Nyt olis etsinnässä väliaikainen markettisapuska lihan rinnalle (Kissat > Kissojen ruoka)

22.04.2015 00.16
022359804_r
Viestejä: 88
Jyväskylä

Okei otsikko on ehkä vähän huono mutta niin.

Meillä on normaalisti Samballa vaan eläinkaupasta (pääosin zooplussalta) tilattuja ruokia sekä raakaa lihaa jossain määrin satunnaisesti. Samba kun on aika nirso tuon lihan kanssa, mm. laiska pureskelemaan :D Se tykkää eniten applawsin ja almo naturen pussi ja purkki ruoista sekä nyt zooplussalle oli uutuutena tullut mac's merkkinen ruoka johon myös tykästyi (onneksi, koska on ollut hankala löytää tälle neidille maittuvaa TÄYSravintoa)
Plus se yleensä kyllästyy täysravintoon parin kuukauden jälkeen ja täytyy taas etsiä joku uus täysravinto mitä se taas malttaa pari kk syödä :D
Kyllästymisen merkkejä ei kuitenkaan koskaan näy näiden täydennysravintojen kohdalle (eritoten luottomerkkien: applaws ja almo)

Meillä syötetään ehkä kerta puoleen vuoteen satunnaisesti jotain markettisapuskaa näiden kunnon ruokien ja lihojen ohella.
Nyt kuitenkin iski iso taloudellinen kolhu enkä pysty tytölle zoolta tilaamaan sapuskoja tai käyttämään mitään isoja määriä rahaa ruokaan.
ONNEKSI pakkasessa on reippaasti vielä broilerin suikaleita, broilerin jauhelihaa sekä naudan jauhelihaa.
Sekä 12 pussia applawsiakin löytyy.
Nämä nyt ei kuitenkaan tältään riitä kesäkuulle asti jolloin rahatilanne vasta selkiintyy, joten mitä markettiruokia uskaltaisin syöttää näiden rinnalla?
Olen syöttänyt aiemmin niin pieniä määriä ja niin harvoin että en tiedä olenko osannut valita oikeita merkkejä.
Olen yrittänyt tsekata ettei ois viljoja ja sokeria, mutta eritoten sokerilta on tosi hankala välttyä :/

Mä tein pientä tutkimusta ja korjatkaa jos oon väärässä, mutta ite tulin siihen tulokseen että voisko nää olla ihan ok väliaikais sapuskaks lihojen rinnalle tonne kesäkuun puoli väliin asti kun pystyy taas zoolta tekemään ison tilauksen?
Antakaa myös vinkkejä jos tiiätte ite jotain :)

Prima cat merkiltä lähes kaikki ruoat, käsitykseni mukaan ei sisällä viljaa eikä sokeria ja tuntu olevan korkea lihapitoisuus.
Ainut ongelma, mistä saa? Mitä maksaa?

Shebassa jotkin ruoat ovat semmosia mitkä _ei_ sisällä vehnää eikä sokeria, mutta harmi sitten että se lihapitoisuus on vaan 4 % :/
Sheballa on kyllä niitä luxuries sarjan ruokia mutta hinta sama kun almolla ja almo laadukkaampaa.

Perfect fit in home, 14 % lihaa, käsittääkseni ei mitään ylimääräistä?

Pirkka tonnikalaa ja katkarapuja kastikkeessa 80 g purkki.
Hyvä lihapitoisuus, ei mitään ylimääräistä, mut miks mulla on semmonen muistikuva että hinta pyörii almon ruoan kieppeillä ja ei kuitenkaan ole ihan niin laadukasta?

http://www.k-ruoka.fi/pirkka-tuotteet/pirkka-kissan-katkarapu-lohiateria-100-g/
(tai saman sarjan riista-ateria)
Ihan jees lihapitoisuus, sokerista miinus.

Mitä enemmän tapaan ihmisiä, sitä enemmän pidän kissastani
22.04.2015 08.00
022438131_r
Viestejä: 1638
Helsinki

Korjaus ainakin tuohon Sheban lihapitoisuuteen. Ne kanaa (4%) merkinnät tarkoittaa, että tuotteen lihasta on vähintään 4% kanaa, jolloin sitä voi väittää esim. kanapateeksi. Siinä voi olla vielä 80-96% esim. nautaa ja sikaa sen kanan lisäksi eli kokonaislihaprosentti voi olla hyvin lähellä sataakin. Tämä pätee kaikkiin marketti ruokiin.

Viimeksi, kun mä olen Perfect fitin märkäruokia tutkinut, ne on ollut vähintään viljakastikkeessa eli ei paras valinta.

PrimaCatin uusia ruokia hankin PetExposta ja siellä ne pussiruoat on tosiaan almon ja applawsin tyylisiä, mutta kauppahinnat ei välttämättä ole juuri halvempia (ehkä 1-3€/kg halvempia).

Jos on tiukka rahatilanne ja vaikea löytää nirsolle kissalle kelpaavaa, kannattaa ehkä mahdollisesti hiukan joustaa märkäruoan kriteereistä. Sokereita yleensä käytetään kissanruoassa lisäämään kiiltoa (hyvin pieniä määriä) ja kasviproteiinitiivistekään ei ole kuolemaksi pieninä määrinä satunnaisesti. Paras tapa löytää ne hyvät on ihan kaupassa ajan kanssa käydä läpi selosteita. Sheballa esim. on vaihtelevasti eri mauissa ne selosteet (onko viljaa jne), mutta noissa kauppojen merkeissä on viljattomia ihan siedettäviä ruokia lihan rinnalle, joissa ei välttämättä ole edes sokeria tai kasviproteiinitiivisteitä.

22.04.2015 16.07
022700261_r
Viestejä: 1759
Espoo

Useimpien markettikissanruokien kilohintahan pyörii ihan samoissa hinnoissa vähän laadukkaampienkin kanssa, sen lisäksi että markettiruokien ruokintasuositus on usein jonkin verran suurempi. Esimerkiksi perus-Latztölkkien kilohinta pyörii marketeista ostettuna 3-5euron kieppeillä ja ruokintasuositus päivittäin nelikiloiselle kissalle noin 300-400g. Perfect Fitin ja Sheban vuokien kilohinta huitelee taas jo jossain 10-13eurossa ja ruokintasuositus on silti samaa tasoa. 

Zooplussalta voi kuitenkin saada vähän laadukkaampia, vähintään sokerittomia ja viljattomia ruokia vaikkakaan ei laadukkaimmasta päästä jopa alle neljän euron kilohintaan. Esimerkiksi Carnyn tai Bozitan ruokaa saa vähän reilun 3 euron kilohintaan, ruokintasuositus n. 300g päivässä tai Smillaa alle 3 euron kilohintaan samalla ruokintasuosituksella. Myös esimerkiksi laadukkaampaa GranataPet-ruokaa saa vähän reilun 5 euron kilohintaan, mutta sen ruokintasuositukset on nelikiloiselle kissalle vain 150-200g päivässä, joka laskee todellista hintaa tuntuvasti. Eli minun suositus on kiinnittää huomio etenkin kilohintaan ja ruokintasuositukseen jotka tosiasiassa ratkaisee ruuan hinnan. :) 

Jos kuitenkin isojen ruokaerien ostaminen tekee tiukkaa mikä ei tietty ole mikään ihme, niin Pirkalta löytyy ainakin edullinen sydänpatee-tölkki josta ei juuri ylimääräistä löydy. :) Nirsoiluun taipuvaisen kissan kanssa kuitenkin saattaa olla vaikea löytää edullista ja maistuvaa marketista saatavaa ruokaa, kun kilohinnat tosiaan usein pomppaa sinne millä saisi jo aimo annoksen laadukkaampaakin pöperöä. Vaikea kuitenkin opastaa mitä nirso kissa söisi kun kaikilla on vähän eri ruokatottumukset, niin tässä toki kiinnitän huomiota vaan yleisesti hintakysymykseen.

Ja lihaprosentista vielä: markettien tai minkään muun kissanruuan kokonaislihamäärä hyvin harvoin edes tavoittelee sataa, ellei puhuta jostain filee-täydennysravintoruuista joista ei vitamiineja eikä rasvaa juuri löydy. Siis eläinperäistähän se ruoka saattaa olla vaikka kokonaan eli teurasjätettä, mutta lihaa siinä on epämääräinen määrä, jota harvoin ilmoitetaan ihan jo prosentin rumuuksien vuoksi. Kana/nauta/sika/kala ilmoitetaan ainoastaan sen takia, että laki vaatii esim. kananmakuiseen tuotteeseen vähintään sen 4% kanaa. Ja jos purkin kyljessä lukee että 4% kanaa, silloinkaan ei tiedetä onko se kana höyhentä vai rintafilettä, vaan tuskimpa vaan puhutaan kuitenkaan viimeisestä. Eli summa summarum, ellei purkissa ole tarkemmin ilmoitettu mitä määriä se mitäkin ainesosaa sisältää (esim kanalla ja kananlihalla on vissi ero), niin on vaikea päätellä minkäsuuruisia prosentteja lihaa tai jotain muuta ruoka sisältää. Hyvänä esimerkkinä voi ottaa esim GranataPetin ja Pirkan:

GranataPet Lammas & kalkkuna:
lammas, kalkkuna ja kanansydän (72% sisältää: lampaanliha 36%, kalkkunanliha 18%, kanansydän 18%), lihaliemi, granaattiomena 1%, lohiöljy 1%, kivennäisaineet (kalsiumkarbonaatti). 

Pirkka sydänpatee Ainekset:lihaa ja eläinperäisiä tuotteita (josta sydäntä 4%),kivennäisaineita,vitamiineja.

Lihan alle ei voi tunkea siis teurasjätteitä, mutta eläinperäisten aineiden alle voidaan laittaa mitä vaan lihan ja höyhenien välillä. Epämääräisyys tekee kyllä laadukkaiden ruokien löytämisestä vaikeaa, mutta tottakai viljaton ja sokeriton ruoka on aina vähän parempi kuin niitä sisältävä ruoka. :) 

Ja pitää vielä lisätä, että kohtuullisen ajan jotain ei-niin-laadukkaan ruuan syöttäminen tuskin saa aikaan mitään pahempia ongelmia kuin mahdollista turkin laadun heikkenemistä ja karvanlähtöä ellei mitään allergioita tiettävästi ole. + Nirson kissan kaikkiruokaiseksi saaminenkaan ei toki ole mahdottomuus mikäli haluaa laadukkaammissa pysyä, siitä varmasti lisää jossain toisessa ketjussa. :) 

Muokattu viimeksi: 22.04.15 16.12
22.04.2015 17.50
022091228_r
Viestejä: 1544

Raksuissa kohtuullisen edukas on Feline Porta. Märkäruoassa ainakin Pirkalla oli kohtalaisia kastikeruokia. Myös maustamattomia lihoja kannattaa varmaankin katsella. Esimerkiksi maustamattomia broilerinkoipia saa noin 3 eurolla kilo, siinä on vaan vähän askartelemista. Tarjouslihoja löytyy joskus myös halpaa sika-nautaa (noin 3-4 euroa kilo) ja broilerijauhelihaa noin 7 euroa kilo.

22.04.2015 22.03
022688903_r
Viestejä: 322
Oulu

Sheballa taisi olla yksi tai kaksi ruokaa joissa ei ole viljaa tai sokeria. Semmoisia pusseja joissa kulmassa lukee uutuus. Muita hyviä vaihtoehtoja ovat mjau ja prima cat (täydennysravinto). Prima cattia on ainakin sittareista löytynyt. Ja applawsitkin ovat vain täydennysravintoa joten ei pääasiallisesti kannata niitä syöttää.

On totta että markettiruokien liha% on vähän kyseenalainen, mutta ne "rippeet" eli jänteet, karvat ja muu eläinperäinen aines kuuluu myös kissan ruokavalioon, joten niitä ei kannata säikähtää.

23.04.2015 00.54
022359804_r
Viestejä: 88
Jyväskylä
Karma kirjoitti:

Useimpien markettikissanruokien kilohintahan pyörii ihan samoissa hinnoissa vähän laadukkaampienkin kanssa, sen lisäksi että markettiruokien ruokintasuositus on usein jonkin verran suurempi. Esimerkiksi perus-Latztölkkien kilohinta pyörii marketeista ostettuna 3-5euron kieppeillä ja ruokintasuositus päivittäin nelikiloiselle kissalle noin 300-400g. Perfect Fitin ja Sheban vuokien kilohinta huitelee taas jo jossain 10-13eurossa ja ruokintasuositus on silti samaa tasoa. 

Zooplussalta voi kuitenkin saada vähän laadukkaampia, vähintään sokerittomia ja viljattomia ruokia vaikkakaan ei laadukkaimmasta päästä jopa alle neljän euron kilohintaan. Esimerkiksi Carnyn tai Bozitan ruokaa saa vähän reilun 3 euron kilohintaan, ruokintasuositus n. 300g päivässä tai Smillaa alle 3 euron kilohintaan samalla ruokintasuosituksella. Myös esimerkiksi laadukkaampaa GranataPet-ruokaa saa vähän reilun 5 euron kilohintaan, mutta sen ruokintasuositukset on nelikiloiselle kissalle vain 150-200g päivässä, joka laskee todellista hintaa tuntuvasti. Eli minun suositus on kiinnittää huomio etenkin kilohintaan ja ruokintasuositukseen jotka tosiasiassa ratkaisee ruuan hinnan. :) 

Jos kuitenkin isojen ruokaerien ostaminen tekee tiukkaa mikä ei tietty ole mikään ihme, niin Pirkalta löytyy ainakin edullinen sydänpatee-tölkki josta ei juuri ylimääräistä löydy. :) Nirsoiluun taipuvaisen kissan kanssa kuitenkin saattaa olla vaikea löytää edullista ja maistuvaa marketista saatavaa ruokaa, kun kilohinnat tosiaan usein pomppaa sinne millä saisi jo aimo annoksen laadukkaampaakin pöperöä. Vaikea kuitenkin opastaa mitä nirso kissa söisi kun kaikilla on vähän eri ruokatottumukset, niin tässä toki kiinnitän huomiota vaan yleisesti hintakysymykseen.

Ja lihaprosentista vielä: markettien tai minkään muun kissanruuan kokonaislihamäärä hyvin harvoin edes tavoittelee sataa, ellei puhuta jostain filee-täydennysravintoruuista joista ei vitamiineja eikä rasvaa juuri löydy. Siis eläinperäistähän se ruoka saattaa olla vaikka kokonaan eli teurasjätettä, mutta lihaa siinä on epämääräinen määrä, jota harvoin ilmoitetaan ihan jo prosentin rumuuksien vuoksi. Kana/nauta/sika/kala ilmoitetaan ainoastaan sen takia, että laki vaatii esim. kananmakuiseen tuotteeseen vähintään sen 4% kanaa. Ja jos purkin kyljessä lukee että 4% kanaa, silloinkaan ei tiedetä onko se kana höyhentä vai rintafilettä, vaan tuskimpa vaan puhutaan kuitenkaan viimeisestä. Eli summa summarum, ellei purkissa ole tarkemmin ilmoitettu mitä määriä se mitäkin ainesosaa sisältää (esim kanalla ja kananlihalla on vissi ero), niin on vaikea päätellä minkäsuuruisia prosentteja lihaa tai jotain muuta ruoka sisältää. Hyvänä esimerkkinä voi ottaa esim GranataPetin ja Pirkan:

GranataPet Lammas & kalkkuna:
lammas, kalkkuna ja kanansydän (72% sisältää: lampaanliha 36%, kalkkunanliha 18%, kanansydän 18%), lihaliemi, granaattiomena 1%, lohiöljy 1%, kivennäisaineet (kalsiumkarbonaatti). 

Pirkka sydänpatee Ainekset:lihaa ja eläinperäisiä tuotteita (josta sydäntä 4%),kivennäisaineita,vitamiineja.

Lihan alle ei voi tunkea siis teurasjätteitä, mutta eläinperäisten aineiden alle voidaan laittaa mitä vaan lihan ja höyhenien välillä. Epämääräisyys tekee kyllä laadukkaiden ruokien löytämisestä vaikeaa, mutta tottakai viljaton ja sokeriton ruoka on aina vähän parempi kuin niitä sisältävä ruoka. :) 

Ja pitää vielä lisätä, että kohtuullisen ajan jotain ei-niin-laadukkaan ruuan syöttäminen tuskin saa aikaan mitään pahempia ongelmia kuin mahdollista turkin laadun heikkenemistä ja karvanlähtöä ellei mitään allergioita tiettävästi ole. + Nirson kissan kaikkiruokaiseksi saaminenkaan ei toki ole mahdottomuus mikäli haluaa laadukkaammissa pysyä, siitä varmasti lisää jossain toisessa ketjussa. :) 
Voi ei, olenko mä nyt ruokkinut Sambaa väärin perustein? :/Oon aina zooplussalla ja mustissa ja mirrissä kattellut niitä prosentteja.. Toki aina kun päivän ruokamäärästä yli puolet on täydennysravintoo tai lihaa niin annan multicat vitamiinin. Eli vitsku puoli on hoidossa joten sen puolesta ei ole hätää syöttää täydennysravintoa. Täysravinto ruoista Samba syö vaihtelevasti (kausittaistai mikä milloinkin maistuu) animondan carnya, zooplussalta saatavaa mac'sia, natures menuta mustista ja mirristä paitsi että tää ei tosiaan oikein ole enää maistunut. Siinä ne olikin :D Miamor ei maistyu, ei bozita, ei granatapet.. Patee ruoat ei nyt muutenkaan tunnu tekevän kauppaansa meillä, ei ole koskaan tehnyt Raksuja en edes syötä kun eläinlääkäri on sanonut ettei tarvitse kun Samballa on tota painoa ja ne lihottaa. Enkä mä muutenkaan ole kokenut niitä tarpeelliseksi. Söi se niitä entisessä kodissa ja vähän aikaa vielä meilläkin tänne tullessaan.
Muokattu viimeksi: 23.04.15 01.01
Mitä enemmän tapaan ihmisiä, sitä enemmän pidän kissastani
23.04.2015 00.56
022359804_r
Viestejä: 88
Jyväskylä
Anteeksi äskeinen pötköön kirjoitettu vaikeaselkoinen tekstini, kirjoitin puhelimella ja tämä ei näköjään näytä välejä ja kappalejakoka :/
Mitä enemmän tapaan ihmisiä, sitä enemmän pidän kissastani
23.04.2015 08.19
022438131_r
Viestejä: 1638
Helsinki

Täydennysravinnossa vitamiinien puuttumisen lisäksi on yleensä liian vähän rasvaa. Toki jos syö lisäksi myös täysravintoa ja rasvaista lihaa niin se ei ole ongelma, mutta jos ruokavalio menee paljon täydennysravinnon puolelle niin esim. lohiöljy tai muu rasvalisä voi olla ajoittain tarpeeseen.

06.05.2015 12.26
022359804_r
Viestejä: 88
Jyväskylä

Ennen aikaisesti toi rahatilanne paranikin (onneksi!) ja sain tehtyä zooplus tilauksen.

Mitä mieltä olette näistä ruokavalinnoista?
http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/mac/mac_pussit/442611

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/cosma_thai/cosma_original/172848

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/animonda/pussiruoka/142224

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/animonda_carny/carny_ocean/142244

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/almo_nature/saastopakkaukset/361071

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/animonda/animonda/142235

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/animonda_carny/carny_exotic/185963

Mä en tota lohiöljyä ole enää antanut mistä joku mainitsi koska Samba ei tykkää kalasta (tonnikala on poikkeus) joten siltä jää ruoat syömättä jos siellä on tota öljyä.
Muutenkin pääosin syötetään täysravintoa ja vieressä täydennystä, yli puolet päivän ruoansaannista on yleensä sitä täysravintoa, jos Samba syö n. 150 g päivässä niin n. 100 g siitä on täysravintoa ja 50 g täydennystä.
Sit jos on päiviä että syö vaan täydennystä (tai enempi täydennystä kun täysravintoa) saa sen multicatin mut tosiaan mitään öljyjä en ole antanut?
Tiedä sitten onko kuinka paha?
Turkki ainakin on erinomaisessa kunnossa ja lääkäri on sanonut että painoa on vähän liikaakin, joten ehkä se rasva ei ole meillä _niin_ välttämätön edes?

Mitä enemmän tapaan ihmisiä, sitä enemmän pidän kissastani
09.05.2015 20.22
022581771_r
Viestejä: 28
Samba kirjoitti:

Ennen aikaisesti toi rahatilanne paranikin (onneksi!) ja sain tehtyä zooplus tilauksen.

Mitä mieltä olette näistä ruokavalinnoista?
http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/mac/mac_pussit/442611

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/cosma_thai/cosma_original/172848

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/animonda/pussiruoka/142224

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/animonda_carny/carny_ocean/142244

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/almo_nature/saastopakkaukset/361071

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/animonda/animonda/142235

http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/animonda_carny/carny_exotic/185963

Mä en tota lohiöljyä ole enää antanut mistä joku mainitsi koska Samba ei tykkää kalasta (tonnikala on poikkeus) joten siltä jää ruoat syömättä jos siellä on tota öljyä.
Muutenkin pääosin syötetään täysravintoa ja vieressä täydennystä, yli puolet päivän ruoansaannista on yleensä sitä täysravintoa, jos Samba syö n. 150 g päivässä niin n. 100 g siitä on täysravintoa ja 50 g täydennystä.
Sit jos on päiviä että syö vaan täydennystä (tai enempi täydennystä kun täysravintoa) saa sen multicatin mut tosiaan mitään öljyjä en ole antanut?
Tiedä sitten onko kuinka paha?
Turkki ainakin on erinomaisessa kunnossa ja lääkäri on sanonut että painoa on vähän liikaakin, joten ehkä se rasva ei ole meillä _niin_ välttämätön edes?

Öljyn antamisessa/tottamisessa voi kokeilla laittaa aluksi ihan muutama tippa sitä ruokaan ja sitten pikkuhiljaa nostaa öljyn määrää. Tai sitten jakaa öljy eri annoksiin pienempinä määrinä. Toki jotkut kissat ei vaan tykkää öljyn mausta. Myös merkin vaihtamista voi kokeilla tai sitten kokeilla antaa öljy kapselimuodossa. Jos öljy ei maistu ollenkaan niin voi lisätä pienen nokareen laktoositonta voita ruokaan (yleensä menee paremmin alas kuin öljy) jos täydennysravintoa tulee annettua enemmän.

Noista linkkaamistasi ruuista MACissa on hyvin merkitty mitä lihaa käytetään ja sivutuotteet eritelty. Osassa MAC ruuissa on kasviksia, poulukkaa ja voikukkaa yms. mutta esim. MACin kanassa ei ole kasviksia lisätty.

Animondan von feinsten kalkkuna vuoka ei sisällä mitään ylimääräisstä. Ruoka on  patee täysravintoa.

Muokattu viimeksi: 09.05.15 20.48
Come out, Come out, Wherever you are!

Kommentointi on sallittu vain sisäänkirjautuneille henkilöille

Logo-labyrintti