Kissanpentu maukuu. :( (Kissat > Pennut)

24.11.2014 18.49
Avatar_female
Viestejä: 2

Haettiin lauantai iltana eläinsuojeluyhdistykseltä elokuussa (tarkasta päivämäärästä ei varmuutta) syntynyt kissanpentu. Pennut olivat imeneet emonsa nisää luovutukseen asti. Sijaiskodissa oli monta kissaa sekä neljä koiraa ja nyt tämä pentu tuli itselleni ainoaksi kissaksi. 

Varsinainen huolen aihe on, että pentu on maukunut melkein koko ajan tänne tultuaan. Ainoastaan silloin kun se syö, nukkuu tai leikkii, maukuminen lakkaa. Myös yöllä pentu saattaa mennä useamman kerran olohuoneeseen ja vain istua äänekkäästi mouruten. 

Voiko kyseessä olla vain normaali emon ikävä ja vieroituksen tuska? Maukumista on kuitenkin jatkunut jo kaksi päivää eikä loppua näy. Asia ahdistaa, sillä minulla ei ole mahdollisuutta ottaa toista kissaa. 

26.11.2014 12.42
022446022_r
Viestejä: 640

Se saattaa tosiaan kutsua sisaruksiaan/äitiään :( Jos maukuminen ei lopu, niin suosittelen käymään otuslääkärissä, sillä se voi olla myös merkki sairaudesta.

Syö siis normaalisti? Onko turkki, silmät, suu ok? Ootko kokeillu feliwayta?

02.04.2015 15.11
000110899_r
Viestejä: 203

Hankimme juuri kissanpennun kaveriksi toisen samanikäisen. Ensin haettu on ollut hiljainen ja helppo tapaus, mutta tämä uusi pentu, Louhi, on kova käyttämään ääntä.

Louhi maukuu aina yksin jäädessään. Eli esim. silloin kun se itse kävelee viereiseen huoneeseen tai suljettaessa eri huoneeseen. Enää emme eristä eri huoneeseen ja meteli onkin helpottunut huomattavasti. Louhi silti edelleen huutaa erityisesti öisin, vaikka vapaa pääsy onkin joka puolelle asuntoa ja toinen kissa on kaverina. Lisäksi neiti maukuu myös välillä silittäessä ja välillä ihan muutenkin vaan.

Onko tämä nyt eroahdistusta, seuran ja palvelun vaatimista vai ihan vain suurta rakkautta omaa ääntä kohtaan?

Voiko tätä huutelua jotenkin vähentää? En todellakaan arvosta tätä turhan oloista mölisemistä, kun kisusta kuitenkin lähtee varsin kova ääni (= häiritsee ihan huomattavasti nukkumista).

02.04.2015 16.12
022700261_r
Viestejä: 1759
Espoo

Voi olla ikävää ja tylsistymistä, mutta ilmeisesti pentu oli rotumixi (sfinx ja cornari)? jonka vanhemmat on rotutyypillisesti hyvin, hyvin äänekkäitä ja puheliaita. Eli on aika todennäköistä, että mölinä on osaksi myös rakkautta omaa ääntä kohtaan ja tulee jatkumaan ainakin jonkin verran myös tulevaisuudessa. 

Rotutyypillisiä ja sellaisia asioita joista kissa ihan luonnollisestikkin tekee ja on oppinut niin jo lapsuudenkodissaan voi olla vähän vaikea karsia pois. Öisin kissan voi opettaa hiljentymään, eli aktivoimalla tarpeeksi etenkin iltaisin ja antamalla tarpeeksi välineitä myös itsenäiseen leikkiin. Totuttaminen omaan päivärytmiin on myös tärkeää, eli vähän katselemalla että kissa ei nuku suurta osaa päivästä ja touhua suurta osaa yöstä eli kääntämällä nämä toisinpäin. 

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti