Aikuinen tuhoava koira (Koirat > Koirien koulutus)

29.04.2014 16.31
022533977_r
Viestejä: 85
Oulu
Alotin uuden aiheen, en jaksanu plaraa kaikkee läpi. Mut mennään asiaan. Ongelmana on ennen niin nätisti käyttäytynyt koira, joka onkin yht äkkii ruvennu tuhoon tavaroita yksin ollessa. Rita on jo seittemän vuotias ,joten hampaat ei vaihdu ja yksin oloon on ehtinyt hyvästi tottuu. Tiedostan sen, ettei koira tahallaan kiusaa omistajaansa ja, että lähes aina käytös ongelmat johtuvat omistajasta. Mitä olen tehnyt väärin? Lisäsin ulkoilun määrää ja testiksi väsytin koiran perinpohjin pyörälenkillä, mutta eih taas kotiin tullessa se oli jostai löytäny paperia, jota sitten silponnu pitkin kämppää. Alkaa oikeesti pinna kiristyy.. aktivointi leluja on ja puruluita on ,musiikki soi yksin olkessa ja ruuan saa heti ku ovi kolahtaa kiinni( sama pätee puruluissa, sitten vasta saa alkaa pureskelee ku ovi menee kiinni.) Ennenku ehin mitää tuhon merkkejä huomata koira kertoo sen itse ilmeellään, huomaan myös heti jos tuhoja ei ole tehty, joten miks ihmeessä se tuhoo ku tietää itekki ,että tekee väärin. Nyt oikeesti tarvin jeesii, meinas sattuu jo isompi vahinko, ku muovikauhaa söi ja veriripulille meni. Tavarat ei haittaa, mut koiran terveys on sen verran tärkee, että tähän on tultava joku tolkku. En haluu menettää tuota oman avuttomuuden takia.
29.04.2014 16.35
022218504_r
Viestejä: 1107
Pori

Ensiksi tuli mieleen jonkinmoinen sairaus/kipu jos tuhoaminen on alkanut yhtäkkiä ja muuten koko elämänsä ollut nätisti. Onko muuten mikään muuttunut (rutiinit, koiran muu luonne, aktiivisuustaso, turkin kunto yms.)?

29.04.2014 18.48
022533977_r
Viestejä: 85
Oulu
Ihan perusterveen olonen kaveri. En huomaa kyllä kunnossa ja luonteessa eroa ,ehkä karvaa irtoo tavallista enemmän, mut seki kyl voi olla vaan karvalähtöaikaa. Pyörävieres lenkillä jaksaa paahtaa. Ruoka maistuu ja tarpeet tekee normisti. Eikö nää oo iha terveen koiran merkkejä. Jostain vaa luin, ett jos koira nukkuu vieressä ja seuraa jokapaikkaan mukana niin se ois liikaa kiintyny ja yksinjäädessä ikävöi perään. Mut miten se nyt seittemä vuojen iässä alkaa yht äkkii nui ikävöijä. Juu myönnän rita nukkuu vieressä ja kulkee kyl aina ku mahollista mukana. Roskienviennissä, tupakilla ,vieraille kun käyn ala oven avaamassa yms. Mut sellasta se meil on ollu aina. Pyrin siihen ,ett koiran ei tartte olka yksin , kuin sen mikä on ihan pakko, eli työ ajan.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti