Koiran selkäviat (Koirat > Koirien hoitaminen)

17.09.2014 18.37

Onko muilla kokemusta koirien selkävioista?

Ritulla todettu liikaluutumista viimeisessä nikamassa ja hoitona akupunktio ja tarpeen mukaan särkylääke kuuri.

Epäilys selkäviasta lähti, kun neiti alkoi peitsata tosi paljon, ja selästä rapsuttelu alkoi kutista epäilyttävän paljon. Röntgenissä selvisi tämä ilkeä vaiva.

      Se on pakko ollut hyväksyä, että nopeaa ja vetreää siitä ei enään saada. Talvella on vaikea pitää selkä kunnossa kun talvella lunta on niin paljon, että liikkuminen on selälle tosi raskasta, joten Dobolla pidämme selän lihakset kunnossa.

Muokattu viimeksi: 18.09.14 19.21
17.09.2014 19.35

Meidän saksanpystykorvalta löytyi keväällä 2010 selkärangasta kahdesta nikamavälistä luupiikit, lannerangassa sijaitseva enemmän murhetta on aiheuttanut vuosien varrella. Oireili siis alunperin ontumalla vasenta takajalkaansa. Aluksi oli Rimadylillä jonkin aikaa, yli vuoden oli myös kokonaan ilman lääkkeitä. Välillä pidin myös BOT:in verkkoloimea ja minusta kyllä tuntu, että siitä oli hyötyä. 

Nyt koira asuu vanhemmillani ja pian kaksi vuotta on ollut kokoajan kipulääke päällä, Gabapentin tällä hetkellä. Lääkkeet tuli takasin kuvioihin, kun meni yksi talvi tosi kipeäksi ja kerran sen jälkeenkin liukastu ja oli taas kipeänä. Uudet kuvat selästä otettiin olikohan 2013, lannerangan piikki oli kasvanu lisää luuta ja lääkäri oli sitä mieltä, että Taavi on yllättävän hyvässä kunnossa selkämuutoksiin nähden, kun jollain koirilla tuollaiset voisi aiheuttaa halvausoireitakin. Tällä hetkellä on kuitenkin edelleen adhd teräsvaari, kun vaan ite tajuais ottaa välillä vähän rauhallisemmin. Diagnoosi tuntu aluksi kuolemantuomiolta, mutta tosi hyvin tuo on porskuttanu tähän asti, vaikka on ollu pari huonompaa jaksoakin välissä.

17.09.2014 21.09
Avatar_female
Viestejä: 4350

Mistä aloitetaan? Minulla on kolmekin eri tavoin selästään ongelmallista koiraa.

Simmulla on vaikea spondyloosi, lisäksi kiinnikasvaneita ja epämuodostuneita nikamia, ahtaita nikamavälejä ja mitähän kaikkea. Se on ollut täyseläkkeellä jo viimeiset 7 vuotta. Sen eläköittäminen oli rankka paikka sillä se oli edustuskoirani ja täydessä työkunnossa. Paitsi että se oli minulle rankkaa, meinasi koiran järki pettää.

Naksulla oli vasta viimeisissä röntgenkuvissa pieni spondymuutos ja se on jo miltei 10. Karjakoirilla on paljon sukurasitteisia selkäongelmia.

Tirpulla on teknisesti puhdas ja terve selkä, mutta sen rintaranka retkahti pentumahan kanssa ja vei monta vuotta saada se taas normaaliin kuntoon.

19.05.2015 13.19
000104479_r
Viestejä: 3357

Kysympä täältä kun ei oikein löytynyt muuta hyvää ketjua.

Onko jollain ylimääräinen lannenikama? Miten sitä on hoidettu ja pystyykö koira asumaan kerrostalossa missä ei hissiä?

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti