Bengali lentokoneeseen ensi kesänä (Kissat > Yleistä keskustelua kissoista)

28.01.2015 09.29
Avatar_female
Viestejä: 20

Ajateltiin lähteä ensi kesänä kissamme (bengali) kanssa etelä-Eurooppaan. Ajatuksena olisi lentää ja olla paikan päällä 1.5 kk eli koko kesälomat. Asunto on paikan päällä olemassa jo ja sen saa "bengal-proof":iksi eli kissa ei pääse karkaamaan. Bengalimme on kohta vuoden ikäinen ja siis matkustushetkellä vähän yli vuosi.

Paino on jotain 2-3 kg välillä (arvio), mitä lentoliput esim. Malagaan maksaa kissalle?

Kissa tulisi jalkatilaan omassa kantolaukussaan, koska maukuminen olisi liiallista ruumassa (erittäin sosiaalinen kissa). Mitkä lentoyhtiöt ottaa kissan matkustamoon? Kuulin, että Norwegian ei ota.

Sitten mietityttää että pystyykö ylipäätänsä bengalimme matkustamaan lentokoneessa. Onko olemassa mitään rauhoittavaa mitä kissalle voisi helposti antaa? Lentokoneessa esim. kuuluu kova humina joka on vastaava kuin auton ilmastointi puhallus. Kissaa häiritsee autossa ilmastointi jos se on liian kovalla. Lentsikassa se vain on hurjan paljon kovemmalla. Pystyykö tätä melua eliminoimaan mitenkään rauhoittavalla lääkkeellä, jota kenties voisi lääkäri määrätä? Tiedän Feliwayn, mutta se on suihke ja en tiedä voiko Feliwaytä alkaa suhkuttelemaan lentokoneissa (todellisuudessa suihkepulloa ei edes saa matkustamotilaan viedä). Lentomatka kestää 5-6 h, jos oikein muistan. Onko liian pitkä aika olla kantokopassa? Vessaan kai pääsee jaloittelemaan tarvittaessa. Kaikki tuosta lennosta olisi kiinnostavaa kuulla. Kokemuksia!

Passi pitää hankkia!

Eläinlääkäri varmasti tietää kaikki tarvittavat lisä rokotukset .. joten sen suhteen ei tarvinne miettiä ..

Ajatuksia kaivataan! Jotta pystyisin välttämään virheet, niin kaikki keskustelu on tervetullutta. Monia asioita oivaltaa, kun lukee muiden mietteitä.

PS. Bengalimme on aika arka ja ujo, mutta liikku meidän mukana useasti viikossa mm. autoretkillä ja ei paikoissa kun eläinkaupoissa ja rautakaupassa jne. minne vain se otetaan sisään. Kesällä telttailu oli sen mielipuuhaa. Vaikka on arka yksilö niin bengalina kuitenkin rämäpää ja kaikesta utelias. Ensimmäistä kolahdusta säikähtää, mutta seuraavaa jo mennään kovaa kyytiä tutkimaan, että mikäs täällä paukkuu. Esim elämänsä ensimmäinen uuden vuoden ilotulitus piti nähdä tarkkaan ikkunasta katsellen rakettien räiskettä. Ja sehän se vasta mielenkiintoista olikin!

29.01.2015 00.37
022652288_r
Viestejä: 3637

Kehotan pohtimaan oikeasti sitä, onko kissan ottaminen mukaan lomamatkalle kissan kannalta oikea ratkaisu. Erityisesti, jos koet että lemmikki tarvitsisi lentomatkaamiseen rauhoittavia. Eläinlääkäri pystyy kyllä rauhoittavia antamaan, mutta käsittääkseni eivät hirveän mielellään niitä kuitenkaan määrää... Feliway suositellaan muuten muistaakseni suihkuttamaan koppaan puoli tuntia ennen kissan laittamista sinne, eikä sitä tulisi suihkuttaa kissan läsnäollessa. Sen vaikutus kestää 2-5 tuntia.

Jos nyt kuitenkin päätät ottaa lemmikkisi mukaan, niin lentoyhtiöillä on tosiaan erilaisia käytäntöjä lemmikkien kuljetuksissa. Norwegian kuljettaa Schengen-alueella kissoja ja koiria ruumassa, mutta ei matkustamossa kuin maan sisäisellä lennolla. Finnairilla pääsee matkustamoon (koppa + lemmikki max 8 kg), samoin SASin lennoilla. Finnairilla lemmikki matkustamossa Euroopassa maksaa 40e/suunta, SASilla 66 euroa/suunta. Varmista lentoyhtiöltä, millainen kuljetuslaukku lemmikillä pitää olla ja varaa lemmikin paikka tietysti riittävän ajoissa...

En ole aiemmin kuullut, että kissa pääsisi jaloittelemaan lennon aikana esim vessassa, vaan kissa matkustaa koko lennon ajan boksissansa istuimen alla.

Tässä hyvä artikkeli kissan kanssa matkustamisesta
http://www.felina.fi/nettiklinikka/arkisto/kissa-matkustaa.aspx

 

 

29.01.2015 12.58
Avatar_female
Viestejä: 20

Kiitos Veroschka vastauksesta.

Bengalia ei voi jättää kenekään huomaan, paitsi ehkä jokun kasvattajan luo, jos joku sen ottaisi. (Mutta todellisuudessa tässä tapauksessa ei sekään nyt vielä tule kysymykseen, ehkä sitten kun bengalimme on huomattavasti vanhempi.) Meillä menon ehtona on, että bengali tulee mukaan tai sitten ei mene kukaan. :)  "Rauhoittavina lääkkeinä" ajattelin juuri sitä 1. Feliwayta (pitää katsoa saako niitä tippoina, voisi laittaa tipan pari matkan aikana kopan pohjalle tai 2. Serene-UM linkki:http://www.biofarm.fi/tuote/serene-um-2/  Löysin tuon Serenen googlettamalla, ei kokemusta onko hyvää antaa kissalle, mutta varmasti eläinlääkäri tietää.

Meidän 1 v. Bengali on meistä niin tarkka, että jos esim. poistun ulos postitoimistoon käyntiä varten, enkä ota bengalia mukaan, niin seuraavan päivän vahtii oven luona etten mene minnekkään ilman sitä. Se on tosi älykkö. lol  Tosiaan bengalimme kulkee paljon meidän mukana täällä Suomessa. Käytännössä emme mene minnekkään ilman sitä. Valjaissa kulkee ja nyt talvella huolehditaan, että on lämpöä riittävästi pukemalla pienelle koiralle takoitetun toppatakin sen ylle (kts. näkyy avatatressa tämän ketjun alussa, vaaleanpunainen asu). Sopii hyvin bengalille.

Finnairin matkustamossa matkaaminen kuulostaa hyvältä.

Muokattu viimeksi: 29.01.15 14.08
29.01.2015 13.25
Avatar_female
Viestejä: 20

Outoa, että edellisen vastauksen kirjoittajaksi on vaihtunut eri kuin millä aloitin, mutta olen siis sama kuin tuo aloittaja. Avattaren vaihdoin eilen illalla, joten kuva selittyy sillä.

En ajatellutkaan, että rauhoittavia lääkkeitä on jotain muita kuin feliwayn tyyppiset. Ilmeisesti sitten on .. hmmm .. juu, ei meidän bengali mitään tosi rauhoittavia tarvitse, sen verran tottunut on kaikkeen ulkomaailmaan ja autossa mennään tosi hienosti (lentsikka on kylläkin aivan eri kuin auto), ajattelin vain, että jos sattuu "rämä päälle" lennon aikana, niin joku feliway tai vastaava voisi tasoittaa rämäpään rymisitys haluja. Feliwaytä ei olla koskaan kokeiltu.

Luin jostain, että pyytämällä lentoemolta, kisun saa viedä veskiin jaloittelemaan ja vaikka ilman valjaita. En tiedä onko Finnairilla niin. Pitää kysyä suoraan heiltä. Suuntana meillä olisi Sevilla.

 

PS. .. saas nähdä mikä avatar tähän viestiin nyt tulee ...

Muokattu viimeksi: 29.01.15 13.33
29.01.2015 13.31
000104479_r
Viestejä: 3357

Kirjoittaessasi foorumiviestiä tai kommenttia, niin voit valita millä lemmikillä kirjoitat vai käyttäjänimelläsi. Viesti-ikkunan alapuolella lukee lemmikki ja siitä avautuu palkki mistä valitset kenellä haluat kirjoittaa. En tiedä mikä tulee automaattisesti, mutta samaan viestiketjuun laittaa aina sen millä edellinenkin kirjoitettu.

29.01.2015 13.34
Avatar_female
Viestejä: 20

Kiitos myy94!
 

29.01.2015 13.38
000104479_r
Viestejä: 3357

Ja niin jos haluat vaihtaa edellisen viestin kirjoittajan, se onnistuu muokkaamalla viestiä. Viestiä voit muokata viemällä hiiren viestin yläreunassa olevaan palkkiin, missä näkyy lähetysaika ja lainaus.

29.01.2015 14.09
Avatar_female
Viestejä: 20

Kiitos!  Kätevää .. vaihdoin krjoittajan.

29.01.2015 14.36
022652288_r
Viestejä: 3637

Feliwayta ei saa tippoina, ainoastaan suihkeena ja haihduttimena. Tippoina en uskoisi myöskään sen toimivan - kyse on kuitenkin kissan naamaferomoneista. Feliwayta itse olen kummassakin (suihkeena ja haihduttimena) käyttänyt, mutta en ole merkittävää eroa kissoissa huomannut kun olen niitä käyttänyt. En siis kutsuisi niitä suoraan "rauhoittaviksi", mutta antavat joillekin kissoille sitä turvallisuuden tunnetta ymv, matkustaessa ja uuteen kotiin sopeutumisessa/uusiin kissoihin tottumisessa, luonnollisella tavalla. Ihmeitä nekään eivät tosin tee.

01.02.2015 13.41
022091228_r
Viestejä: 1544
Noin kevuyt kissa voi todennäköisesti matkustaa "käsimatkatavarana". Matkan hinta lienee 40-50 euron luokkaa. Laukuksi varmaan järkevin on kankainen, joka joustaa hieman esimerkiksi penkin alle laittaessa. Kannattaa selvittää myös mahdolliset rokotuspakot - luultavasti ainakin mikrosiru, lemmikkipassi sekä rabies-rokotus on pakollisia. Maakohtaisesti voi tarvita muitakin lääkityksiä.
06.02.2015 19.36
Avatar_female
Viestejä: 20

Kiitos vastauksista, Veroschka ja Cara! Ollaan mietitty ja keskustelin muutama pv sitten erään eläinlääkärin kanssa, kun sain siihen oivan tilaisuuden eräässä tapaamisessa. Näiden perusteella tutkimme nyt vaihtoehtoa, että tekisimme matkan autolla, koska autossa kisu kyllä hyin menisi. Kulkee paljon autossa meidän mukana. Harmi, kun tuo lentoliput olisi niin edullisia. Oletan, että kai sillä passilla pääsee kaikkien noiden Euroopan maiden läpi! Ja joka maan kohdalla pitää katsoa, mitkä rokotukset vaativat kukin. Passi muuten on 10 € ainakin eräällä eläinlääkärillä ja paikka oli Hki, mikäli jotakuta kiinnostaa tietää.

08.02.2015 12.44
022091228_r
Viestejä: 1544
koala kirjoitti:

Kiitos vastauksista, Veroschka ja Cara! Ollaan mietitty ja keskustelin muutama pv sitten erään eläinlääkärin kanssa, kun sain siihen oivan tilaisuuden eräässä tapaamisessa. Näiden perusteella tutkimme nyt vaihtoehtoa, että tekisimme matkan autolla, koska autossa kisu kyllä hyin menisi. Kulkee paljon autossa meidän mukana. Harmi, kun tuo lentoliput olisi niin edullisia. Oletan, että kai sillä passilla pääsee kaikkien noiden Euroopan maiden läpi! Ja joka maan kohdalla pitää katsoa, mitkä rokotukset vaativat kukin. Passi muuten on 10 € ainakin eräällä eläinlääkärillä ja paikka oli Hki, mikäli jotakuta kiinnostaa tietää.
Epäilen, että vähiten stressaava vaihtoehto voisi olla lennättää kissa matkustamossa ja mahdollisimman suoralla lennolla.
16.02.2015 20.44
Avatar_female
Viestejä: 118

Onko Feliway sen kokoinen, että sen saa turvatarkastuksen läpi vietyä? Eikö siinä ole joku kokorajoitus nesteissä, käsimatkatavarassa.

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti