höyhenjuttu:D 20v kissamuorikin innostuu ja pikkuinen ottaa tupsusta kiinni ja vetää mukanansa koko tikkua;D

22.03.2014 16.10
022700261_r
Viestejä: 1759
Espoo

Zooplussan Feather Dancer  on saanut meillä suursuosion. Keppi aiheuttaa Karmassa aina hepulin ja sillä jaksetaan leikkiä vaikka tunti :D Tosin neidin raatelukäsittelyssä se ei kovin kauaa kestänyt, vaikka mahdollisimman varovasti ollaan silti koitettu leikkiä eikä ole suuhunkaan päässyt kuin muutaman kerran. Kong Kickeroo oli puolisen vuotta ihan lemppari myös, mutta ilmeisesti kissanminttu ei enää tuoksu kovinkaan paljon. 

22.03.2014 16.25
022446022_r
Viestejä: 640
Karma kirjoitti:

Zooplussan Feather Dancer  on saanut meillä suursuosion. 

Oh, meilläkin oli toi sama lelu käytössä! En tosin muista mistä se oli ostettu, kun sisko osti sen. Tossa höyhenlelussa se pehmeää muovia oleva kärki tekee siitä tosi hyvän lelun!

Ja sitten kun kissat oli nylkeny sen lelun ajan saatossa kaljuks niin siihen muoviseen rinkulaan pysty ujuttaa uusia sulkia kiinni :D Eli ei ihan kertakäyttöinen! Vasta kun keppikin katkesi, niin sitten jouti roskiin.

 

22.03.2014 17.04
022646475_r
Viestejä: 3049

Tuo pallorata on erittäin suosittu lelu täällä :D Taitaa olla se Huolen suosikki. Yksi ilta leikki sillä kyllästymättä yli 30 min, kunnes otin sen pois siltä. Miinuksena se, että tuo päällysmuovi, jossa tassunmenevät reiät, osa niistä lähtee aika herkästi irtoamaan. 

Mustista ja Mirristä ostettu AFP Fleece ja höyhen onki on myöskin ollut suosittu. Kestänyt jopa yli 5 kiloisen kissan rajun leikkityylin, mitä nyt palasia noista höyhenistä irronnut muutamia. Harmi vaikka ei kaikista huiskaleluista välitä, niin tämän kanssa on innostunut pitkään leikkimään. Huolikin sähisee lähes aina kun tällä leikkii, jota ei ole aiemmin tehnyt yhdenkään lelun kohdalla.

Harmi tykkää myös liikkuvasta hiirilelusta, jonka alla on siis pyörät ja "avain" josta saa sen liikkumaan. Täysin samanlaisen lelun kuvaa en löytänyt, mutta tämä on aika samantyyppinen. Kyseinen lelu ostettu HundSpa:sta Oulusta.

02.04.2014 12.26
022710820_r
Viestejä: 2092
Vantaa

Meillä nuo pehmoiset pallot ovat erittäin suuressa suosiossa! Ainoa miinus on juurikin se, että häviävät todella helposti... Cleolle olen ostanut niitä jo lähes 10kpl, mutta enää kaksi on tallella.. mihin lie ovat hävinneet. :D

Pallojen lisäksi nämä ovat Cleon suosikkeja:

Sekä tietysti erilaiset helisevät hiiret, ja plussaa jos on höyheniä! :D

Muokattu viimeksi: 02.04.14 12.27
02.04.2014 12.53

Mun kissoilla ei mitkään muut lelut ole niin mahtavaa ku ne valkoiset, helisevät hiiret. Ja nekin pitää olla just valkoisia, muun väriset ei välttämättä kelpaa. :D Erilaiset onkilelut ja laser pistävät myös vipinää kinttuihin, tosin meillä kaikki onkilelut menee samantien rikki. 

02.04.2014 17.45
022526369_r
Viestejä: 125
Helsinki

^^ meillä tuollaiset helisevät pallot höyhenillä ovat suosittuja myös. Kissat vaan saavat höyhenet hetkessä irti. Kaipailisinkin ennemmän höyhenittömiä vaihtoehtoja 

 

Lelu: Frolicat Flik ( kuva linkin takana: http://www.frolicat.com/products

+ kissat tykkää; pentu, kastraattinaaras ja kiimaansa kiljuva aikuinen naaras testikäyttäjinä ja uppoaa kaikille

+ sammuu itsestään 10 minuutin kuluttua

+ patterit ovat kestäneet yllättävän kauan 

+ kestää ilmeisen hyvin rajussakin leikissä; Devoni ei ole hellävaraisin leikkiä, laitetta on raahattu, jumitettu, istuttu päällä, purtu jne.

- iso kokoinen

- kallis, Mustissa ja Mirrissä noin 49€ 

 

Lelu: Dogmaze ( http://www.mustijamirri.fi/tuote/buster-dog-maze-/026382/

+ aktivoi kissaa ruokailussa

+ varmasti loistava isoille kissoille! kolme devonia mahtuu leikkimään yhdessä ja ruokailemaan

+ kissat ovat kehittäneet omia tapoja ruuan noukkimiseen, kulho on kuitenkin riittävän painava että kaataminen ei onnistu

- toimii vain kuivaruualla

- suht kallis 

 

 

 

 

 

 

02.04.2014 17.49
022710820_r
Viestejä: 2092
Vantaa
Usva kirjoitti:

^^ meillä tuollaiset helisevät pallot höyhenillä ovat suosittuja myös. Kissat vaan saavat höyhenet hetkessä irti. Kaipailisinkin ennemmän höyhenittömiä vaihtoehtoja

Totta, ne höyhenet lähtee kyllä melko helposti irti.. :/ Meillä taitaa olla ainoastaan yksi, jossa on vielä höyhenet (tai osa niistä) tallella.


 

02.04.2014 18.42
022711290_r
Viestejä: 1828
Turku

Meillä on nuo samat pehmopallot ja tuo leikkirata :'D Nuo pallot eivät ole koskaan kiinnostaneet ja leikkiratakin kiinnostaa joskus. Sen sijaan yksi höyhenlelu on lempilelu ja jaksaisivat jahdata sitä vaikka kuinka kauan. Toinen kissa tykkää foliopalloista ja palloksi rytätystä paperista sekä toinen tykkää pingispalloista.

02.04.2014 19.20
022453159_r
Viestejä: 2336
Kemi

Meillä tuo pehmopallo ei toiminut kun Haiku koitti sen heti syödä. Mutta kestävämmästä materiaalista tehty pallo yhdistettynä Peek-a-Prize -lelulaatikkoon on ollut erittäin suuri hitti.

Tekonahkahiiret on täällä kaikkien suosiossa. Pienen kokonsa vuoksi tosin eivät kauaa näkyvillä pysy ja tällä hetkellä meillä on noita 6-7 sohvan alla tai muualla.

Cat Dancer jaksaa tykästyttää! Samoin riikinkukonsulkainen onkilelu. Bird-keppikin oli, mutta sen elinaika oli niin lyhyt etten viitsi toiste ostaa. :D Riikinkukko säilyy n. 2 viikkoa ehjänä (Bird alle 5 min).

"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." - Mahatma Gandhi / pikkupeto.blogspot.fi
03.04.2014 13.15
022259801_r
Viestejä: 923
Lahti
Tekonahkahiiret on meilläkin must
30.05.2014 10.31
022708116_r
Viestejä: 2684

Hiirilelut on ihan must, etenkin meidän suurelle hiirestäjäpojalle Picassolle. Ne perinteiset jokaisesta elänkaupasta saatavat hiiret on puhdasta rakkautta, samoin kissanmintulla täytetyt hiiret, mutta ehdoton uusi suosikki on Ikean isokokoinen rotta:

Picasso kanniskelee ja viskoo rottaansa pitkin kämppää ja jaksaa peuhaa sen kanssa vaikka kuinka pitkään. On niin liikuttava näky kun toinen kantaa ylpeänä suussaan pään kokoonsa nähden aivan liian suurta pehmoeläintä :D

Tietysti ikuisuussuosikkeja molemmille kissoille ovat laserlelu ja parhaimmat vauhdit aikaan saavat jatko-osalliset huiskat, kuten esim. tuo Haikun linkkaama cat dancer.  Niitä vaan myydään niin harvoissa eläinkaupoissa, megaeläin taitaa olla ainukaisia liikkeitä, joista noita parhausleluja löytyy :/ Onkilelut ei täällä aiheuta niin suurta vauhtirallia koska niillä yksinkertaisesti ei vaan saa niin kovaa vauhtia ja äkkikäännöksiä - ehkä se johtuu leikittäjän taitojen puutteesta, ehkä ei. 
Lisäksi meidän leluissa ei saa olla mitään kulkusia tai muita kolisevia/kiliseviä härpäkkeitä. Kissoja selkeästi häiritsee tuollainen äänimaailma ja se tekee lelusta epämieluisan. Paras mahdollinen aktivoiva ääni on sulkien vaimea kahina ;)

30.05.2014 10.54
022646475_r
Viestejä: 3049

Täällä taas Bird -lelukeppi on pysynyt ihme kyllä ehjänä, vaikka kaksi leikkijää onkin, joista toinen vähän rajumpi leikeissään :) Olen vaan sen toisen osan kepistä jättänt pois, muuten olisi olohuoneen kattolamppu säpäleinä. Tämä Bird -lelukeppi on ollut se kaikkein mieluisin onkilelu näille kahdelle. 

Sitten se rapinalelu. Tämä on ehdottomasti Harmin suosikkilelu Bird -lelukepin lisäksi. Huoli ei ole kyseisestä rapinalelusta kovinkaan kiinnostunut, mutta Harmi tykkää. Ainut vaan että nuo sulat vähän herkempiä lähtemään, vaikka ei Harmin leikeissä ole kuin yksi sulka tähän mennessä lähtenyt.

Snackball on myös ollut Harmin mieleen. Menee aina sitä pyörittelemään kun nälkä iskee, eikä naukuminen tehoa. Huoli ei ole oikein tämän pallon päälle ymmärtänyt. Vaikka tämä onkin pienikokoinen, niin mahtuu vähän suuremmat Thriven raksut sisälle.

Kun Zooplussan tilauksesta puuttui pari euroa että saisi ilman toimituskuluja, tilattiin 3 kpl neulehiiriä, joista tosin vaan yksi on täällä, kaksi meni Huolen veljelle. Tämä neulehiiri on ollut Huolen mieleen, Harmikin tuolla leikkii ja välillä koittaa Huolelta sitä varastaa. Vasta kun tilaus laitettiin menemään, huomasin tuon Egypt Mousen, täytyy sellaiset tilata ensi kerralla.

26.07.2014 16.56
022513317_r
Viestejä: 5

Meidän ragdolleilla on molemmilla ihan omat suosikkinsa. Juju on selvästi linnustaja, joka pitää sulkaleluista. Se retuuttaa mielellään "kanaa" ja villiintyy virvelistä, jonka päässä on sulkia.

Nupun suosikki taas on ns. "cat dancer", eli rautalanka, jonka päässä on perhosta muistuttava pahvilärpykkä. Nuppulainen ei tiedä, miten päin heittäisi volttia, kun ennakoimattomasti liikkuva "ötökkä" aloittaa leijailunsa.

Toimivia leluja ovat myös pallot, pikkuiset hiiret ja erilaiset aktivointilelut (esim. pallo, jonka sisältä putoaa raksuja).

Blogistamme "Hupsu ja tosi höpsö" löytyy kuvia ja videoita, mm. täältä:

http://hupsuja.blogspot.fi/2014/07/puuhamaa-on-janna-paikka.html

http://hupsuja.blogspot.fi/2014/07/super-nuppu-ja-juju-kid.html

Lelumme on tilattu Zooplussalta, jossa oli hvyiä kesätarjouksia. Vähiten suosittuja leluja meillä ovat huiskat (ne jaksavat kiinnostaa parin heilautuksen verran) ja "käärmemäiset" teddykarvahännät. Turhiin ostoksiin kuuluvat myös oveen ripustettavat vinkuhiiret ja liian isot "rotat", joita pikku räggärit eivät jaksa pikku suussaan kuljetella. ;)

http://www.hupsuja.blogspot.fi
26.07.2014 17.29
022259801_r
Viestejä: 923
Lahti

Meillä ollaan löydetty Otolle huisin hauskat lelut. Höyhenet on niin parhaita kepin ja narun päässä:D Repi virpomisvitsoistakin höyheniä irti:)

29.07.2014 17.16

Omien ja vierailevien tähtien suosikki on ollut Best Friend Chipper-pupu:

Hintaansa nähden hyvä, piippaa liikkuessa. Saatavilla on ollut ainakin Tarjoustalossa. Tätä on alkanut kissat noutamaan opettamatta :)

Jo mainittu Bird-lelukeppi on Mein suosikki, vaikka minusta saisivat tehdä vähän kestävämmän siitä..

 

Muokattu viimeksi: 29.07.14 17.18
29.07.2014 17.20
022711290_r
Viestejä: 1828
Turku
^ Voisi kokeilla tuota lelua (: Kovasti ainakin metsästävät ötököitä. Nyt vain pitäisi päästä Tokmanniin
29.07.2014 17.53
022446022_r
Viestejä: 640
Vois itekki tuon Best Friendin Chipperin katsastaa :3
29.07.2014 20.31
022690474_r
Viestejä: 985

Mun tietääkseni tuo zooplussan bird-lelu on joku halpa kopio oikeasta da bird- lelusta. Mulla on jenkkilästä ebayn kautta tilattu Go catin samannäkönen lelukeppi ja se on kestäny ihan iät ja ajat, hyvin pysyy sulat ja höyhenet vaikka kissat sille aikamoista kyytiä antaakin :D Ja on meilläkin ihan huippusuosittu lelu. 

http://www.go-cat.com/

To a cat, "NO!" means "Not while I'm looking"
29.07.2014 22.31
022446022_r
Viestejä: 640
Missy, hyvä tietää! Kiitos! Mie sain laiskasti googlaamalla aikoinaan vaa zooplussan "birdien."
20.08.2014 11.42
022646475_r
Viestejä: 3049

Meillä uusimpana leluna Cat Activity Solitaire. Kovasti on molemmat kissat tykänneet. Ainut vaan, että tämä oli ainakin Huolelle ja Harmille sen verran helppo aktivointilelu, heti kun lattialle saivat niin kumosivat kaikki pallot todella nopeasti. Seuraavalla aktivointilelulla siis kai täytyisi vähän haastavampi olla.

Riikinkukkosulkalelu on myös kovassa suosiossa ollut, jonka ostin parisen kuukautta sitten. Lisää huiskia olisi ostettavana.

 

20.08.2014 12.13
022711290_r
Viestejä: 1828
Turku
Meme kirjoitti:

Omien ja vierailevien tähtien suosikki on ollut Best Friend Chipper-pupu:

Hintaansa nähden hyvä, piippaa liikkuessa. Saatavilla on ollut ainakin Tarjoustalossa. Tätä on alkanut kissat noutamaan opettamatta :)

Jo mainittu Bird-lelukeppi on Mein suosikki, vaikka minusta saisivat tehdä vähän kestävämmän siitä..

 


Täältä Tokmannista ei tuota ainakaan löytänyt
 
21.08.2014 14.33

Olen myös etsinyt Tarjoustaloista, ei löydy enää. Ehkä muistin väärin, mutta käy kurkkaamassa S-Market jos tärppäisi, viikko sitten löysin omastani tuollaisen. Tämä chipper on siis pienikokoinen, hiiren luokkaa, ei siis suuri pupu. :)

21.08.2014 16.26
022711290_r
Viestejä: 1828
Turku

Täällä ei ole enää Tarjoustaloa, kaikki muuttuivat Tokmanniksi. Täytyy katsoa, jos löytyisi jostain tuo S-market

07.10.2014 20.15

Onko kukaan testannut täällä vain Zooplussalta saatavaa Aumüller Wellness Mousea? 

Edit:Linkki vielä mukaan:

 http://www.zooplus.fi/shop/kissat/lelut/hoitavat_aktivointilelut/284921

Muokattu viimeksi: 07.10.14 20.17
07.10.2014 20.33
000106829_r
Viestejä: 1459

^ Noi on ihan huippuja :D Koskaan en ole nähnyt noin sekopäisiä kissoja kun tuollaisen heille nakkasin. Suosittelen kyllä lämpimästi. Pitkäksi aikaa riittää kissoille hupia :) Sama juttu tämän kanssa.

 

 

 

Muokattu viimeksi: 07.10.14 20.35
07.10.2014 20.51
022446022_r
Viestejä: 640

Omat kisut ei juuri välitä ees kissanmintusta, mutta valeriaana saa niiden päät ihan sekasin :D Uskomaton vaikutus. Hieman offtopic, mutta joo. Vois ton lelun hankkia, ettei lattia ole aina ihan pöllyssä.

--EDIT.

Hei ostin muuten tosiaan tuon Best Friend:in Chipperin! Löytyi ihan S-marketista ja maksoi nelisen euroa muistaakseni. Filiph rakastaa sitä ihan älyttömästi! Leikkii sillä melkein joka päivä :) Etenkin sen noutaminen on lystiä puuhaa!

++Suosittelen!

Muokattu viimeksi: 07.10.14 20.56
23.10.2014 23.32
022533446_r
Viestejä: 174

Tiedättekö ne muoviset pötkylälelut :D? (Linkki

Siis aivan mahtavia! Tämä saa ainakin mun kissan ihan sekaisin ja on ihan huippu lelun Kiton mielestä. Pomppii hyvin ja mukavan tuntuinen ilmeisesti hampaissa. Meillä on tällä hetkellä toinen putkilo menossa, vanha kun rikkoitui koiran käsittelyssä. Näitä löytyy meiltäpäin ainakin faunattaresta.

Nina Ottossen Cat Pyramid on myös tosi tykätty meillä. Ehkä vähän liian helppo idean tajutessa, mutta aina sitä käydään silti tassulla läppäämässä josko sieltä jotain tulisi. :D

24.10.2014 14.31
022711290_r
Viestejä: 1828
Turku
^ Ostettiin tuollainen putkilo Petolasta mutt eipä se ole kiinnostanut niin paljon kuin pingispallot. Joskus saattaa vähän jahdata sitä mutta ei ole suosittu meillä.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti