Miten toimia jos koira lähtee jahtiin metsälenkillä? (Koirat > Yleistä keskustelua koirista)

29.01.2015 23.28

Siis miten käytännössä toimitaan, jos metsälenkillä kun vaikka rusakko menee ohi ja koiruus lähtee ajamaan takaa pois näköpiiristä asti tai lähtee vaikka jäljen perässä kulkemaan pois näköpiiristä?

Pitääkö koiraa jäädä samaan kohtaan odottamaan missä koira katosi, löytääkö koira takaisin sinne?

Vai kanttiiko yrittää lähtä siihen suuntaan mihin koira meni ja huudella nimeä?

Kuinka kauan odottaa koiraa siinä samassa paikassa jos sitä jää odottamaan? Jos menee vaikka tunti tai yli eikä koiruutta näy tai kuulu.

Nemolla ei nyt tuota riistaviettiä ole, että sitä ollaan pidetty kyllä irti metsässäkin, mutta Nanaa ei olla edes kokeiltu, vaikka muuten pysyykin melkein Nemoa helpommin irti on sen metsästysvietti sen verran vahva, että on jo hihnassakin pidättelemistä ja rauhoittelemista kun näkee pupujussin.

Mutta Nemolla on viimeaikoina taas tullut se, että jos se saa jäljen mitä seurata, menevät korvat täysin lukkoon, onneksi nyt talven syvien lumien kanssa olen saanut sen pyydystettyä kun korvat ei toimi ollenkaan ja hysteerisenä nuuskii niitä jälkiä vaikka nostaisi koko koiran ilmaan niistä...

Yleensä kyllä pidetään irti vain omalla pihalla ja turvallisilla/aidatuilla alueilla, mutta kysynpä jo ihan tulevaisuuden koiruuksiakin varten.

Elikkäs jos koira nyt joku kerta katoaisikin sinne pusikoihin pois näköpiiristä miten toimisin?

 

Muokattu viimeksi: 29.01.15 23.28
29.01.2015 23.39

Meil ollaan tehty yleensä niin et kerran kutsutaan ja jos ei tulla niin kävelen pois johonkin tiettyyn pisteeseen asti vaikka kotiin jos ei oo teitä. Koirat osaa kyllä tehokkaasti käyttää nenäänsä. Se on turhaa ruveta huutaa koiralle joka pääsee jahtiin kun ei se kuule mitään :D tai sit yksin kertasest pitää vaan pitkällä hihnalla ni ei tarvii ottaa riskiä et koira lähtis sen riistan perään. Näin vältytään monelta onnettomuudelta (koira katkoo metäs jalkansa, juoksee auton alle ym) jos edes vähänkään epäilee niin en suosittele pitämään vapaana. Pitää sitten vapaana aidatulla alueella.

Elämäntapana Siperianhusky <3 karvakoirat.blogspot.fi
29.01.2015 23.44

Ja tosiaan kun Nanassa dreeveriä niin ei varmaan kovin helppoa (ellei mahdotonta) opettaa pois tuota metsästysviettiä.

Elämäntapana Siperianhusky <3 karvakoirat.blogspot.fi
29.01.2015 23.59

Nanaa ei olla koskaan pidettykään kuin aidatuilla alueilla irti, ei olla haluttu riskeerata tosiaan kun huomaa jo hihnassa miten vahva se vietti on, jos on rusakko juossut ohi niin saa monta minuuttia koiraa rauhoitella ja yrittää saada se kiinnittämään huomio johonkin muuhun suuntaan kuin minne jänö meni.

Nemon kanssa ei ole ennen ollut ongelmaa, mutta nyt on kunosta tullut sellainen sille, että se jää siitä ihan kiinni niin ei varmaan tosiaan uskalla sen kanssa enää riskeerata kun tosiaan kaikki nuo meidän lähimetsät on sellaisia, että teitä kodin ja metsän välissä niin ei uskalla jättää koiruutta sinne hortoamaan, muutenkin pieni sheltti helposti on näin talvisaikaan vaikka ilvekselle helppo saalis ja susiakin täällä päin ollaan havaittu aina silloin tällöin.... 

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti