Runsas aivastelu! (Kissat > Kissojen hoitaminen)

18.05.2014 07.27
022434599_r
Viestejä: 20
Tampere

En tiedä ehtiikö tähän kukaan vastata mutta ajattelin täältä hakea "vertaistukea" kun eläinlääkäriin ei voi soitella sunnuntaisin.

Eli Miku kävi eläinlääkärissä torstaina, ja nyt on sunnuntai. Käytiin hammas- ja korvatarkastuksessa. Eläinlääkäri epäilee, että Mikulla on siitepöly- tai huonepölyallergia, koska ruoka-allergia on vähän niinkuin poissuljettu. Hän laittoi antibioottia ja kortisonia. Lisäksi olen laittanut canofite tippoja korviin, ja puhdistanut korvia, joissa on krooninen tulehdus (curlit...)

Lauantaina MIku alkoi aivastella satunnaisesti, ja tänään sunnuntaina aivastelee todella runsaasti. Harmittaa kun ei oikein osaa tehdä mitään. Voisiko olla kortisonin sivuoire? Tajuan, että järkevintä olisi, jos tuo nyt olisi sitä huonepölyallergiaa. Tätä allergiaa on kuitenkin epäilty jo pari vuotta eikä aivastelua ole ilmennyt lainkaan, vasta eläinlääkärikäynnin jälkeen.

Tietääkö joku kuinka tiheää aivastelun pitäisi olla että siitä tulisi vaikka jotain sydänvaivoja? Ikävä katsoa tuota kun sitä elvästi vähän väsyttää tuo sen aivastelu. Muuten ei ole kipeä, syö normaalisti ja eilen leikki normaalisti. Silmävuotoakaan ei ole, eikä vuotoa nenästä.

Mitä mieltä :x? Pitäisikö vaikka imuroida?

Ai niin, ja rokotusten pitäisi olla kunnossa, eli voisiko eläinlääkäristä olla tarttunut joku muu kuin kissaflunssa?

Muokattu viimeksi: 18.05.14 07.31
18.05.2014 11.50
022453159_r
Viestejä: 2336
Kemi

Aivastelua voi tulla kun kissa nuuskii turhan uteliaasti ja nenuun sattuu päätymään pölyä. Mutta jos tätä ei ole aiemmin ilmennyt, voi olettaa että se on seurausta eläinlääkärikäynnistä. Aivastelun täytyy olla todella runsasta ja kissalle kipeää, jotta se laukaisisi sydänvaivan, toki jos on todettu heikko sydän niin riskit on isommat. Kuinka paljon kisu nyt aivastelee? Voi olla että se on allerginen jollekin kortisonin ainesosalle, joten kannattaa huomenna soittaa eläinlääkäriin ja keskustella lääkkeen vaihdosta. Mutta jos kisu on ruokahaluton ja apaattinen, kyseessä voi olla flunssakin. Kuumeen mittaus ei ainakaan haitaksi olisi. :)

Minkä vuoksi ruoka-allergia on poissuljettu? Ilmeneekö oireita vain tiettynä aikana vuodesta tai muuten mikä on yhdistettävissä esim. huonepölyyn? Krooninen tulehdus kuitenkin tosiaan viittaisi allergiaan, minulla on 2 allergikkocurlia, jotka molemmat reagoivat korvillaan (toinen myös ohimollaan). Kyseessä näillä on ruoka-aineallergia. Toiselle tulee oireita lähinnä joistain teollisista ruuista, toinen taas on usealle proteiininlähteelle allerginen. Meillä on vielä selvityksen alla mitkä kaikki siihen kuuluu, mutta ainakin kana, nauta, katkarapu ja vähintään jossain määrin possu.

Paranemisia Mikurille!

"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." - Mahatma Gandhi / pikkupeto.blogspot.fi
18.05.2014 12.11
022434599_r
Viestejä: 20
Tampere

Kissa aivastelee lähinnä silloin kun liikkuu, siksi mietin calcivirusta tai muuta :/. Aivastelee kuitenkin tunnissa kymmeniä kertoja. aivastuksen jälkeen hienoo nenäänsä tassullaan ja pesee sen, mitään sieltä ei kuitenkaan valu, olen katsonut. Täytyy tuonne suuhun kurkistaa että näkyykö siellä niitä haavaumia tai muuta calcivirusoireita. Tietääkseni tuohonkin kuitenkin rokotetaan yleensä??
Kortisonia laitettiin kerran pitkäaikaisena pistoksena joten siellä se valitettavasti  vaikuttelee vielä pari viikkoa. Täytyy tosiaan kysyä, voisiko johtua siitä.

Kuumeen mittaisin jos olisi mittari, valitettavasti tässä on tullut muutettua jonkin aikaa sitten eikä mittaria ole ( Tällä hetkellä kuitenkin tosiaan täysin normaali otus, juuri ruokin ja kaikki söi.) Täytyy varmaan kävellä Prismaan ostamaan kuumemittari jos alkaa vaikuttaa omituiselta tuo kisu vielä päivän aikana.

Roka-allergia on poissuljettu koska Miku on hypoallergenisella ruokavaliolla jo valmiiksi. Kyseessä on siis allergia kyllä mutta ilmeisestikin joko huonepölylle tai siitepölylle. Ohimo oli muusina silloin aikanaan täällä myös mutta ruokavaliolla meni pois. 

Meillä oli äitienpäivän jäljiltä kyllä kukkia sisällä..Siirsin ulos. Taas tosin hieman ihmetyttäisi että ei ole aivastanut kertaakaan kukkien ilmestymisen jälkeen paitsi nyt.

Kiitos! Katsellaan.

18.05.2014 12.48
022453159_r
Viestejä: 2336
Kemi

Oijoi. :/ Kissaflunssarokotteessa tulee myös calicisuoja, mutta rokotteethan ei suojaa kaikkia kantoja vastaan, mutta ovat kuitenkin vähintään lieventämässä oireita. Ymmärtääkseni calicin voi testata, joten jos epäilyttää, niin kannattaa käyttää kisu lääkärillä asti alkuviikosta. Ei tuo runsas aivastelu kivalta kuulosta. Ehkä saatte ainakin jotain mikä lieventäisi aivastelua.

Hyvä että ruoka maistuu! Se on aina hyvä merkki, usein hengitystieoireiden myötä tulee myös ruokahaluttomuutta varsinkin jos hajuaisti heikkenee.

Siitepölyallergia tulisi vain tiettynä aikana vuodesta, jos Mikulla on korvien kanssa ongelmaa ympäri vuoden, niin silloin allergia on muualla. Pölyallergiaa voi lähteä selvittämään, mutta jos oireet ei katoa niin kannattaa varalta kokeilla ruuan vaihtoa. Hypoallergiselle ruuallekin voi olla allerginen.

"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." - Mahatma Gandhi / pikkupeto.blogspot.fi
18.05.2014 13.42
022434599_r
Viestejä: 20
Tampere

Juu siis ilmaisin asian hieman väärin. Mikulla on myös ruoka-aine allergia, mutta ei voi olla tähän syynä, kun ei syö kuin yhtä ruokaa ja entiset oireet meni pois tähän ruokaan vaihtamalla jo vuosi sitten. Mietin itsekin että voisi hyvin olla hypoallergeeniselle ruoalle allerginen, kun siinäkin näyttää jotain ihme kuituja olevan, mutta iho-oireet tosiaan sillä lähti ja pois ovat olleet. Korvassa on myös hiivaa ja ilmeisesti curliksikin ahtaat korvakäytävät, niin siellä se vaan pysyy se tulehdus. Ulkokorvassa onneksi.

Kumma juttu kyllä tämä mutta katsotaan mitä eläinlääkäri on huomenna mieltä. Nukkumaan tuo pystyy aivastelematta.

18.05.2014 14.28
022453159_r
Viestejä: 2336
Kemi

Kauan korvatulehdukset on jatkuneet? Putsaatko korvia säännöllisesti korvanpuhdistusaineella? Se irrottaa korvavahaa ja ehkäisee tulehdusten syntymistä, Virbacin Epi-otic on hyvä ja riittoisa sännölliseen puhdistamiseen esim. 2-3 vk välein vaikun ollessa runsasta. Liian tiheään ei kannata putsata, se ärsyttää korvaa ja vaikun eritys lisääntyy. Toki lääkekuurit on eri asia. Toivottavasti allergian syy selviää. :) Saattaa olla, että allergia on siirtynyt iho-oireista korvaoireiksi, mutta jos teillä on pääepäilynä pöly niin siitä on hyvä lähteä liikkeelle.

"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." - Mahatma Gandhi / pikkupeto.blogspot.fi
27.05.2014 21.19
022434599_r
Viestejä: 20
Tampere

Eläinlääkärille soitettu ja sanoi että kissaflunssa on saattanut tarttua rokotuksista huolimatta, sillä silmät alkoivat vetistää viikonloppuna. Käski katsella vielä muutaman päivän. Nyt on otus terve : D

Muokattu viimeksi: 27.05.14 21.19
28.05.2014 12.52
022453159_r
Viestejä: 2336
Kemi

Ihanaa. :)

"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." - Mahatma Gandhi / pikkupeto.blogspot.fi
29.05.2014 21.05
022646475_r
Viestejä: 3049

Anteeksi, ilmeisesti aloittajan "ongelma" ratkesi jo, mutta kirjoitan kumminkin :D Eli Huoli oli luovutusiän jälkeen kova aivastelemaan. Eläinlääkärillä rokotusten yhteydessä kyseltiin asiasta, epäili että Huoli ja tämän veli, joka lähti myös samalla kertaa rokotettavasti, olisivat saaneet "kasvattajan" luona kissaherpeksen, kun Huoli aivasteli ja tämän veljellä silmät vuoti. Kuulemma myös molemmilla nenä oli sen oloisia että saattaisivat vuotaa. Huolen vanhetessa tämä aivastelu alkoi vähenemään, nykyisin aivastaa vain harvoin. Eli olikohan tässä kyse tuosta kissaherpeksestä, vai jostain muusta? Kipsulla kuitenkin edelleenkin silmät vuotaa välillä enemmän ja välillä vähemmän.

31.05.2014 20.34
022434599_r
Viestejä: 20
Tampere

Niin, no, hyvä kysymys kun Mku on kuitenkin 6v jo ja nyt vasta alkoi mitään oireita tulla, eikä ole eläinten kanssa ollut muuten missään tekemisissä. Mutta parani tosiaan kyllä. Kissaflunsaan voi aiheuttaa joko bakteeri tai virus. Huolen tapauksessa herpekseltä vaikuttaa sen perusteella mitä asiasta luin pari viikkoa sitten, että voi uusia monia kertoja ja säilyy elimistössä. Mutta eläinlääkäriltä sain sellaiset ohjeet että vaikka kestäisi kauankin niin ainoa ongelma on kissan senhetkinen olotila, eli ainoastaan jos hengitys vaikeutuu, ruokahalu menee tai on kuumetta niin on syytä huoleen. Mutta kissoilla voi myös esiintyä siitepölyallergiaa, kumma kyllä, eli jos on kausittaista niin voipi olla sitäkin.

31.10.2014 01.53
000113779_r
Viestejä: 2684

Picasso on tämän viikon ajan aivastellut todella runsaasti. Pärskäisyt ovat kosteita ja esim. jos oma käsi sattuu olemaan aivastuksen kantoalueella, iho selvästi kostuu kuin suihkepullolla olisi suihkauttanut. Nenästä tai silmistä ei tule vuotoa. Ruokahalu ja vessa-asiointi normaalia. Korvat normaalit. Ehkä tavallista hieman vetäytyvämpi ja väsyneempi. Leikkiin kuitenkin innostuu ihan yhtä herkästi kuin muutenkin. Paminalla ei minkäänlaisia oireita.

Kuumemittaria en valitettavasti omista. Kissa ei kuitenkaan tunnu tavallista lämpöisemmältä. Äsken se tosin kyhjötti pitkään (viileällä) lattialla. Jokseenkin kummallista.

Koiranpentumme kärsi jonkinlaisen pienen syysflunssan viime viikolla. Oireet olivat lähinnä aivastelua, liman kakomista ja väsymystä ehkä hieman silmien rähmiintymistä. Voisiko olla, että koiran flunssa on tarttunut nyt Picasslle? Jännä kuitenkin, että Pamina on välttynyt taudilta vaikka nimenomaa se on paljon kontaktissa koiraan ja sen ruoka-astioihin.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti