Kissanpennun nirsoilu (Kissat > Kissojen ruoka)

20.08.2014 12.43
Avatar_female
Viestejä: 3

Täällä olisi tämmöinen 10vikkoisen pikkuisen omistaja.

Ensimmäinen kissa siis ja tässä kovasti mietin, että onko pienen käytös normaalia.

Kuivaruoka (Friskies:in Junior kuivaraksut) menee melkeinpä moitteetta. Käy monta kertaa päivässä, pieniä annoksia napsien ruokakupilla. Mutta märkäruokaa en ole saanut kissaa syömään. 

On kokeiltu kaikkea sekä kastikkeessa että hyytelössä, mutta kissa nuuhkaisee kuppia pari kertaa.. sitten alkaa ikäänkuin "peittää" ruokakuppia, raapimalla lattiaa kuppia kohti. Ei aluksi tehnyt tätä kuivamuonan kohdalla, nyt tekee joskus senkin kanssa, kun yritin vedessä vähän raksuja liuottaa että tottuisi pehmeämpään ruokaan.

Miten saan kissan syömään märkäruokia? On kokeiltu vähän kerrassaan laittaa kuivaruoan sekaan, olen kokeillut nostaa kuivamuonan pois ja jättää märkäruoan tilalle, mutta kissa ei sitten syö ollenkaan.

Neuvoja?

20.08.2014 14.20
022453159_r
Viestejä: 2336
Kemi

Kisu on turhan aikasin luovutettu, kissanpentujen luovutusikä on 12 viikkoa. :/

Mutta asiaan, kuivaruoka ei ole lainkaan pakollinen osa ruokavaliota ja aiheuttaa usein nirsoilua, joten jos märkäruoka ei maistu, kuivaruoka kannattaa jättää pois. Se kuivattaa kissaa turhaan (kissoilla heikko janontunne, liian kuiva ruokavalio voi johtaa virtsatie- ja munuaissairauksiin) ja sisältää paljon kissalle haitallsta turhaa, kuten kasviperäisiä aineita (uhkana virtsakiteet, diabetes, hammassairaudet) ja huonolaatuisemmissa myös keinotekoisia lisäaineita, jotka mm. lisäävät syöpäriskiä.

Kissa on lihansyöjä ja tarvitsee paljon laadukasta eläinperäistä ravintoa voidakseen hyvin. Kissan ruokavalioon ei kuulu viljat ja sokeri ja ruokien olisi hyvä olla pelkästään eläinperäisiä. Markettiruuat kannattaa jättää hyllyyn ja ostaa ruuat eläinkaupasta tai netistä, kuten Zooplussasta. :) Jos lähettyvilläsi on Musti ja Mirri, siellä hyviä märkäruokia on Natures:menu, Animonda Vom Feinstein, Bozita, Porta 21 kitten ja Applaws kitten. Zooplussassa hyviä edellämainittujen lisäksi (tosin natures:menua sieltä ei saa) on Animonda Carny, Grau viljaton ja Miamor Ragout Royale.

Onko pentu suostunut syömään märkäruokaa synnyinkodissaan? Voit sekoittaa raksuja märkäruuan joukkoon (tai märkäruokaa raksujen joukkoon) aluksi ja pikkuhiljaa vähentää raksujen osuutta. Raksut kuitenkin kannattaa vaihtaa laadukkaampaan, kuten Applawsiin tai Thriveen, näitä saa eläinkaupasta ja Zooplus-nettikaupasta. Pentua ei toki ole hyvä paastottaa, mutta ei myöskään pitää pelkällä kuivaruualla. Jos ruoka ei maistu kun siihen on märkäruokaa sekoitettuna, kokeile pienemmällä märkäruokaosuudella ja tarjoa pelkästään ruokaa, jossa on märkäruokaa mukana. Huolehdi kuitenkin, että pentu syö jotain vuorokauden aikana. Tsemppiä! :)

"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." - Mahatma Gandhi / pikkupeto.blogspot.fi
20.08.2014 15.02
Avatar_female
Viestejä: 3

Pentu on siis otettu huostaan tosi törkyisen papan kotoa, jonka narttukissa oli tullut kotiin maha pystyssä ensin karattuaan. Pappa itse soitti että josko pennut voisi hakea pois, hän kun ei niistä pysty huolehtimaan.

Pappa väitti että kissat on 12 viikkoisia, mutta ystäväni joka haki kissat huostaan, sanoi että ei ole niin vanhoja vielä. Kun taas äitini, joka aikaisemmin kävi kylässä, sanoi että kissa on hyvinkin 12 viikkoinen. On kuulema potra poika.

Pappa oli syöttänyt pennuille ilmeisesti pelkkää jauhelihaa. Tänne tullessaan on syönyt vain näitä Junior naksuja ja märkäruokaa kyllä haistellaan, mutta kuopimisen jälkeen päälle äänekkäät maukumiset ja keititön ympäri kävelyt. Tai jos en nosta kuivaruokakuppia pois, poju haistaa märkäruokaa, ja hetken lattiaa raavittuaan mussuttaa raksujaan. Vettä (ja kerran päivässä tarjotun maitotilkkasen) juo kyllä ihan normaalin oloisesti. Tätä sekoittamistakin on kokeiltu.. teelusikallinenkin märkäruokaa aiheuttaa sen lattian kuopimisen. Annoin pojalle jauhelihaa testimielessä, että josko sitä söisi.. ja söihän se! ..nyt vaan ei maistu edes enää ne kuivanaksut. Tekee samaa kuopimis-ideaa kun märkäruoan kanssa.

Sitten kuitenkin yrittää popsia jotain pieniä, kenkien mukana sisääntulleita kiviä.. >.> Imuroin päivittäin, ja jostain se olevinaan aina jonkun kiven kaivaa.

 

Alkaa keinot loppua.. :(

Muokattu viimeksi: 20.08.14 15.22
20.08.2014 15.22
022453159_r
Viestejä: 2336
Kemi

Jos kisu olisi saanut pelkkää jauhelihaa, uskoisin että luusto olisi hyvin heikossa kunnossa nyt. Märkäruokakaan ei ole pakollinen ruokavaliossa, joten jos jauheliha maistuu, kuulostaisi että raakaruokinta olisi teille hyvä ratkaisu. ;) Siinä ei syötetä kissalle teollisia ruokia, vaan raakaa lihaa, lihaisia luita ja sisäelimiä sekä lisäravinteet. Paras ja luonnollisin ruokavalio kissalle. :) Siinä toki joutuu opiskelemaan kissan ravitsemustarpeista, jotta ruokavalion saa koottua oikein, mutta loppupeleissä raakaruokinta ei ole vaikeaa kasvavan pennunkaan kanssa. Olen kirjoittanut raakaruokinnasta jutun blogiini, sen lisäksi tietoa löytyy mm. täältä kissojen barf-ketjusta ja myös facebookista kissojen raakaruokintaryhmästä.

Toki voit halutessasi myös kokeilla sekoittaa jauhelihaa märkäruokaan, jos se olisi maistuvampi yhdistelmä.

"Happiness is when what you think, what you say, and what you do are in harmony." - Mahatma Gandhi / pikkupeto.blogspot.fi
20.08.2014 15.25
Avatar_female
Viestejä: 3

No tuota märkäruoka/jauheliha sekoitusta en olekaan vielä kokeillut.

Kokeillaan sillä sitten seuraavaksi jos ei nämä äidinkään tuomat ruoat ala maistua ollenkaan.

 

Kiitos tosi paljon vastauksesta. Alko jo tuntumaan ettei ole enää mitään keinoja tuon kanssa, ja luin kauheita kauhutarinoita siitä miten on virtsakiviä ymsyms. kun on liikaa naksuja syöty. Niin niistä yrittäisin päästä miellelläni vähemmälle, kyllä.

26.08.2014 12.42
022708116_r
Viestejä: 2684

Aina tulee niin paha mieli kisuraasujen puolesta :( liikaa kohdellaan kaltoin näitä upeita eläimiä!

Kovasti nyt tsemppiä pennun ruokintaan! Eiköhän se siitä ala sujumaan kun pentu vielä paremmin kotiutuukin :) 

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti