Aamuyön huutaminen (Kissat > Kissojen hoitaminen)

14.01.2015 06.46
Avatar_female
Viestejä: 10

Hei.

Aiheesta on jo monia keskusteluja mutta näin uutena ihmisenä täällä ajattelin aloitta uuden. 

Meidän kissa on pian vuoden ikäinen leikattu kolli. Ongelma on aamuyöllä alkava maukuminen. Joskus - harvoin - saattaa olla että kissa antaa nukkua yhdeksäänkin asti, mutta yleensä se aloittaa huutamisen kolmen ja seitsemän välillä. Ruoan antaminen ei auta eikä rapsuttaminen. Välillä se nukahtaa kainaloon kun sitä rapsuttaa. Välillä teemme mieheni kanssa kolmivuorotyötä joten pitkät yöunet olisi mahtava joskus saada nukkua. 

Kun kissan perään lähtee huudon seurauksena, se vain juoksee piiloon esim. pöydän alle tai sohvan taakse. Pihalla sitä pidetään narun päässä, mutta sekin on aamuyöstä kurjaa laittaa toinen pihalle ja itse nukkua sohvalla sillä välin, odotellen koska kissa tahtoo takaisin sisälle. Onko Feliway suihkeista apua tähän huomionhakuisuuteen?

Pahin huuto on lähtenyt, aiemmin se huusi päivälläkin, saattoi istua kaikkien tasojen päällä mitä vain keksi, vahtasi .seinää ja huusi. Pois antaminen ei tule kuuloonkaan, kissasta on tullut kuin perheenjäsen näin lyhyessä ajassa. Kuin pieni vauva se minun kotiin tullessa nousee takajaloilleen ja huitoo syliin :) 

Olisiko kellään jotain ideaa aamuyöhuutamisen loppumiseen? =)

14.01.2015 07.15
022579482_r
Viestejä: 960
Paimio

Oletteko koittanut olla kiinnittämättä mitään huomiota tuohon huutamiseen? Totta kai se nimittäin jatkaa käytöstä, jos se saa sen seurauksena aina positiivista huomiota: rapsutuksia, ruokaa tms. 

Onko teillä erillinen makuuhuone jossa nukutte ja saako oven kiinni? Laittakaa kissa oven toiselle puolelle ja koittakaa vain nukkua siitä välittämättä. Korvatulpat voi auttaa, mutta luulisi että kattikin jossain vaiheessa kyllästyy huutamaan jos sillä ei ole mitään vaikutusta.

I dont know! Am I meant to think of everything!
14.01.2015 07.30
Avatar_female
Viestejä: 10

No välillä ollaan koitettu olla huomioimatta, täytyy kokeilla. Siinä on varmasti kova urakka. Ei auta laittaa ovea kiinni, herra osaa avata ovet. Useaan otteeseen laitettu kylpyhuoneeseen, mutta ei aikaakaan kun herra hyppii ovenkahvoihin niin että hetken kuluttua se jo huutaa makuuhuoneessa sängyn vieressä. :D Meinasimme että kääntäisimme oven kahvat niin ettei se saa niitä auki, mutta se ei ole mahdollista noissa ovissa. 

Itselläni on hyvät unenlahjat ja kestän kyllä tiettyyn pisteeseen asti huutamisen, mutta mieheni ei huutoseremonian jälkeen kunnolla nuku. :/   Mutta ehkä se huomiotta jättäminen olis seuraava kokeilu. Luulen kyllä että siihen menee tovi että kissa sen ymmärtää...  Vesisuihkepullo ei oikein toimi, herra tykkää vedestä yli kaiken. Plaaaah, no ehkä tähän joskus joku keino löytyy.=)

 

Onko kellään kokemusta Feliway suihkeista tms? 

14.01.2015 08.16
022708116_r
Viestejä: 2684

Suihkepullo tms. pakotteet ovat myöskin huomioimista, negatiivista, mutta silti huomioimista.

Feliwaysta on monelle kissalle apua, sillä on rauhoittava vaikutus etenkin stressaavien kissojen kohdalla. Voisitte toki sitä kokeilla jos haluatte, mutta viestisi luettua mun käsitys on, että kissa kaipaa virikkeitä ja seuraa eikä niinkään ole stressaantunut.

Kuinka paljon leikitte ja puuhailette kissanne kanssa? Kissa on vielä todella nuori ja virtaa riittää. Energiatasoiltaan samanlainen kissakaveri voisi auttaa. Noin nuori kissa vielä varmasti tottuisikin kaveriin. Ihmisen on todella vaikea vastata aktiivisen yksinäisen kissan seura- ja leikkitarpeisiin (kokemusta on!). Muutenkin lajityypillinen seura joka osaa "puhua samaa kieltä" on tärkeä :)

14.01.2015 08.45
Avatar_female
Viestejä: 10
Asumme vuokra-asunnossa ja vuokraisäntä suostui vain yhteen kissaan. Toisinaan leikitään ja välillä jää kiireiden vuoksi vähälle. Tiedän että kissa on nuori ja vilkas myös sen vuoksi. Täytyy yrittää leikkiä enemmän ☺
26.01.2015 16.59
022650874_r
Viestejä: 54
Oulu

Meillä Oliver huutelee yöllä seurankipeyttä.
Ongelmaan on toiminut se, ettei kissaa vain huomioida. Myös kunnon iltaralli laserin ja onkilelun kanssa on vähentänyt huutelua huomattavasti.

A-AMAZING - A-A-AMAZING!
27.01.2015 11.56
Avatar_female
Viestejä: 29

Meillä tämmönen yömoukuminen ja ovien raapiminen johtunut ihan siitä, että meidän kissumissuilla painaa vielä tuo entisen elämän taakka. Olleet pitkän ajan edellisessä elämässään huonolla hoidolla. Ei pelkästään ravinnon suhteen vaan olleet ns. maastokissoina. Nyt sitten sisäkissoina on totuttautuminen oviin ja ikkunoihin. Ollaan pikkuhiljaa totuteltu valjaisiin ja ulkoiluun, mutta on vielä matkaa...Alussa moukuivat toisilleen ja rähjäsivät. Etsivät omaa tilaansa...Onneksi ovat pohjimmiltaan kesyjä ja sosiaalisia. Tulevat syliin ja nauttivat leikkimisestä ja kiipeilyhyllyillä ravaamisesta. Nuorempi ja uudempi tulokas ( leikattu tytsy, ikäarvio 2  vee)on tällä hetkellä pomo, on kipakampi luonteinen...Meillä kaikki juttelee kissoille ja kissat osallistuu... Aamulehden lukemiseen, lasten läksyjen tekemiseen, lautapelien pelaamiseen, terraarioeläinten ruokkimiseen , siivoamiseen...jne.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti