Nuoren koiran yksinolo-ongelma (Koirat > Koirien koulutus)

16.04.2014 13.45
Avatar_female
Viestejä: 3

En ollut varma laittaakko keskustelun pentu- vaiko koirankoulutusosioon, joten laitoin sitten tänne.

Meillä asustelee puolivuotias saksanpystykorvauros. Pentu on oppimassa kankeahkon alun jälkeen kovaa vauhtia "kunnon kansalaiseksi" ja vaikka muutamien juttujen kanssa on edelleen hyvin paljon harjoiteltavaa kun nuoresta koirasta on kuitenkin kyse, niin monet jutut on jo hienosti sisäistetty ja parhaillaan käynnissä olevassa pentukoulussa opitaan jatkuvasti lisää. Pentu on ollut kuukauden verran täysin sisäsiisti. Muihin ongelmiin ollaan saatu jo helpotusta, mutta tämä pattitilanne tuntuu vaan jatkuvan ilman minkäänlaista ratkaisua. 

Yksinolemisesta on nimittäin muodostunut meille jo harmaita hiuksia aiheuttava ongelma. Aluksi (kuukausia sitten) yksinoloon totuttelu sujui hyvin ja pentu oli kotona lyhyitä aikoja nätisti yksikseen, kunnes jotain tapahtui. Tällä hetkellä tilanne on niinkin vaikea, ettei edes päästä oven toiselle puolelle ilman jalkoja ja oven karmia vimmatusti raapivaa ja hätääntyneesti ulisevaa koiraa.

Ollaan harjoiteltu alusta asti "paikka"-käskyä sisällä sekä ulkona ja sitä harjoitellessa päästään helposti esim. vessan oven taakse ilman hätääntynyttä koiraa. Ollaan käytetty takkia ja kenkiä päällä varmaan satoja kertoja, jottei niiden pukeminen aiheuttaisi koiralle hätääntymistä. Ollaan yritetty jättää koiralle paljon mieleistä tekemistä ja vaikka mitä muuta odottamaan, mutta heti oven kahvaan tarttuessa koira hyökkää ulko-ovelle ja alkaa kaivautumaan ulos peläten, että jätetään se kotiin. Ennen koira odotti kauppareissujen/asioilla käymisen ajan nätisti autossa ilman mitään ongelmaa, mutta senkin kanssa on muodostunut sittemmin samanlainen tilanne: heti auton sammumisen jälkeen koira yrittää pyrkiä turvavöistään syliin, jottei hän jää vahingossakaan yksin autoon odottamaan. Aikaisemmin hän tuntui viihtyvän siellä hyvin ja katseli mielellään ikkunoista ulos.

Varmaan sanomattakin selvää, että koira on minuun hyvin kiintynyt ja tulisi mukaan joka paikkaan, jos se vaan olisi hänelle mahdollista.

Siispä haluaisin kysyä, että mitä ihmettä tehdä? Miten saada koira pysymään tyynenä meidän poistuessa asunnosta ilman uloskaivautumista ja kurjaa vinkumista? Auttaisiko makuuhuoneen ja olohuoneen väliin viritetty "aita", jolla koira suljettaisiin pienempään huoneeseen? Näin päästäisiin kyllä ovesta ulos, mutta hätääntymisen se ei varmastikkaan auttaisi. Koiramme on meille hyvin rakas, mutta tämä vaikeuttaa elämää huomattavasti, kun yksin ollessa ei pääse edes ruokakauppaan pennun hätääntymisen takia. 

16.04.2014 19.26
Meilläkin on sama ongelma. Meidän pentu on jo 8kk ja pärjää yksin noin 2- 4 tuntia. Ennen yksin jäämistä teen pitkän lenkin. Olen pienentänyt liikkumis tilaa olohuoneeseen ja keittiöön. Ennen kun lähden laitan telkkarin päälle. Jätän aktivointipalloja ja niihin tuoksuvia herkkuja. Pakastan myös kongeja, joissa on maksalaatikkoa sisällä. Piilottelen myös nameja ja sen semmosta.
16.04.2014 22.32
Avatar_female
Viestejä: 3

Me ei edes tällä hetkellä päästä harjoittelemaan sitä varsinaista yksinoloa, kun ei yksinkertaisesti päästä ovesta ulos! Pentu ei vaan suostu jäämään sisäpuolelle ja yrittää meidän lähtiessämme kaivautua itkien ovesta ulos hinnalla millä hyvänsä. Monena päivänä ollaan yritetty parikin tuntia putkeen, mutta ei olla päästy itse ovesta ulos niin, että se olisi jäänyt sisäpuolelle. Kaikenlaiset haukut ja ulvonnat vielä aluksi kestettäisiinkin, mut kun ei olla saatu vähään aikaan edes tilaisuutta harjoitella sitä itse asiaa tuon varsinaisen ongelman takia. Alkaa jo hermot olla vähän kireällä tän asian kanssa...

17.04.2014 00.02
022706418_r
Viestejä: 3090
Jyväskylä

http://www.petsie.fi/forums/1465-koiran-eroahdistus#62897

Aiheesta on pitkä keskustelu jo olemassa. Josko sieltä löytyisi jotain hyödyllistä neuvoa teidän tilanteeseen.

In life the firmest friend, the first to welcome, foremost to defend -Lord Byron
17.04.2014 15.00
Avatar_female
Viestejä: 3
Jeri kirjoitti:

http://www.petsie.fi/forums/1465-koiran-eroahdistus#62897

Aiheesta on pitkä keskustelu jo olemassa. Josko sieltä löytyisi jotain hyödyllistä neuvoa teidän tilanteeseen.

 

Kiitos! Koitan löytää apua sieltä.
 

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti